Vilniečių problemos – vis ryškesnės


2008-12-11
Gediminas Reklaitis
Vilniečių problemos – vis ryškesnės

Rimo Kurtinaičio laukia sunkūs išbandymai. Šiandien už Vilniaus "Lietuvos ryto" vairo stosiančiam treneriui teks kardinaliai keisti komandos žaidimą.

Nesustabdė varžovų lyderio

Vilniečiai komplikavo savo padėtį Europos taurės turnyro E grupėje, kai antradienį svečiuose 66:76 nusileido Mariupolio "Azovmaš".

Antradienį Ukrainoje vilniečius vėl persekiojo ta pati problema, apie kurią po pralaimėjimo savaitgalį "Žalgiriui" užsiminė dar A.Sireika, – kritusi kai kurių žaidėjų sportinė forma.

Svarbiausias "Lietuvos ryto" žaidėjas Chuckas Eidsonas pasižymėjo beveik visose statistikos kategorijoje, bet kai kuriose – ne iš gerosios pusės. Amerikietis iš žaidimo pataikė vos 2 iš 9 metimų ir suklydo net penkis kartus.

Be to, visas rungtynes vilniečiai taip ir nesurado priešnuodžių Khalidui El-Aminui. "Azovmaš" vedlys surinko 32 taškus ir savo metimais braukė visas vilniečių pastangas priartėti ketvirtame kėlinyje.

"Žinojome, kad Mariupolio komanda yra pajėgi ir gali daug nuveikti, tačiau toks jų žaidimas mus nustebino. Jie pranoko patys save", – po mačo spaudos konferencijoje sakė laikinai "Lietuvos rytui" vadovavęs Robertas Kuncaitis.

Smuko į grupės dugną

"Azovmaš" ekipai vadovaujantis lietuvis Rimas Girskis džiaugėsi, kad kelių krepšininkų (tarp jų ir Tomo Delininkaičio) per pastarąsias kelias savaites netekusi ekipa gerai nusiteikė rungtynėms.

"Tačiau tas geras nusiteikimas galbūt padarė meškos paslaugą. Žaidėjai pernelyg greitai norėjo iškovoti pergalę, todėl per pirmus du kėlinius buvo sunku. Po didžiosios pertraukos atsipalaidavome ir susikaupėme. Reikalai iškart pasitaisė", – pažymėjo R.Girskis.

Beje, šiose rungtynėse "Azovmaš" vėl astovavo du lietuviai. Debiuto rungtynes žaidęs Rolandas Jarutis į savo buvusios komandos krepšį įmetė 4 taškus.

Antrą pergalę iškovojęs Mariupolio klubas E grupėje su Vilerbano ASVEL dalijasi 1-2 vietas. Pirmame ture vilniečiai skaudžiai pralaimėję prancūzai antradienį kiek netikėtai svečiuose po pratęsimo 80:78 (22:12, 16:15, 15:20, 16:22, 11:9) palaužė "Kalise". "Lietuvos rytas" dėl blogesnio tarpusavio mačų santykio nusileido į paskutinę grupės vietą.

Treneris laukia debiuto

Galimybę atkeršyti ukrainiečiams Vilniaus klubas turės jau kitą antradienį. Tuomet vilniečiai jau turės naują vedlį. R.Kurtinaičiui tai turėtų būti debiutas "Lietuvos ryto" vyriausiojo trenerio poste. 48 metų kaunietis nuo vakar jau dirbo Vilniaus ekipos treniruotėse, tačiau šeštadienio BBL mačą su "Valmiera" dar ketina stebėti iš tribūnų.

"Sutarties kol kas dar nepasirašėme, derinamos paskutinės juridinės detalės. Mūsų situacija Europoje nėra pati geriausia, ir suprantu, kad permainų reikia kuo greičiau. Tačiau pernai jau buvau atsidūręs panašioje situacijoje, ir su Vroclavo "Slask" prasimušėme į kitą ULEB taurės etapą", – vakar dienraščiui sakė R.Kurtinaitis.


Rezultatas

Mariupolio "Azovmaš" – Vilniaus "Lietuvos rytas" 76:66 (18:16, 20:18, 21:13, 17:19). K.El-Aminas 32 (6/9 dvitaškių, 5/10 tritaškių, 5/5 baudų, 7 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai), M.Salyersas 15 (6/10 dvitaškių)/M.Lukauskis 19 (5/8 dvitaškių, 1/1 tritaškių, 6/6 baudų, 5 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), B.Milisavljevičius 13 (5/7 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 4 klaidos), C.Eidsonas 10 (2/9 metimų, 8 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos).