Išrinkti plastiškiausi šokėjai


2006-05-17
PAULIUS MATULEVIČIUS
Išrinkti plastiškiausi šokėjai

Išrinkti plastiškiausi šokėjai

Praėjusį savaitgalį į Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos salę skambant nuotaikingai hiphopo, „funk“ ir ritmenbliuzo stiliaus muzikai rinkosi „plazmiškų“ judesių entuziastai -čia vyko jau trečiasis šiuolaikinių šokių konkursas „You Dance“.

„Profai“ - atskirai

Varžybose dalyvauti panorę 34 šokėjai buvo suskirstyti į dvi atskiras kategorijas – pradedančiuosius (27 šokėjai) ir pažengusiuosius, arba, kaip renginio vedėjas Andrejus Pavlovičius – DJ Sun juos įvardijo, „profus“ (7 šokėjai).

Šįsyk konkurso programoje buvo naujovių - pažengusiųjų kategorijos šokėjai šoko ne tik „street dance“, bet ir „locking“ stiliaus programą, kurios išmokė trumpam iš Anglijos į gimtąjį miestą grįžusi Ingrida Bertašiutė.

Komisija, kurią sudarė buvęs breiko šokių kolektyvo „Body Rock“ vadybininkas Mario Krivickas, šokių kolektyvo „Plazma“ įkūrėja Galina Garnaga ir Klaipėdos muzikinio teatro balerina Inga Briazkalovaitė, kaskart po kiekvieno dalyvių pasirodymo atsikratydavo po du šokėjus, kol galiausiai ir paaiškėjo labiausiai publiką kaitinantys bei komisiją savo charizmatiškumu pavergę nugalėtojai.

Tryško džiaugsmu

„Tai puiki pramoga, savo galimybių išbandymas bei savęs parodymas. O tą aš tai tikrai mėgstu. Jaučiuosi be galo laiminga. Tiesiog super. Net šokas, nesitikėjau tapti nugalėtoja“, - tryško džiaugsmu jaunesniųjų kategorijos čempionė Dominyka Cibulskytė.

16-metė „Versmės“ vidurinės mokyklos moksleivė neslėpė, jog šiuolaikiniais šokiais susidomėjo dėl to, kad norėjo išmokti kažką panašaus, ką rodo per MTV klipus. „Pamačiau, susižavėjau ir nebegaliu išeiti“, - sakė jau devynis mėnesius „Plazmoje“ šokanti mergina.

Ne ką mažiau patenkinta buvo ir „profų“ kategorijos laureatė Vytauto Didžiojo gimnazijos dešimtokė Monika Burvytė. „Mūsų grupėje visi pajėgūs šokėjai, tad laimėti galėjo bet kuris. Tiesą pasakius, pamaniau, kad pirma iškrisiu, bet, pasirodo, šįkart fortūna šypsojosi būtent man. Tiesiog stengiausi atsipalaiduoti ir užvesti publiką“, - pasakojo 17-metė šokėja.

Abiejų kategorijų pirmųjų vietų laimėtojai gavo dovanų iš „Plazmos“ – po kelionę į Estiją, antrųjų – 200 litų vertės čekius apsipirkti drabužių parduotuvėje, o trečiųjų – 150 litų čekius grožio salono paslaugoms.

Auga profesionalumas

Pasak komisijos narių, šokėjų lygis Klaipėdoje pastebimai auga. „Tik tokių konkursų dėka mes tobulėjame ir judame į priekį. Anksčiau šokėjai galvodavo tik apie šokį, o dabar jau mąsto ir apie veido mimiką, judesių užfiksavimą bei rūbų derinimą“, - džiaugėsi Mario.

Specialistų teigimu, merginos, kurios nugalėjo, iškart išsiskyrė iš kitų dalyvių. „Jos žaidė akimis ir staigiais judesiais, be to, buvo matyti akivaizdus pasitikėjimas savimi, kuris ir užveda publiką“, - teigė Inga Briazkalovaitė.

„Kiekvienas mūsų konkursas vis suspindi naujomis spalvomis. Kitą kartą konkursas neapsieis be svečio – tai bus žmogus, kuris šokių pasaulyje vadinamas fenomenu. Kol dar visas procesas yra derinamas, negaliu atskleisti to žmogaus, tik galiu pasakyti, jog tai yra užsienietis. Pirmą kartą išvydęs jo pasirodymą, vos neapsiverkiau, dėl to, kad aš niekada nesugebėsiu taip šokti. Todėl nusprendžiau sutelkti visas pastangas, jog ir jūs išvystumėte jį“, - paslaptingai kalbėjo renginio organizatorius DJ Sun.