Už žiedą – pažadai nenurimti


2011-08-02
Virginija Spurytė
Už žiedą – pažadai nenurimti

Ilgus metus trukusias "Klaipėdos" žurnalistės Ritos Bočiulytės pastangas laikraščio puslapiuose įamžinti uostamiesčio kultūrinio gyvenimo įvykius vakar vainikavo įvertinimas. Jai įteiktas aukščiausias apdovanojimas mieste – kultūros magistro žiedas.

Kultūriniame gyvenime ryškų pėdsaką palikę klaipėdiečiai už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai tradiciškai apdovanojami per Klaipėdos gimtadienį.

Paskelbti R.Bočiulytę šių metų kultūros magistre pasiūlė uostamiesčio rašytojai. Tokią kandidatūrą palaikė ir speciali komisija.

Už savo darbus, kurie yra palikę pėdsaką ne tik Klaipėdoje, bet ir už jos ribų, žurnalistei įteiktas aukso žiedas, puoštas deimantu. Jis yra identiška kopija XVI a. žiedo, rasto Klaipėdos piliavietėje.

Kultūros magistre paskelbta R.Bočiulytė tokio įvertinimo sulaukė už tai, kad jos iniciatyva prieš 17 metų uostamiestyje buvo pradėtas leisti meno ir kultūros leidinys "Durys", platinamas kartu su dienraščiu "Klaipėda".

"Nėra tokių žodžių, kuriais galėčiau pasakyti, ką jaučiu dabar šitam miestui ir jo žmonėms", – iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko rankų priėmusi unikalų žiedą susijaudinusi kalbėjo R.Bočiulytė.

Net 25 metus dienraštyje "Klaipėda" išdirbusi žurnalistė tvirtino, jog susižadėti su miestu yra ne tik garbė, atsakomybė, įpareigojimas, bet ir stimulas nenurimti. R.Bočiulytės planuose – uostamiesčiui skirtas kultūros ir meno žurnalas.

R.Bočiulytė tapo 23-iąja Klaipėdos kultūros magistre.

Šio titulo suteikimo ceremoniją piliavietėje tarsi pratęsė vykusi tradicinė miesto gimtadienio šventė.

Į ją susirinkę klaipėdiečiai bei miesto svečiai klausėsi senosios muzikos ansamblių "Ventus Maris" ir "Dolce Musica", stebėjo įvairių istorinės rekonstrukcijos karinių klubų narių pasirodymus.

Renginyje Klaipėda tradiciškai buvo pagerbta patrankų salvėmis.

Kitais metais uostamiestis švęs 760-ąjį jubiliejų, todėl linksmybių bus dar daugiau.