Vėrinio savininkė „ne“ ištars tik tris kartus


2008-05-17
Kristina Kanišauskaitė
Vėrinio savininkė „ne“ ištars tik tris kartus

Vėrinio savininkė „ne“ ištars tik tris kartus

Prabangių papuošalų kūrėjas iš Prancūzijos Richard’as Querliozas Lietuvoje pristatė nepaprastai moterišką juvelyrinių dirbinių kolekciją.

Malaizietiško kraujo turinčio dizainerio kūriniai iš sidabro su brangiais ir pusiau brangiais akmenimis – kosmopolitiško R.Querliozo gyvenimo ir nuolat jį įkvepiančių moterų atspindys.

– Vienuolika metų kuriate moterims. Gal per tiek laiko spėjote įminti didžiąją paslaptį: ko nori moterys?

– Niekada neaišku, ko jos nori (juokiasi). Suprasti moteris be galo sudėtinga. Per visus kūrybos metus spėjau pažinti tik moterų skonį. Be jokių abejonių, kiekvieną kartą mane įkvepia skirtinga moteris. Jos išvaizda, rankos dydis, namai ir juose vyraujančios spalvos.

– Jūsų papuošalai – iš brangių akmenų. Taigi moteris, kuriai kuriate, – brandi ir savo vertę žinanti asmenybė?

– Tai nepriklauso nuo jos amžiaus. Mano papuošalai skirti moteriai, mėgstančiai prabangą. Ir jaunesnei, ir vyresnei. Tiesiog tokiai, kuri yra prabangos mėgėja.

– Ar gražioms moterims reikalingi papuošalai?

– Jie visiškai nėra susiję su moters grožiu. Nesvarbu, ar moteris graži, ar ne tokia graži. Papuošalas – tam tikra gyvenimo detalė. Jis nėra skirtas pagražinti moterį.

– Papasakokite, iš kur kilęs jūsų noras puošti dailiąją lytį?

– Visą laiką augau tokioje aplinkoje. Mano šeimos moterys tradiciškai dėvėdavo daug papuošalų, o krikštamotė juos kūrė 380 pačių turtingiausių pasaulio moterų. Ji mane ir atvedė į papuošalų pasaulį. Kurį laiką kūrėme kartu, vėliau pasukau individualiu keliu.

– Kaip manote, kiek papuošalų derėtų turėti save gerbiančiai moteriai?

– Kiekvienai dienai – po kitą papuošalą. Jie juk derinami prie nuotaikos. Mano kolekcijose labai svarbus akmens sąlytis su moters oda. Akmuo įsilieja į moters pasaulį, papildo prabanga, įveda erotinių momentų, taip pabrėždamas moters grožį.

– Kalbama, kad brangus vėrinys gali atverti kelią į moters širdį...

– Gali (juokiasi). Tai – maža detalė, padedanti padidinti aistrą (į rankas paima paties kurtą papuošalą). Mano koljė skirtas moteriai koketei. Matote, ant papuošalo prikabinti akmenukai juda ir taip traukia vyro dėmesį. Moteris sužavi, suvilioja, o paskui atsikalbinėja. Ji gali pasakyti „ne“ tris kartus. Ketvirtą kartą būtinai ištars „taip“.

– Papuošalams gaminti naudojate lavos akmenį. Kuo jis ypatingas?

– Iš Etnos ugnikalnio atvežamas akmuo kiekvienam dirbiniui suteikia magiškos dvasios, įkvepia ir praturtina naujomis įdėjomis. Mano kolekcijose jis tampa pagrindu ir yra derinamas su kitais akmenimis: perlais, citrinu, jaspiu, koralais, kvarcu.

– Kiek laiko kuriamas vienas papuošalas?

– Priklauso nuo įkvėpimo. Bendrą vaizdą galima susidaryti ir per tris minutes.

– Galėmumėte apibūdinti Lietuvoje pristatomą kolekciją?

– Mano papuošalai skirti moteriai, turinčiai labai daug drabužių, mėgstančiai puoštis. Moteriai princesei. Kolekcijoje – 120 papuošalų: auskarų, vėrinių, koljė, apyrankių, rankų darbo grandinėlių.

– Kas jums yra kūryba?

– Tai – mano aistra. Kiekvieną kartą to imdamasis pralinksmėju ir jaučiu didžiulį įkvėpimą. Ieškoti akmenukų ir tarpusavyje juos suderinti – pats įdomiausias dalykas.

– Gal prisimenate komplimentą, labiausiai paglosčiusį jūsų širdį?

– Geriausias komplimentas man, kai moteris vėl sugrįžta naujo papuošalo. Tai daug vertingiau nei komplimentas. Turiu klienčių, su kuriomis einu į butiq‘us. Jos lygina mano papuošalus su kitų dizainerių kūriniais. Jei moteris pasikviečia kartu, man didelis įvertinimas.

– Jūs garsėjate ir kaip vyriškų sąsagų kūrėjas.

– Taip, kuriu sąsagas rankogaliams. Dažniausiai ispanams, nes jie neryši kaklaraiščių, o iš akmenukų kurtos sąsagos jų aprangą labai pagyvina, papuošia, suteikia elegancijos.