Dienos telegrafas


2011-08-01
DMN inf.
Dienos telegrafas

Gimtadienis. Rugpjūčio 1-ąją Klaipėdai sukanka 759 metai. 1252 metais Kuršo vyskupas pasirašė Klaipėdos pilies steigimo aktą. Pirmadienį Mažosios Lietuvos istorijos muziejus tradiciškai organizuoja renginį, skirtą miesto įkūrimui paminėti, ir kviečia miesto gyventojus bei svečius į Klaipėdos širdį – piliavietę (Pilies g. 4). Pradžia – 18.00 val. Dalyvaus senosios muzikos ansambliai „Ventus Maris“ ir „Dolce Musica“ bei įvairių istorinės rekonstrukcijos karinių klubų nariai. Piliavietės teritorijoje skambės senovinė muzika, o šventės dalyviai galės ne tik stebėti, bet ir patys pasimokyti viduramžių šokių. Renginio kulminacija – šventinė patrankų salvių bei viduramžiškos muzikos kompozicija. Renginys nemokamas.

Regata. Sekmadienį Klaipėdoje startavo 44-oji Kuršių marių regata. Varžybose dalyvauja 52 jachtos iš Lietuvos ir užsienio valstybių. I etape jachtos startavo iš Klaipėdos jachtklubo, plaukė iki Palangos ir grįžo atgal į Klaipėdą. Tolesniems etapams, kaip ir kasmet, Kuršių marių regata persikels į Nidą. Jachtos suskirstytos į 8 grupes ir varžysis dėl 3 pagrindinių prizų – pereinamųjų Kuršių marių regatos nugalėtojų taurių. Regatos dalyviai tradiciškai susirungs penkiuose etapuose.

Nuostoliai. Norvegijoje uždarbiaujantis Kelmės gyventojas svečiuodamasis Klaipėdoje prarado automobilį. Šeštadienį perpiet Strėvos gatvėje palikęs pernai pagamintą „Nissan“, pažymėtą norvegiškais valstybiniais numeriais, žmogus sekmadienio rytą jos neberado. Žala nenurodoma.

Gaisrinė. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojams sekmadienio rytą teko gesinti viename Baltijos prospekto daugiabučių namų be priežiūros paliktą viryklę. Kartą ugniagesiai sulaukė melagingo pranešimo apie gaisrą bei gesino degusį šiukšlių konteinerį. Dieną narai skubėjo į panemunę, kur iš Nemuno ištraukė nuskendusį žvejį.

Mirtys. Šeštadienį Metrikacijos skyriuje įregistruotos dviejų klaipėdiečių mirtys. Mirė Lilija Mikkola (g. 1922 m.) ir Romualdas Lastakauskas (g. 1958 m.).

Naujagimiai. Per statistinę sekmadienio parą vaikų susilaukė 7 moterys, gimė 3 mergaitės ir 4 berniukai.

Greitoji. Vakar iki 18.30 val. greitosios pagalbos telefonu klaipėdiečiai skambino 87 kartus. Ne vienas buvo apsinuodijęs alkoholiu, gydėsi išvakarėse patirtų traumų pasekmes, keli žmonės nugriuvo ir susitrenkė galūnes.