Liberaliausiam mokytojui – kelionė


2010-10-07
Liberaliausiam mokytojui – kelionė

Liberaliausia uostamiesčio pedagoge šiemet pripažinta Tauralaukio pagrindinės mokyklos mokytoja Raimonda Zaicienė. Jai teko ir kelionė į Europos Parlamentą.

Mokytojų dienos proga Klaipėdos liberalaus jaunimo organizacija jau ketvirtą kartą surengė liberaliausio mokytojo rinkimus, kuriuose dalyvavo daugiau nei dešimties uostamiesčio mokyklų ir gimnazijų atstovai.

Savo mokyklose ne kolegų, o moksleivių liberaliausiais pripažinti pedagogai samprotavo, kuo nusipelnė tokio įvertinimo, kartu su politiku Artūru Šulcu diskutavo, kas yra liberalus mokytojas, atsakinėjo į viktorinos klausimus ir netgi turėjo sušokti lindyhopą.

Charizmatiški, draugiški, supratingi, leidžiantys vaikams būti savimi ir vertinantys asmenybes, griežti, bet teisingi per pamokas, atviri patiems įvairiausiems pokalbiams po pamokų, pavyzdžiai, į kuriuos mokiniai nori lygiuotis.

Iš tokių pedagogų būrio nebuvo lengva išrinkti liberaliausią.

Ja tapusi Tauralaukio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja R.Zaicienė buvo apdovanota kelione į Briuselį, kur viešės europarlamentaro Leonido Donskio kvietimu.

Ne mažiau liberaliems ir aktyviausiems pedagogams prizus įsteigė ir uostamiesčio dienraščiai.

Garuojančios kavos puodeliu mėgautis ir kasdien naujienas iš dienraščio "Klaipėda" sužinoti galės "Verdenės" pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytojas Egidijus Gadeikis, kuriam teko metinė leidinio prenumerata. "Aitvaro" gimnazijos fizikos mokytojai Irinai Vorobjovai teko savaitraščio "Klaipėda" rusų kalba prenumerata 2011 m.

"Vakarų ekspreso" prenumerata įteikta "Versmės" pagrindinės mokyklos mokytojai Vidai Sebeckytei.

Įvertinimas: liberaliausio uostamiesčio mokytojo rinkimų favoritai: E.Gadeikis, R.Zaicienė, V.Sebeckytė ir I.Vorobjova pelnė ne tik savo mokinių pripažinimą.