Vietoj saldainio


2008-05-17
Vietoj saldainio

Po kiekvienos šventės televizijų viešųjų ryšių skyriai skuba rašyti pranešimus, prasidedančius žodžiais: „Per Kalėdas žiūrimiausia buvo...“, „Ilgiausią metų savaitgalį žiūrovai praleido su...“ ir panašiai. Ir niekas nesistebi, jei vienu metu dvi televizijos skelbiasi buvusios žiūrimiausios. Nežinia, kuri didžiuosis aukščiausiais reitingais po Tarptautinės vaikų gynimo dienos, bet LNK ir TV3 jau pasiruošė prie ekranų vilioti mažuosius žiūrovus.

Ketvirtus metus iš eilės TV3 organizuoja projektą „Vaikų balsas“, kurio tikslai ir intriga yra gana aiškūs: mažieji balsuoja už mėgstamas dainas, patinkančius atlikėjus, žaislus, knygas ir taip toliau. Projekto kulminacija – vaikų išrinktų laureatų paskelbimo ceremonija.

LNK „naujagimis“, projektas „Mano svajonė“, šalia tradicinio konkurentės renginio atrodo kiek neaiškiai. „Vaikai ir jų tėveliai turėtų žinoti, kad išsipildys tik pačios karščiausios svajonės – tokios, kurios atrodo neįgyvendinamos, stebuklingos...“ – rašoma LNK pranešime spaudai. „Pasisvečiuoti šokolado fabrike. Persikūnyti į filmo herojų. Kas galėtų išpildyti šias svajones? Atsakymas – LNK“, – skaitome tame pačiame pranešime. Ar apsilankymas fabrike be televizijos – neįgyvendinamas dalykas? Paaiškėja, kad skambus televizijos šūkis „LNK pildys stebuklingas vaikų svajones“ galėtų būti pakeistas į „LNK leis vaikams išsakyti stebuklingas savo svajones“. Vaikai, kurie nori daugiau, nei televizija yra pasiryžusi ar pajėgi įgyvendinti, bus pakviesti į studiją, kad „savo gražiais norais pasidalytų su visais“.