Valstybės diena - su tautine muzika


2006-07-07
DAIVA JANAUSKAITĖ
Valstybės diena - su tautine muzika

Valstybės diena - su tautine muzika

Valstybės dieną prasidėjęs tarptautinis folkloro festivalis „Parbėg laivelis“ klaipėdiečius ir miesto svečius nuteikė patriotine dvasia.

Šventinę dieną festivalis paminėjo trimis renginiais.

Vidurdienį Etnokultūros centre folkloro teatras „Aitvaras“ parodė spektaklį „Kario daina“, sukurtą pagal Pauliaus Širvio eiles ir lietuvių liaudies tautosaką.

Minėdami Mindaugo karūnavimo dieną Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos studentai, vadovaujami Jono Kavaliausko, privertė žiūrovus ne tik apmąstyti, bet ir pajausti egzistencines gyvybės, meilės, mirties, karo temas.

Veronika Povilionienė ir Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės folkloro ansamblis „Vilnelė“ dainavo karo dainas.

Vakare Valstybės dienos proga miesto visuomenei surengta šventinė vakaronė Laikrodžių muziejuje.

Nors miesto senamiestį tebedarko remonto darbai Turgaus gatvėje, vakar senamiestis pasipuošė tautiniais kostiumais pasidabinusiais žmonėmis.

Nuo vidurdienio aikštėje prie „Meridiano” šurmuliavo tradicinių amatų jomarkas. Čia buvo galima ne tik įsigyti suvenyrų, bet ir pabandyti patiems juos pasigaminti.

Kaitra neišgąsdino tradicinio folkloro mylėtojų, ir po koncerto piliavietėje minia per pasukamą tiltelį patraukė palei Danę į senamiestį. Upe plaukė senoviniai buriniai laivai. Jie plukdė spalvingą festivalio svečių būrį.

Krantines apstoję žmonės gėrėjosi ne tik nepakartojamu vaizdu, bet ir mūsų ausiai neįprastomis festivalio svečių tautinių dainų dermėmis.