Jurga Šeduikytė įkvėpimo naujoms dainoms ieškos Sibire


2006-06-03
MARIJA VERSECKAITĖ
Jurga Šeduikytė įkvėpimo naujoms dainoms ieškos Sibire

Jurga Šeduikytė įkvėpimo naujoms dainoms ieškos Sibire

Trys “Radiocentro” apdovanojimai, trys “Bravo” statulėlės, nenutrūkstantis koncertų grafikas. Jos debiutinis albumas “Aukso pieva” – tikra retenybė muzikos prekių parduotuvėse. Su dainininke susipažinome konkurso “Fizz Super Star” metu, vėliau jos balsas skambėjo lietuviškuose miuzikluose “Tadas Blinda” ir “Ugnies medžioklė su varovais”.

Dainininkė ir dainų autorė Jurga Šeduikytė prisipažįsta, kad kai vieną dieną ateina mintis palikti abejones ir pradėti veikti, tereikia kantrybės ir daug pastangų. Ir atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje. “Siekti užsibrėžto tikslo galima įvairiai, tačiau kai dirbi ir tiki tuo, ką darai, visuomet sulauksi vaisių”, – sako Jurga Šeduikytė.

Praėjusieji metai Lietuvos muzikiniame gyvenime neabejotinai buvo Jurgos triumfo metai. Dainininkė neslepia, kad jaučiasi laiminga, nes jos kūryba, jos muzika buvo išgirsta.

“Visada reikia daryti tai, kas patinka. Net jei tai šiek tiek kita sfera nei svajonių darbas. Būtina sudominti save tuo, kuo tu užsiimi. Šiuo metu neskubėdama rašau dainas antrajam albumui. Tai man labai svarbu. Nenoriu kartotis - esu labai reikli savo dainoms ir jų skleidžiamoms mintims. Naujajam dainų albumui įkvėpimo žadu pasisemti ir ekspedicijos į Sibirą metu, kuri vyks rugpjūčio mėnesį”, - apie naujausius savo planus pasakoja Jurga Šeduikytė.

Atlikėja neslepia, kad jai labai svarbu žinoti, kuo gyvena jos kuriamų dainų klausytojas – ko jam trūksta, ką jis galvoja, nuo ko labiausiai pavargsta. Jurgos Šeduikytės kūrybos gerbėjai neretai prisipažįsta, kad jos dainos pravirkdo, priverčia kitaip pažvelgti į įprastus dalykus.

“Manau, pagrindinis muzikos tikslas yra pakelti žmogaus mintis aukščiau kasdienybės. Pati labiausiai vertinu tą muziką, kuri kažkur “nuneša”, nuo kurios šiurpuliukai per kūną nubėga. Žmonės nori būti paveikti muzikos, nes tai sugrąžina viltį. Todėl mažų mažiausiai, ko atlikėjas ar kūrėjas turėtų reikalauti iš savęs ir savo muzikos, – tai nuoširdumas. Stengiuosi, kad dainos atspindėtų tai, kas šiuo metu yra mano viduje. Dėl to ir pati “leidžiu” savo mėgstamiems atlikėjams pabūti visokiems – ramiems, liūdniems, nesuprantantiems, džiugiems ir t.t. Gražu, kai žmogus tau nemeluoja”, - pasakoja Jurga.

Dainininkė, TV laidos “Lietuvos dainų dešimtukas” vedėja, rodos, nuolatos besišypsanti Jurga Šeduikytė neslepia, kad jai būna liūdna nepriklausomai nuo metų laiko, tačiau pripažįsta, kad pavasarį jaučia disharmoniją, nes tai, kas vyksta aplinkui, beveik visada prieštarauja jos vidiniam pasauliui.

“Tiesiog labai vertinu ramybę - o ruduo yra tas metų laikas, kai viskas tarsi vyksta lėčiau, žmonės ne taip jaudinasi dėl smulkmenų. Ateina susitaikymo su savimi laikas”, – tvirtina Jurga.

Tad kokia iš tikrųjų yra ta po “aukso pievas” braidanti Jurga Šeduikytė? „Kažkokia visokia“, – atsako atlikėja ir priduria, jog kartais nuotaikai išreikšti tarnauja ir drabužiai. Pasak Jurgos, scenoje gražiausia yra tai, kas elegantiška, stilinga ir neapkrauta. Todėl “tikrąją” Jurgą Šeduikytę dažniau galima pamatyti scenoje, o ne televizijos ekrane laidos metu.

“Man patinka užeiti į “Motivi” parduotuves. Tai drabužiai, skirti ir tinkantys laisvai, savimi pasitikinčiai ir nebijančiai eksperimentuoti merginai. Čia galima surasti daugybę drabužių laisvalaikiui, o viena kita detalė puikiai tinka ir scenai”, – patirtimi, kur galima įsigyti madingų ir stilingų drabužių, dalijasi dainininkė.

Palangoje gimusi ir užaugusi atlikėja džiaugiasi tikruosius namus “įkurdinusi” savo viduje, o ne konkrečioje Lietuvos vietovėje. “Kai pradėjau kurti dainas, atradau ir tikrąjį santykį su savo šeimos nariais. Dabar net nesvarbu, ar jie Palangoje, ar Vilniuje, ar karstosi po Skandinavijos kalnus – visuomet žinau, kad jie tiesiog yra. Ir tai nepaprastai smagus jausmas”, - dėsto Jurga.

O laisvalaikis?

“Laisvalaikiu daug galvoju apie dainas, semiuosi įkvėpimo iš pačių įvairiausių ir netikėčiausių situacijų. Labai vertinu poilsį gamtoje, pašnekesį su protingais žmonėmis, knygas. Mėgstu nesuprasti ir sapnuoti atsakymus į išsikeltus klausimus”, – sako gražių ir nuoširdžių dainų autorė bei atlikėja Jurga Šeduikytė, prisipažįstanti, jog nori išmokti ramybės…