Dienos telegrafas


2006-06-20
Dienos telegrafas

MERAS ŠIANDIEN. R.Taraškevičius 9 val. pasitars su administracijos vadovais, departamentų direktoriais. 14.30 val. dalyvaus Teritorijų planavimo komiteto posėdyje. 16 val. posėdžių salėje išklausys uosto plėtros poveikio aplinkai vertinimo išvadų pristatymą.

KOMITETAI. Savivaldybėje šiandien posėdžiaus Socialinių reikalų, Teritorijų planavimo, Ekonomikos ir finansų komitetai.

TVARKOMOS GATVĖS. Šiandien bus remontuojamos Klaipėdos, Labrenciškių gatvės, įvažiavimo kelias į Klaipėdos ligoninę iš Liepojos plento.

PIGINS DEGALUS. Koncernas „Mažeikių nafta“ šiandien didmeninėje rinkoje šiek tiek sumažins populiariausio 95 markės benzino ir dyzelino kainas. Koncerno produkciją realizuojantys prekybos namai pranešė, kad populiariausio benzino kaina sumažės 2 centais už litrą iki 2,91 lito, dyzelino - vienu centu iki 2,75 lito.

TELEVIZIJA. Vakarų Lietuvos kabelinės televizijos bendrovė „Balticum TV“ ketina prisijungti neseniai įsigytą bendrovę „Giva“, teikiančią paslaugas Vilniuje ir Šalčininkuose. Radijo ir televizijos komisija „Balticum TV“ prašymą dėl „Givos“ prisijungimo svarstys rytoj. Radijo ir televizijos komisija bendrovei „Balticum TV“ iš Ingos Malinauskienės įsigyti 100 proc. įmonės „Givos“ akcijų leido šiemet gegužės pabaigoje.

INTERNETINIS ŽODYNAS. Latvijos elektroninių programų kompanija „Tilde“ ir Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Letonikos centras išleido pirmąjį latvių ir lietuvių kalbų internetinį žodyną. Žodyne yra 43 tūkst. žodžių. Speciali kompiuterinė programa naująjį žodyną leis naudoti ir kaip atvirkštinį - lietuvių bei latvių kalbų žodyną. Žodyno interneto adresas: www.letonika.lv.

SKAITMENINĖ TELEVIZIJA. Liepos 1-ąją suplanuotą skaitmeninės televizijos startą Lietuvoje prašoma nukelti pusmečiui. Vienintelės skaitmeninės televizijos programų retransliavimo licencijas gavusios bendrovės „Mikrovisatos TV“ ir „Tele-3“ Radijo ir televizijos komisijos prašo šį terminą nukelti iki 2007-ųjų sausio 1-osios. „Mikrovisatos TV“ ir „Tele-3“ savo prašyme nurodo, kad rinkoje dar nėra pakankamai didelis specialių televizoriams skirtų priedų, reikalingų skaitmeninės televizijos programoms priimti, pasirinkimas. Skaitmeninė televizija - geresnė garso ir vaizdo kokybė, yra galimybė pasirinkti kalbą ar subtitrus, užsisakyti elektroninio programų gido paslaugas.