"Panemunių žiedai" vilioja ir klaipėdiečius


2011-05-26
Lina Bieliauskaitė

Nors savaitgalį uostamiesčio pašonėje šurmuliuos Neringos vasaros sezono atidarymo renginiai, kai kurie klaipėdiečiai pramogų ieškoti pasišovė už šimtų kilometrų.

Šeštadienį ekskursiją "Panemunės pilių keliu" organizuojantys Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojai sulaukė miestiečių prašymų rinkti papildomą grupę.

Tądien keliautojai turės galimybę apsilankyti ir dešimtąkart organizuojamoje šventėje "Panemunių žiedai" Raudonės pilyje.

Turizmo ir kultūros informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė neabejojo, jog klaipėdiečius sumasino būtent šis renginys. Dalyvauti ekskursijoje jau užsiregistravo per 40 žmonių.

Specialistė teigė galinti tik spėti, kas lėmė tokį klaipėdiečių susidomėjimą.

"Gal taip nutiko dėl to, jog daugiau informacijos paskleidė ir patys kauniečiai, Klaipėdoje galima pamatyti nemažai šio renginio afišų", – kalbėjo J.Neniškienė.

Pašnekovė pastebėjo, jog apskritai pernai į Panemunę pradėtos organizuoti ekskursijos šiemet sulaukė ypatingo klaipėdiečių dėmesio. "Panemunės pilių keliu" tapo mūsų kelionių topo viršūne", – šmaikštavo J.Neniškienė.

Tad vietoje pavasarį įprastos vienos ekskursijos šiemet bus surengtos trys.

Tradicinė Raudonės pilies gimtadienio šventė, kasmet priviliojanti gausų būrį lankytojų iš visos Lietuvos, šiemet žada atversti kelių šimtmečių istoriją ir nukelti į tuos laikus, kai pilį valdė Platonas Zubovas.

Ištisą dieną čia veiks teatralizuoti kiemeliai, senųjų amatų atstovų dirbtuvės – savo meistriškumą demonstruos kalviai, juvelyrai, žvakių liejikai, batsiuviai bei virėjai, norintieji galės įsiamžinti pilies papėdėje su įspūdingais senoviniais kostiumais.

Renginio organizatoriai žada, kad jubiliejinę puotą pilies parke vainikuosiančiame koncerte pasirodys garsiausi šalies atlikėjai, o pirotechnikos projektas paliks neišdildomų įspūdžių.