Karštas telefonas


2008-12-11
Parengė Eglė Kasperavičiūtė
Karštas telefonas

Šventes sutinka darbe

Labai džiaugiuosi, kad pirmąją Kalėdų dieną nedirbs vienas didžiausių prekybos centrų. Pati dirbu pardavėja ir žinau, kokios mums būna šventės. Žmonių parduotuvėse daug, visi stumdosi, pikti arba išgėrę. Tikrai mieliau būčiau likdavusi namie su vaikais ir savo vyru, bet negalėdavau, nes reikėdavo dirbti. Pernai net Kūčių vakarą beveik iki vėlumos sėdėjau prie kasos. Tai bent šventės. Dabar bent vieną dieną turėsiu laisvą.

Rima

Rado asmens tapatybės kortelę

Naujosios Uosto gatvės 26-ajame name rasta p. Loretos Lukauskaitės asmens tapatybės kortelė. Greičiau pasiimkite – šventės artėja, galiu ir aš ją pamesti. Radybų nenoriu, pats turiu ką išgerti. Tel. 8 688 92 849. Galite rašyti SMS, kai turėsiu laiko, atsakysiu.

Geras žmogus

Klaidinanti reklama

Per televiziją reklamuojami įvairūs vaistai, maisto papildai. Vyresni žmonės dažnai susigundo gražiomis reklamomis ir patiki, kad "stebuklingas" vaistas juos išgydys nuo visų ligų. Bet dažniausiai tai tik pagalbinės priemonės kovojant su liga. Todėl privalu kreiptis į gydytojus. O reklamose tik trumpai užsimenama: iškilus klausimams, kreipkitės į gydytoją. Vartojantis "stebuklingus" vaistus žmogus gali dar labiau susirgti. Taip atsitiko ir man. Gėriau vienus reklamuojamus vaistus, kol nepablogėjo sveikata. Nuėjęs pas gydytoją supratau, kad mano liga progresuoja, o išreklamuoti vaistai visai nepadeda.

Pranas

Nori sportuoti kaip uostininkai

Mano vyras dirba uosto kompanijoje. Kiekvienais metais jis dalyvauja vadinamojoje uosto spartakiadoje. Pastebėjau, kad po treniruočių vyras labiau atsipalaidavęs, žvalesnis ir net jo nuotaika būna geresnė. Jis nenori laisvu laiku sėdėti prie televizoriaus, o kviečiasi mane eiti pasivaikščioti arba į ledo areną. Labai teisingai darbdaviai elgiasi rengdami įvairias varžybas. Tuomet žmogus būna darbingesnis. Labai gaila, kad to nesupranta mano įmonėje. Dirbu buhaltere. Visą dieną praleidžiu darbe. Norėčiau lankyti sporto klubą, bet abonementai gana brangūs. Klausiau darbdavių, gal kokių nors nuolaidų galėtų skirti savo darbuotojams sporto klube, bet likau nesuprasta. Apie sporto varžybas kompanijoje galima pamiršti, nes iniciatyvos vadovai ir bendradarbiai nerodo, o vienai suorganizuoti kažką panašaus sunku.

Laima

Aptaškė nuo galvos iki kojų

Vairuotojai, būkite mandagesni. Jūs važiuojate automobiliais, o ant mūsų, pėsčiųjų, lyja. Negana to, jūs dar įžūliai pralekiate prie pat šaligatvio aptaškydami nuo galvos iki kojų. Vakar stovėjau prie pėsčiųjų perėjos ir vienas toks "mužikas", kitaip jo nepavadinsi, pralėkė tokiu greičiu, kad visa bala ištiško tiesiai ant laukiančių žalio šviesoforo signalo pėsčiųjų. Buvau šviesiai apsirengusi, todėl į darbą nuėjau purvina ir šlapia. Tikrai nesmagu paskui visą dieną tokiai sėdėti biure.

Morta

Palaiko I.Rinau

Man taip gaila Ingos Rinau ir jos mergaitės. Gruodžio 9 d. "Klaipėdos" numeryje skaičiau, kad moteriai leista pasimatyti su dukra tik penkias minutes. Kaip vyras taip gali kankinti moterį ir vaiką? Dvasinis skausmas didesnis nei fizinis. Net iš nuotraukos matyti, kokia ji pavargusi ir nusikamavusi. Į šį reikalą turėtų įsikišti ir valstybė. Reikia apginti vargšę I.Rinau.

Irena

Tėvų rūpesčiai

Gydytojai nesugebėjo paaiškinti, kas atsitiko mūsų mažylei. Neseniai ją paskiepijo nuo tuberkuliozės – mergaitės rankytė supūliavo. Klausėme savo gydytojos, ką daryti, paskui nuvežėme į Vaikų ligoninę. Ten prisirūkęs, nemalonus gydytojas mus nusiuntė į Tuberkuliozės ligoninę. Ir tik joje seselė mums paaiškino, kad taip ir turi būti. Nesuprantu, kodėl anksčiau negalėjo normaliai paaiškinti arba šeimos gydytoja, arba Vaikų ligoninėje, kad nesijaudintume.

Mantas