„Vyno ir vėjo dienos“ taps tradicija


2006-09-25
EGLĖ PETKUTĖ
„Vyno ir vėjo dienos“ taps tradicija

„Vyno ir vėjo dienos“ taps tradicija

Savaitgalį Vyno ir vėjo dienos šventės dalyviai ragavo geriausią pasaulio vyną, kūrė savąjį vyno uostą ir legendą apie šį gėrimą.

Pirmąją uostamiestyje vyno šventę surengė vasarą atidaryto vyno restorano „Petit Marseille“ šeimininkai.

Restorano direktorius Dainius Vasiliauskas džiaugėsi, kad renginys pavyko, ir vylėsi, jog šventė taps tradicine.

„Renginys sulaukė didelio svečių dėmesio. Vyno degustacija Klaipėdoje surengta pirmą kartą. Į šventę atėję žmonės dėkojo ir prašė dažniau organizuoti panašių renginių“, - dalijosi įspūdžiais vienas Vyno ir vėjo dienų iniciatorių.

Penktadienio vakarą šventė prasidėjo vyno uosto atidarymu ir Marselio miesto „mero“ sveikinimais. Prie vyninės „Petit Marseille“ suplevėsavo tiesiai iš Marselio atplukdytos restorano vėliavos.

Po iškilmingo atidarymo svečiai pakviesti vaišintis vynu ir pasiklausyti Marselio grupės koncerto.

Vyno mėgėjai rinko ir savojo vyno uosto pavadinimą. Šventės šeimininkai svečiams linkėjo turėti uostą, į kurį visada galėtų sugrįžti.

Šeštadienio vidurdienį Vyno ir vėjo dienų organizatoriai kvietė visus į vyno degustaciją. Restorane „Petit Marseille“ buvo ragaujamas geriausias vynas iš Europos ir Pietų Amerikos.

Šiuo tradicija tapsiančiu renginiu jo iniciatoriai kvietė klaipėdiečius ne tik ragauti vyno, bet ir susipažinti su jo istorija, gamybos procesu bei atrasti savąjį skonį.

Jau spalį restoranas „Petit Marseille“ pakvies uostamiesčio vyno mėgėjus į dar vieną degustaciją.

„Žmonės ateina nedrąsiai, bet išeina labai patenkinti“, - pastebėjo vyninės šeimininkas D.Vasiliauskas. Jis neabejojo, kad vyno renginiai Klaipėdoje taps vis labiau populiarūs.