LKF posėdyje kalbos apie diskvalifikavimą


2006-12-01
PAULIUS MATULEVIČIUS
LKF posėdyje kalbos apie diskvalifikavimą

LKF posėdyje kalbos apie diskvalifikavimą

Vilniuje vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtinta septynių asmenų Lietuvos krepšinio federacijos darbo grupė, įvestas apribojimas dėl komandose žaidžiančių užsieniečių ir iki sezono pabaigos nuspręsta diskvalifikuoti krepšininką Janą Jurgo, per rungtynes sumušusį teisėją.

LKF vykdomojo komiteto grupės vadovu patvirtintas Vydas Gedvilas, nariais patvirtinti LKF prezidentas Vladas Garastas, LKF VK nariai Ramūnas Šalūga, Kęstutis Pilipauskas, Mindaugas Balčiūnas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis ir Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės teisininkė Kornelija Tiesnesytė.

Susirinkime nuspręsta pakeisti Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybų nuostatus dėl krepšininkų užsieniečių skaičiaus komandose, dalyvaujančiose LKF taurės varžybose. Nuo IV LKF taurės varžybų etapo komanda galės registruoti ne daugiau kaip 5 žaidėjus užsieniečius.

Taip pat Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto nariai nutarė diskvalifikuoti Vilniaus „Akademijos-MRU“ krepšininką Janą Jurgo iš Lietuvos krepšinio federacijos taurės 2006/2007 metų sezono varžybų bei sąlyginai diskvalifikuoti J.Jurgo dviem krepšinio sezonams (2006/2007 ir 2007/2008 m.) visose Lietuvoje vykstančiose oficialiose krepšinio varžybose. LKF VK pritarė Vilniaus krepšinio sąjungos sprendimui diskvalifikuoti J.Jurgo iš Vilniaus miesto „Sostinės“ taurės varžybų iki šių metų krepšinio sezono pabaigos.

Priminsime, kad būtent per pastarąjį turnyrą prieš dvi savaites J.Jurgo, teisėjui Donatui Mikai skyrus pražangą, nesuvaldė savo emocijų - išplūdo arbitrą necenzūriniais žodžiais ir aiškino, kad tikrai neprasižengė. Teisėjas krepšininką įspėjo, tačiau keiksmams nesiliovus skyrė jam techninę pražangą. Tuomet J.Jurgo prarado savitvardą ir smogė teisėjui kumščiu į galvą. Krepšininkas buvo išvarytas iš aikštelės, o į ligoninę nuvykusiam arbitrui medikai nustatė smegenų sukrėtimą.