Toks pasaulis


2006-06-03
Toks pasaulis

Scenoje apvaisins moterį

Iliuzionistas Deividas Koperfildas ketina pranokti varžovą Deividą Bleiną ir scenoje apvaisinti moterį.

Šį triuką magas planuoja atlikti Vokietijoje ir tvirtina, kad tai padarys nė neprisiliesdamas prie savanorės.

„PageSix.com“ D.Koperfildas sakė: „Yra dar daug neužkariautų teritorijų. Rengiuosi apvaisinti merginą. Žinoma, sekso nebus“.

„Visi bus patenkinti, bet daugiau jums nieko nesakysiu“, - pridūrė jis.

Paroda sukėlė skandalą

Lenkijos Liublino miesto teismas fotomenininką Lukaszą Wroblį (Lukašą Vrublį) už parodos “Rinkis gyvenimą”, kurios tikslas buvo parodyti abortų žalą, organizavimą miesto centre paskyrė 2 tūkst. zlotų (1,8 tūkst. litų) baudą.

Fotomenininkas buvo pripažintas kaltu dėl pasipiktinimo išprovokavimo viešoje vietoje.

Paroda veikė Lietuvos aikštėje. 14-oje stendų buvo eksponuojamos negimusių kūdikių nuotraukos, taip pat - karo ir teroristinių išpuolių aukų, kenčiančių gyvūnų nuotraukos. Pasipiktinimas kilo dėl nuotraukų drastiškumo.

Pasak teismo, parodos forma buvo nepriimtina, nes, kaip rašo “Rzeczpospolita”, miestiečiai ir Liublino svečiai net ir atsitiktinai neturi susidurti su nuotraukomis, keliančiomis pasibjaurėjimą ar pasipiktinimą.

Teismas pabrėžė, jog tokia paroda gali tapti svarbios diskusijos objektu, tačiau ji privalo būti rengiama uždarose patalpose, kad ją pamatyti galėtų tik tie žmonės, kuriuos tai domina.

Liublino teismo sprendimas nepatiko šalies tikintiesiems. Lenkijoje jau daug metų vyksta abortų šalininkų ir priešininkų kova. Katalikų Bažnyčia kategoriškai nepritaria abortams.

Lenkijoje nutraukti nėštumą oficialiai galima tik trimis atvejais: kai gimdymas gresia gimdyvės gyvybei, kai vaisius blogai vystosi ir jeigu moteris buvo išžaginta.

Rokeriai atidėjo gastroles

„The Rolling Stones“ vakar paskelbė naują gastrolių po Europą koncertų tvarkaraštį.

Rokeriams teko atidėti gastroles, kurios gegužę turėjo prasidėti Ispanijos Barselonos uostamiestyje, nes Kitas Ričardsas atostogaudamas Fidžyje iškrito iš palmės ir Naujojoje Zelandijoje jam buvo atlikta galvos operacija.

„Atleiskite man. Iškritau iš savo lizdo. Atsiprašau, jeigu sugrioviau jūsų planus, bet dabar visu greičiu pirmyn“, - sakė 62 metų K.Ričardsas.

Gastrolės po Europą dabar prasidės Milane liepos 11 dieną ir baigsis Danijos Horsenso mieste rugsėjo 3 dieną.

Teismas neleido lankyti šuns

Ispanijos teismas nusprendė, kad skyrybų atveju šunims neturi būti taikomos tokios pat taisyklės kaip vaikams, kai buvusiems sutuoktiniams yra nustatomos vaikų lankymo teisės.

Vienam ispanui po skyrybų žmona davė leidimą lankyti jų augintinį - auksaspalvį retriverį, vardu Jako.

Tačiau kiek vėliau ji persigalvojo, todėl buvęs vyras kreipėsi į žemesnės instancijos teismą. Teismas nusprendė jo naudai ir nustatė lankymo valandas.

Tačiau aukštesnės instancijos Barselonos teismas vėliau atmetė šį sprendimą, sakydamas, kad jis gali tapti pavyzdžiu ir kitais skyrybų atvejais elgtis su šunimis kaip su vaikais.

„Tokie teisminiai ginčai yra gana reti, nes ir sveiku protu suvokiame, jog žmonės neturėtų tokiais atvejais kreiptis į teismą“, - rašoma teismo dokumentuose, su kuriais vakar susipažino naujienų agentūra „Reuters“.