Kaltų ieškoma tik varvekliui sužalojus


2006-01-12
GINA KUBILIŪTĖ
Kaltų ieškoma tik varvekliui sužalojus

Kaltų ieškoma tik varvekliui sužalojus

Gyventojus baugina kabantys varvekliai. Niekas nėra užtikrintas, kad einant šaligatviu smailus ledas ar ant stogo susikaupęs sniegas nenukris ant galvos.

Aplinkos ministerija ir Klaipėdos apskrities viršininko administracija perspėja, kad pastatų savininkai ar jų prižiūrėtojai laiku nuo stogų šalintų susikaupusį sniegą ir ledą.

Valdininkai visą atsakomybę perleido pastatų savininkams ar juos administruojančioms bendrovėms. Kaip pastarosios atsakingai žiūri į žmonių saugumą, galima spręsti pasižvalgius į varvekliais „išpuoštas“ pastoges.

Neapsikentę gyventojai bando skambinti į Priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Tačiau iš čia pagalbos jie nesulauks. Kaip minėjo Klaipėdos miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacinio vadovavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Endriulaitis, tokių paslaugų jie nebeteikia kelerius metus. „Varveklių daužymas neįeina į mūsų pareigas. Žmonės skambina, bet mes jiems paaiškiname, kad už tai yra atsakingi namų administratoriai“, - sakė jis.

Klaipėdos savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus teigimu, pašalinti varveklius ir susikaupusį sniegą namus administruojančios bendrovės yra raginamos įvairiausiais būdais. „Griežtų priemonių dar neteko imtis, apsiribojame vien įspėjimais. Nėra taip, kad visiškai nereaguotų“, - pasakojo G.Pocius. Anot pašnekovo, jei varveklis sužalotų žmogų, kaltas būtų tas, kas valdo ar prižiūri tą pastatą.

Varveklius daužo namų valdų ar bendrijų darbuotojai. Tačiau, kai prie jų sunku prieiti – samdoma technika ir specialistai.

„Marių valdų“ direktorius Raimundas Juodzevičius pasakojo, kad paprastai varveklius numuša jų bendrovės darbuotojai. Prireikus pasitelkiama statybinių organizacijų pagalba.

Nors mieste pilna varveklių, R.Juodzevičius tikino, kad po „Marių valdoms“ priklausančių namų stogais jų nėra.