Klaipėdiečiai apie „Klaipėdą“


2005-09-23
Klaipėdiečiai apie „Klaipėdą“

Klaipėdiečiai apie „Klaipėdą“

Šiemet lapkričio 7 dieną dienraštis „Klaipėda“ minės savo 60 metų jubiliejų.

Keitėsi laikai ir valdžios, keitėsi žmonės ir jų požiūris į laikraštį, keitėsi ir laikraštis - pradedant pavadinimu, žurnalistais, temomis ir spalvomis. Ką apie jį šiandien mano klaipėdiečiai?

Violeta Liaugminienė, astrologė:

- Dienraštį „Klaipėda“ skaitau jau seniai, nuo mokyklos laikų. Būtent jame pirmąkart perskaičiau apie save. Besimokydama mokykloje lankiau lengvąją atletiką ir apie mane parašė, kaip apie sportininkę.

Manau, kad su „Klaipėda“ visi klaipėdiečiai yra tarsi suaugę. Jeigu jos nebeliktų, kažko trūktų.

„Klaipėdoje“ visada ieškau straipsnių apie kultūrą, teatrą, dvasinius dalykus.

Man nepatinka straipsniai apie politiką, įvairias peripetijas, intrigas, teisminius tyrimus. Nesinori negatyvios informacijos. Kitą vertus, suprantu, kad laikraščio funkcija yra informuoti apie visas gyvenimo puses. Spauda turi parodyti realybę, o ji – ne visada graži.

Kaip astrologei, man smalsu, kokį „Klaipėdos“ gyvenimą ir likimą lėmė ne tik čia dirbę žmonės ar skaitytojai, bet ir žvaigždės. 1945 metais lapkričio 7 dieną, kai buvo įkurtas laikraštis, Saulė buvo Skorpiono ženkle.

Tačiau laikraštis „Klaipėda“ yra labiau veikiamas Svarstyklių, nes jo atsiradimo dieną net penkios planetos buvo šiame Zodiako ženkle.

Svarstyklių ženklo globojamai „Klaipėdai“ svarbiausia prisiminti, kad visi žmonių darbai yra sveriami ir matuojami ir visur reikalinga pusiausvyra.

Svarstyklių ženklas – elitinis. Todėl ir laikraštis „Klaipėda“ orientuotas į labiau subrendusią, konservatyvesnę, išrankesnę publiką bei elitą.

Šio Zodiako ženklo globotiniai visur stengiasi įnešti harmonijos, teisingumo. Pagal horoskopą „Klaipėda“ turėtų būti laikraštis, linkęs viską parodyti teisingai, diplomatiškai, išklausyti ir pateikti visas, net ir labai prieštaringas nuomones.

Norėtųsi „Klaipėdai“ palinkėti, kad joje dirbantys žurnalistai visada žmonėms neštų tiesą.

Kadangi jau šiemet į Svarstyklių ženklą įeis ir septynis mėnesius juo judės Angelu Sargu vadinamas Baltasis mėnulis, „Klaipėdai“ ateinančiais metais turėtų atsirasti galimybių pradėti kažką naujo.

Sėkmę neš ir tai, kad nuo lapkričio į Skorpiono ženklą, kuriame „Klaipėdos“ įkūrimo metu buvo Saulė, įeis sėkmės planeta Jupiteris.