Naujienos trumpai


2009-09-18
"Klaipėdos" inf.
Naujienos trumpai

Grafika – laive

Pirmoji kūrybos paroda ir ne bet kur, o laive. Taip uostamiesčio bendruomenei prisistatys 28-erių klaipėdietė grafikė Beatricia Bogun.

Kruizinių laivų terminale, laive "Forelle", per du jo aukštus grafikė iškabins 12 didelio formato piešinių plunksnele, juodu ir mėlynu tušu. Anot autorės, tai bus daugiausia kompozicijos jūros tema, artimos simbolizmui.

Klaipėdos universitete įgijusi dailės mokytojo specialybę, Beatricia piešia nuolat, bet parodai susikaupė tik dabar. Apsisprendė impulsyviai. "Kai vienas laivas užsakė keletą darbų, pagalvojau, kad plaukios jie kažkur – niekas nepamatys. Taip kilo mintis pasidalyti savo kūryba su visais", – sakė grafikė.

Vernisažas – rugsėjo 20-ąją, sekmadienį, 17 val. Paroda veiks tik savaitę, ją galima apžiūrėti 15–19 val. iki rugsėjo 26-osios.

Tapybos "Sėjomaina"

Rugsėjo 24-ąją "Klaipėdos galerijos" filiale Herkaus Manto gatvėje duris atvers telšiškio dailininko Romualdo Inčirausko tapybos paroda "Sėjomaina".

Autorius labiau žinomas kaip metalo plastikos objektų, skulptūrų ir medalių kūrėjas, nuo 1986-ųjų – Lietuvos dailininkų sąjungos narys, parodose dalyvauja jau tris dešimtmečius, dėsto Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete, yra jo docentas.

Metalo plastikos meistro pareiga ir "maistas" sielai, arba vidinė būtinybė tapyti, – štai kas lemia "sėjomainą" R.Inčirausko kūryboje. Šiemetės "sėjomainos" rezultatas – dailininko sukurtos durys Telšių katedrai ir naujausi tapybos monologai ant drobės.

R.Inčirausko paveikslų parodos, kuri "Herkaus galerijos" (Herkaus Manto g. 22) antrajame aukšte veiks visą mėnesį, pristatymas – artimiausią ketvirtadienį 17.30 val.

Primins Baltijos kelią

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje Klaipėdoje (Didžioji Vandens g. 6) šiandien 15 val. atidaroma fotodokumentinė paroda "Baltijos kelias – kelias į Nepriklausomybę".

Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos parengta ekspozicija skirta Baltijos kelio 20-mečiui. Per parodos pristatymą vyks pilietinio ugdymo pamoka, kurioje dalyvaus Klaipėdos Gedminų pagrindinės mokyklos 8 A klasės mokiniai su istorijos mokytoja I.Grikšaite-Lendraitiene. Užsiėmimą ves muziejininkas Saulius Karalius.

Paroda Klaipėdoje paviešės iki spalio 3-iosios.