Ragino svajoti


2006-05-17
NERINGA MACIŪTĖ
Ragino svajoti

Ragino svajoti

Praėjusį penktadienį Klaipėdos socialinių mokslų kolegija vaikų globos namų „Danė“ vaikams parengė staigmeną – gyvenime pasiekę studentai dalijosi su jais savo patirtimi, patarė neužmiršti svajonių ir stengtis siekti jas įgyvendinti.

„Pagrindinis renginio tikslas – paskatinti vaikus susikurti naujų svajonių arba prisiminti turėtas. Norėjome parodyti vaikams, kad galima kurti svajones, ir jos pavirsta realybe. O mes ir mūsų studentai dažnai pamirštame, kad turėjome svajonių ir jas pasiekėme“, - teigė dėstytoja ir projektų vadybos centro vadovė Inga Minelgaitė.

Visą dieną Socialinių mokslų kolegijoje praleidę vaikai turėjo galimybę patys dalyvauti jiems skirtose paskaitose, klausti studentų bei dėstytojų apie juos dominančias studijas. Paskaitas vedė studentai, kurie patys neturi tėvų, bet yra pažangiausi.

„Visi šios dienos lektoriai yra tie, kurie neturėjo nieko ir jiems svajonę turėti buvo sunku, nes nebuvo kas jiems padeda, bet jie tai padarė. Vienas šios dienos lektorius studentas Darius, šiuo metu dirbantis banke, yra pažangiausiųjų studentų sąraše, pats save išlaiko. Kitas mūsų studentas Arnoldas niekieno nepadedamas sukūrė verslą ir dabar sėkmingai dirba su savo firma Klaipėdoje“, - pasakojo I. Minelgaitė.

Neoficialiojoje renginio dalyje jaunimas, skambant muzikai, klausė dėstytojų bei studentų apie juos dominančius klausimus. „Vaikai, pradėję kurti svajones, galėjo gauti informaciją, kaip tai įgyvendinti ir numatyti kelius tam. Vienas iš renginio tikslų – supažindinti vaikus su vis didėjančiomis galimybėmis – tai yra kreditai mokslui, galimybė derinti darbą su studijomis. Nes dažnai jaunam žmogui atrodo, kad pasaulis blogas ir niekas tau nepadės. Mes norėjome priartinti juos prie tos realybės, kuri jau nėra tokia juoda“, - teigė I. Minelgaitė.

Nors buvo tikėtasi atvykstant jaunimą nuo trylikos iki šešiolikos metų, renginyje dalyvavo ir jaunesni vaikai. „Trylikos – šešiolikos metų jaunimas – jautriausia grupė sprendžiant ateitį. Bet plati amžiaus diferenciacija dar geriau, nes kuo anksčiau pradės galvoti, kas laukia gyvenime, tuo geriau“, - aiškino I. Minelgaitė.

Socialinių mokslų kolegijos dienos proga organizuotą renginį bus siekiama padaryti tradicišku. „Mes matome labai daug žmonių, su kuriais norėtume pasidalinti savo džiaugsmu“, - tikino projektų vadybos centro vadovė.