Kauno statybininkų rengimo centras – vienas moderniausių


2008-12-11
Diena Media inf.
Kauno statybininkų rengimo centras – vienas moderniausių

Ketvirtadienį Kauno statybininkų rengimo centre pristatytas ES struktūrinių fondų paremtas projektas „Regioninio inovatyvių santechnikos ir suvirinimo technologijų centro infrastruktūros plėtra".

Kauno statybininkų rengimo centre šis projektas buvo vykdomas daugiau nei dvejus metus. Bendra projekto vertė - daugiau kaip 5,1 milijono litų. Už šiuos pinigus pastatytos ir rekonstruotos dirbtuvės, įsigyta daug modernios įrangos. Pasak Romualdo Pusvaškio, dabar Kauno statybininkų rengimo centras turi vieną iš moderniausių technologinių įrangų Europoje.

Daugiau nei 3 milijonai litų buvo skirta rekonstruoti ir praplėsti santechnikų bei suvirintojų dirbtuvėms. Daugiau nei už pusantro milijono litų įsigyta įranga leis užtikrinti kokybišką suvirintojų ir santechnikų praktinį mokymą. Modernizuotose ir atnaujintose dirbtuvėse, naudodamiesi naujai parengta mokymo (-si) medžiaga, suvirintojo ir santechnikos specialybių besimokantys mokiniai lengviau išmoks teorinę medžiagą, įvaldys naujausias santechnikos ir suvirinimo technologijas, įgys įgūdžių dirbti su šiuolaikine, dabar jau ne tik darbdavių įmonėse turima, įranga. Tokio tipo santechnikų dirbtuvės vienintelės Kauno regione, o gal net ir Lietuvoje.

Anot Kauno statybininkų rengimo centro direktoriaus Stanislovo Janukaičio, įmonės jau pajuto, kad trūksta žemutinės grandies specialistų, gebančių naudotis šiuolaikinėmis inovatyviomis technologijomis, turinčių teorinių ir praktinių žinių apie šiuo metu suvirintojų ir santechnikų naudojamas medžiagas ir technologijas. Įsigyta įranga, atitinkanti laikmečio reikalavimus, atnaujinta ir praplėsta suvirintojų ir santechnikų mokomųjų dirbtuvių infrastruktūra leis centre parengti aukštos kvalifikacijos specialistus ir taip užpildyti šiuo metu darbo rinkoje atsiradusią kvalifikuotų santechniko ir suvirintojo specialistų spragą.