„Ežys“ – pigiausia mobiliojo ryšio kortelė


2003-11-07
Andrius Juškevičius
„Ežys“ – pigiausia mobiliojo ryšio kortelė

MOBILIOSIOS KOMUNIKACIJOS

„Ežys“ – pigiausia mobiliojo ryšio kortelė

Prekybos tinklas „Simas“, bendrovės „Omnitel“ partneris, pristatė naują mobiliojo ryšio kortelę „Ežys“. Kortelė turėtų tapti pigiausia ir patogiausia daugeliui vartotojų.

Spaudos konferencijoje naująją kortelę pristatė prekybos tinklo „Simas“ platintojai Jūratė Jonikienė ir Aidas Kėsas, „Omnitel“ Klaipėdos regiono atstovybės vadovė Jolanta Kazakevičienė.

Jie teigė, kad naujoji kortelė išsiskirs trimis pagrindiniais bruožais – ja naudotis pigu, patikima ir paprasta. Kortelės naudotojams siūloma labai paprasta kainodara: vienas tarifas visą parą bei vienas tarifas į visus Lietuvos tinklus.

„Ežio“ abonentai galės naudotis pagrindinėmis mobiliojo ryšio paslaugomis: vietiniais ir tarptautiniais pokalbiais, trumposiomis žinutėmis (SMS), taip pat – trečiųjų šalių paslaugomis, tai yra – m-atvirukai, skambučių melodijos, SMS flirtas.

Mobiliojo ryšio kortelės „Ežys“ komplekte – daugkartinė papildymo kortelė, kuria galima papildyti savo sąskaitą „Lietuvos spaudos“ kioskuose, pažymėtuose ženklu „Ežys“, taip pat – „Simo“ prekybos tinkle. Pametus papildymo kortelę, ja neįmanoma pasinaudoti svetimiems asmenims: unikalus kodas įgalina pervesti pinigus tik į naudotojo sąskaitą.

Kaip teigė A.Kėsas, kortelė „Ežys“ buvo sukurta atsižvelgus į daugelio klientų pageidavimus turėti pigesnių ir paprastesnių paslaugų. Kai kurie mobiliojo ryšio naudotojai nenori abonentinių sutarčių, ilgalaikių įsipareigojimų mobiliojo ryšio bendrovei, nenori, kad įsijautę į pokalbius vėliau gautų juos šokiruojančių sąskaitų. Nors mažiausias kortelės papildymas yra penki litai, tačiau vienas abonentas gali turėti net keletą papildymo kortelių.

J.Kazakevičienė sakė, kad „Ežys“ rinkoje tapo pigiausia mobiliojo ryšio kortele: skambučiai kitiems „Ežio“ naudotojams (jų kodas – 621) kainuoja 11 centų už minutę, skambučiai į kitus Lietuvos tinklus – 44 centai, trumposios žinutės į visus Lietuvos tinklus – 11 centų. Tad savo išlaidas lengva skaičiuoti bet kuriam naudotojui, o „Ežio“ pakuotės kaina – 11 litų.

„Simas“ yra prekybos partnerių tinklas, vienijantis tiesioginius „Omnitel“ partnerius. Vienerius metus veikiantis prekybos tinklas buvo įkurtas siekiant išplėsti „Omnitel“ paslaugų platinimo tinklą ir padaryti mobiliojo ryšio paslaugas prieinamas mažųjų miestelių gyventojams. Dabar šalyje veikia 90 „Simo“ prekybos taškų.