Muziejų dieną minės renginiais


2009-05-13
Kristina Paukštytė
Muziejų dieną minės renginiais

Šį savaitgalį minint Tarptautinę muziejų dieną, jau ketvirtą kartą Klaipėdoje šurmuliuos jungtinis miesto muziejų renginys "Muziejų naktis".

"Muziejų nakties" dalyviai – keturi uostamiesčio muziejai – Jūrų, Laikrodžių, Kalvystės bei LDM Prano Domšaičio galerija – žada daug įvairių ir įspūdingų renginių miestiečiams. Jų metu bus apstu kūrybinių užsiėmimų, susitikimų su menininkais, knygų pristatymų, teatrinių improvizacijų.

Vienas įspūdingesnių renginių vyks Teatro aikštėje. Joje šeštadienį nuo 12 val. iki vėlyvos nakties kalviai iš Lietuvos ir svečių šalių kals savo kompozicijas, kurios kitą dieną bus pristatytos bei sujungtos į bendrą meninį kūrinį, skirtą Lietuvos tūkstantmečiui paminėti. Po demonstracinio kalimo aikštėje vyks šventinis koncertas.

Kalvystės muziejuje bus rodomas filmas "Procesas", supažindinsiantis žiūrovus su kalvių darbu. Taip pat besidomintieji galės lankytis ir stebėti, kaip vyksta darbai tikroje muziejaus kalvėje.

Šeštadienį 13 val. Skulptūrų parke įvyks iškilminga Dalios Matulaitės skulptūrų "Dvylika brolių" ir "Klajojantis ežeras" pristatymo ceremonija. Šios skulptūros prieš kelerius metus buvo išvežtos restauruoti.

Laikrodžių muziejuje nuo 18 iki 20 val. grafito meistrai supažindins su šio meno subtilybėmis, o vėliau visiems lankytojams pasiūlys pabandyti patiems grafito būdu nupiešti laiką. Kaip ir pernai, visi iš anksto užsiregistravę dalyviai galės patys pasigaminti ir išsinešti į namus laikrodžius.

Lietuvos jūrų muziejuje nuo 20.30 iki 22.45 val. vyks kino vakaras "31 kadras", kuris taip pat skirtas ir muziejaus 30-mečio minėjimo pradžiai paskelbti. Vakaro metu bus pristatyta muziejaus įkūrėjo ir buvusio ilgamečio vadovo Aloyzo Každailio knyga "Smagios sunkios dienos".

Muziejaus atstovė spaudai Nika Puteikienė pabrėžė, kad tą vakarą ilgiau kels ir keltai, kurių paskutinis iš Smiltynės į Klaipėdą išplauks 23 val.