A.Šimkus trauktis nenori


2008-12-11
Eglė Petkutė
A.Šimkus trauktis nenori

Kyšininkavimu įtariamas ir dėl ligos iki šiol neapklaustas Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus dar kartą apskųstas prokurorams.

Vakar pareigūnus pasiekė miesto tarybos konservatorių frakcijos pirmininko Naglio Puteikio skundas, kuriame teigiama, jog nuo pareigų nušalintas valdininkas spalį kitame savivaldybės skyriuje įdarbintas neteisėtai.

N.Puteikis reikalauja, kad savivaldybės administracijos sprendimas suteikti įtariamajam prieglobstį būtų panaikintas.

„Įstatymas leidžia perkelti tarnautoją į kitas pareigas tik esant būtinybei, tačiau šiuo atveju jokios būtinybės nebuvo. A.Šimkaus darbas, o tiksliau, nuolatiniai negalavimai, žemina Klaipėdą ir jos žmonių moralę bei orumą“, – įsitikinęs N.Puteikis.

Rugsėjo pradžioje pareiškus įtarimus kyšininkavimu A.Šimkus nušalintas nuo pareigų, tačiau dar nė karto neapklaustas, nes neišsivaduoja iš ligų. Spalį savivaldybės administracija A.Šimkų perkėlė į žemesnes pareigas Turto ir privatizavimo skyriuje. Tačiau šis nė dienos taip ir nedirbo, nes sirgo.

Užvakar įtariamasis kartu su savo advokatu Osvaldu Martinkumi apsilankė savivaldybėje, kur buvo paprašytas apsispręsti – dirbti ar išeiti į pensiją.

62 metų valdininkui vos prieš kelias dienas suėjo pensinis amžius.

Dienraščio žiniomis, A.Šimkus sutiktų išeiti tik gavęs 12 vidutinio atlyginimo dydžio kompensaciją.

„Buvo kalba ir apie išeitinę kompensaciją. Tačiau mano ginamasis išeiti nenori, nes šiuo metu jis algos negauna, o netekęs darbo negalėtų gydytis ir gauti nedarbingumo pašalpą. Iš jo jau atėmė mašiną, liepė naktį būti namie, o visuomenė dar ir nuteisė be teismo“, – stebėjosi O.Martinkus.

Jo teigimu, A.Šimkus dar nėra galutinai apsisprendęs, liks savivaldybėje ar ne.