Minedas: „Sprogs bomba“


2006-05-17
AURELIJA KRIPAITĖ
Minedas: „Sprogs bomba“

Minedas: „Sprogs bomba“

Viena vienintelė eteryje nuskambėjusi daina ir jau daugybė pasiūlymų koncertuoti, milžiniškas aplinkinių dėmesys ir kontraktas su viena didžiausių Lietuvos įrašų kompanijų.

Tokio stulbinančiai greito išpopuliarėjimo nedrįsta sapnuoti nė didžiausios savimylos. Ir kas, kad gatvėje visi pirštais bado ir garsiai komentuoja: „Čia tas, kur nusidainuoja“. Vis vien klaipėdietis aštuoniolikmetis Minedas – jau žvaigždė.

„Klaipėda“ pirmoji sužinojo, kad hito „Mums nelemta būti kartu“ atlikėjas pasirašė sutartį su viena įrašų kompanija penkeriems metams. Taigi staiga išpopuliarėjusio Minedo žvaigždė į zenitą dar tik kyla.

- Iš tiesų buvau redaktorės priverstas atlikti tą dainą, - dienraščiui teisinosi naujasis talentas. - Buvau nepasiruošęs. Buvo net numatyta bauda, jei atsisakysiu dainuoti. O visa istorija išgalvota. Aš tą mergina pamačiau likus dešimt minučių iki laidos.

- Vadinasi, jai serenados nedainavai?

- Aš taip nesielgčiau niekada gyvenime. Man tai žema, atgyventa jau. Juk jau dvidešimt pirmas amžius.

- Kaip reagavai, kai save pamatei per televiziją?

- Buvo žiauru, nes laidos sutartyje buvo numatytos visai kitokios sąlygos ir, jei man kas nepatiks, bus iškirpta. Į tai neatsižvelgta ir padaryta visai priešingai.

- Ar tau nėra skaudu, kad išgarsėjai su ta daina, kuri, kaip tu sakai, buvo sumontuota ne taip?

- Ši daina nėra gera. Lietuva tokia šalis, kur užsikabina ant to, kas negatyvu. Debiutinė mano daina vadinsis „Tegu sudegs“. Su ja sprogs dar viena bomba Lietuvoje. Greitai pasirodys ir albumas.

- Ar nebijai, kad būsi statomas į tą pačią lentyną kaip Antanas arba Rytis Cicinas?

- Apie Ciciną taip pat sakė – ir šioks, ir anoks. Bet jis išsikovojo savo. O Antano, manau, greitai nebeliks. Tie, kurie mane sieja su Antanu, nenusimano apie muzikos stilius. Mes juk priešingybės.

- O ką tu dabar veiki?

- Dabar iš viso planuojama išvykti gyventi į Vilnių. O kur mokausi, tikrai nesakysiu, nes jiems ir taip nėra ramybės. Yra planuojama mokytis dizaino. Nes jei vien muzika, nebūtų įdomu.

- Ar dar kada dainavai „Mums nelemta būti kartu“?

- Ne, nes jau vemti ji verčia.

- Gal galėtum atskleisti populiarumo receptą?

- Pirmiausiai reikia taupyti pinigus ir eiti pas prodiuserį. Gali iškelti Haroldas iš „Rugiagėlių berniukų“. Normaliai dainai, su kuria galėtum startuoti, reikia maždaug tūkstančio. Toliau reikia sukurti mini skandalą. Nereikia kokių prostitučių pirkti ar dar ką. Užtenka iškelti savo būdo savybes, ko kiti neturi. Pavyzdžiui, Geltona ir joga – švelnus, reklaminis triukas. Išvyksti į „Dainų dešimtuką“, prasuki tą dainą pro radijo stotis, žiniasklaidą. Tiek „M-1“, tiek „Radiocentrui“ ar „Lalunai“ tinka grynas, geras, einamas „popsas“. Ne toks kaip Andriaus.

- Ar dabar turi merginą?

- Labai labai ieškau. Buvo per „Bambą“ pasiūlymas vilnietėms.

- Klaipėdietės vilčių nebeturi?

- Gal ir turi (šypsosi). Iš tiesų aš viena koja Vilniuje, kita – Klaipėdoje. Žinau, kad daugelis su manim draugautų tik dėl to, kas aš. Man merginos labai trūksta. Atrodo, viską turiu – kontraktas pasirašytas, bet vis tiek trūksta. Dabar visi draugai įpareigoti ieškoti. Iš tiesų man reikia merginos ugninės. Kaip Donata.

- Kodėl?

- Todėl, kad aš nenoriu ramios. Nes aš pats toks, o jei ir ji tokia bus, tai užmigsiu. Esu per daug geras ir nuoširdus kitiems. Negaliu žiūrėti nei „Bėdų turgaus“ ar dar ko. Dabar pasigendam ramybės bent vieną dieną. Žinau, kad ateinančius penkerius metus jos ir nebus. O tai merginai, kuri su manimi draugautų, patariu apsiginkluoti kantrybe ir ramybe. Žinau, kad merginai bus sunku su manimi, nes prieš koncertus būnu labai nervingas, dabar iš viso – telefonas nuo ryto iki vakaro netyla. Žmonės apie mane žino daugiau nei aš pats.