Muzikuojančių šeimų festivalyje „Dangę“ lydėjo sėkmė


2006-06-03
Rita Bočiulytė
Muzikuojančių šeimų festivalyje „Dangę“ lydėjo sėkmė

Muzikuojančių šeimų festivalyje „Dangę“ lydėjo sėkmė

Iš Lenkijoje vykusio tarptautinio muzikuojančių šeimų festivalio klaipėdiečių „Dangė“ sugrįžo laimėjusi antrąją vietą.

Gegužės 26-28 dienomis Lenkijos Tčevo mieste surengtame 9-ajame festivalyje „Familia – Tczew 2006“ rungėsi 22 kolektyvai iš Slovakijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Izraelio, Lenkijos ir Lietuvos. Lietuvai atstovavo klaipėdiečių kolektyvas „Dangė“, festivalio konkurse užėmęs antrąją vietą, bei instrumentinės muzikos kolektyvas iš Biržų.

„Dangę“ delegavusio Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centro specialistė Irena Niūniavaitė atskleidė, kad po šiuo dar mažai kam girdėtu vardu slypi klaipėdiečiams gerai pažįstami veidai.

Tai jungtinis geriausių miesto folkloristų šeimų kolektyvas, kuriame susibūrė Etnokultūros centro vaikų folkloro kolektyvo „Kuršiukai“ vadovė Margarita Macijauskienė, folkloro kolektyvo „Kuršių ainiai“ vadovai Jolita ir Alvydas Vozgirdai, Verslo ir technologijų kolegijos folkloro grupės „Aitvaras“ vadovas Jonas Kavaliauskas, „Versmės“ vidurinės mokyklos vaikų folkloro kolektyvo „Versmelė“ vadovė Ingrida Jankienė. „Dangėje“ muzikuoja ir jų atžalos: Antanas Kavaliauskas, Audinga Jankutė, Paulius Brazdenkis.

Konkurso „Familia – Tczew 2006“ dalyviai turėjo parengti 15 minučių programą.

„Klaipėdiečiai sėkmingai pasirinko repertuarą ir smagiomis dainomis, nuotaikingais instrumentiniais kūriniais, trankiais šokiais išjudino ne tik žiūrovus, bet ir komisiją. Abejingų mūsiškiams neliko,“ - tvirtino Etnokultūros centro specialistė.

Konkursantus vertino autoritetinga tarptautinė žiuri, „Dangei“ skyrusi antrąją prizinę vietą.

Pirmoji atiteko Ukrainos, trečioji - Rusijos atstovams. Pagrindinį prizą pelnė ansamblis „Dach“ iš Gardino (Baltarusija).

„Familia – Tczew 2006“ – vienas iš tarptautinio INTERREG IIIA projekto „Kultūrinio identiteto stiprinimas Tčevo ir Klaipėdos paribio regionuose“ renginių. Projektas finansuojamas pagal Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities kaimynystės programą.

Jame dalyvauja ir Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centras. Kiti projekto renginiai vyks birželį ir liepą Lenkijoje bei Klaipėdoje.