Mašinų vagys kaltės neneigė


2007-03-21
Daiva Janauskaitė
Mašinų vagys kaltės neneigė

Mašinų vagys kaltės neneigė

Nuoširdžiai pripažinę kaltę trys mašinvagiai sulaukė, kad atgaila būtų pripažinta lengvinančia aplinkybe. Tačiau nuo nelaisvės jų tai neišgelbėjo.

Pernai rugsėjo naktį iš 3-iosios į 4-ąją Klaipėdoje buvo pavogti du apynaujai visureigiai „Honda C-RV“, kainavę per 60 tūkstančių litų.

Mašinų neišgelbėjo nei ypatingi užraktai, nei signalizacijos sistemos. Vieno jų pasigesta Šaulių gatvės 45 namo kieme, o kito Daukanto gatvės 35 namo kieme.

Po poros dienų automobilių vagis gaudantys pareigūnai Klaipėdos rajone Stučių kaime vienoje sodyboje tykojo pasaloje. Šios sodybos garaže stovėjo pavogtosios hondos.

Pareigūnų viltys sulaikyti nusikaltėlius išsipildė. Čia atvažiavo gerai policininkams pažįstami Edgaras Danilevičius, Ruslanas Moisejenkovas ir Tomas Lukauskas.

Neigti kaltę nebuvo prasmės. Ją patvirtino ir kriminalistinių ekspertizių išvados.

Vyrai papasakojo, kad E.Danilevičius nužiūrėjo mašinas ir pasiruošė įrankius joms grobti. Jis ir buvo vykdytojas. Kiti du - stebėjo, kad kas nepamatytų vagies.

Pirmąjį automobilį jie nuvairavo į pievas Dovilų keliu ir grįžo į miestą. Netrukus ir antrasis automobilis jau riedėjo Klaipėdos rajono keliais.

Pareigūnai nelinkę girtis, kaip jiems pavyko taip greitai išaiškinti dviejų brangių automobilių vagystę. Galima tik spėti, kad jie patikrino vietas, kur vagys anksčiau yra slėpę vogtas mašinas. Sodybos šeimininkė, kurioje aptiktos hondos, anksčiau taip pat buvo išnuomojusi garažą vagims.

Vakar teisme nuosprendį išklausę vyrai nebuvo nusiteikę bendrauti su žurnalistais. Tik T.Lukauskas mestelėjo: „Vagys turi sėdėti kalėjime. Jei prisipažinome, vadinasi, kalti“.

E.Danilevičius ir R.Moisejenkovas nuteisti kalėti 3 metus, o T.Lukauskas - pustrečių metų. Visi trys vyrai į laisvę dar prieš teismą buvo paleisti sumokėję po 30 tūkstančių litų užstatą.

Vienas nukentėjusiųjų teisme pasakojo atgavęs automobilį, jį pardavė ir nusipirko kitą mažiau vagiamos markės mašiną. Tokia frazė teisiamuosius prajuokino, taip jie išreiškė pritarimą seniai žinomai tiesai, kad nepavagiamų mašinų nėra.