Peršokti prie turinio

seimininkes

Temoje atsakymų: 62

#21 saverija

saverija
  • Nariai
  • 1.614 Pranešimai:

11 rugsėjo 2008 - 10:42

siūlau svogūnų sriubą smile.gif
kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus: svogūnų galvutes supjaustom pusžiedžiais ir kepinam aukštam puode sviesto ir aliejaus mišinyje labai mažame karštyje, kad nedegtų, o tik minkštėtų, padruskinam, įdedam dar truputį cukraus, kai tampa auksinės spalvos, pridedam truputį miltų, dar pakaitinam iki švelnaus rudumo, mikseriu gerai išplakam viską, užvirinam vandenį, dedam sultinio (geriausiai jautienos), krečiam po truputį svogūnų masę ir maišom maišom maišom biggrin.gif pabaigai dedam pasmulkintą gerai tirpstantį sūrį pvz. mozarellą, maišant užverda ir nukeliam smile.gif
patiekiam su batono skrebučiais, skanaus
nežiūrėk atgal - gyvenimas priekyje

#22 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

11 rugsėjo 2008 - 10:42

CITATA(zickute.j @ 2008-09-11 11:21) <{POST_SNAPBACK}>
Skaniai turi buti,butinai pabandysiu....tikrai,beveik 300 zminiu paziurejo sia tema,o mes tie patys atrasom,turbut jie nevalgo namie.... laugh.gif

Arba neturi ką parašyti. laugh.gif laugh.gif laugh.gif  

#23 lėta

lėta
  • Nariai
  • 22 Pranešimai:

11 rugsėjo 2008 - 12:56

CITATA(zippux @ 2008-09-11 11:42) <{POST_SNAPBACK}>
Arba neturi ką parašyti. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

laugh.gif  Aha, o mes pliurpiam bele ką.
Stenkis turėti tai kas tau miela, nes kitaip būsi priverstas pamilti tai ką turi. [Bernardas Šo]

#24 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

11 rugsėjo 2008 - 01:29

CITATA(lėta @ 2008-09-11 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
laugh.gif  Aha, o mes pliurpiam bele ką.

kodėl "bele ką"?

#25 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

13 rugsėjo 2008 - 08:30

Skanus saltas padazas mesai;1 -2 indeliai naturalaus balto jogurto,5-6 skilteles labai smulkiai supjaustyto cesnako,smulkiai supjaustytas agurkas (nedidelis),100 gr.alyvuogiu aliejaus,druskytes pagal skoni...viska gerai ismaisyt,i saldytuva porai valandu...Greitai,ir skanu,ypac saslykam,ir benrai ,tinka visokiai keptai mesai...skanaus..Sis padaziukas vadinasi Graikiskai...Tzadziki... smile.gif

#26 lėta

lėta
  • Nariai
  • 22 Pranešimai:

15 rugsėjo 2008 - 12:28

O gal kas nors mokate rusiškus "piražokus" (pyragėlius) kepti. Žinau, kad internete daug receptų yra, bet norisi išbandytų, kad be reikalo nei laiko, nei produktų negaišti. blink.gif

Klausykit, važiuodami į Graikiją jau mokėsme kelis graikiškus žodžius. Nu alkani tikrai neliksime. rolleyes.gif
Stenkis turėti tai kas tau miela, nes kitaip būsi priverstas pamilti tai ką turi. [Bernardas Šo]

#27 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

15 rugsėjo 2008 - 12:52

CITATA(lėta @ 2008-09-15 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
O gal kas nors mokate rusiškus "piražokus" (pyragėlius) kepti. Žinau, kad internete daug receptų yra, bet norisi išbandytų, kad be reikalo nei laiko, nei produktų negaišti. blink.gif

Klausykit, važiuodami į Graikiją jau mokėsme kelis graikiškus žodžius. Nu alkani tikrai neliksime. rolleyes.gif

Tikrai neliksit alkani,bet geriau pabandykit mano rasytus receptus,gal nepatiks.....Na pirozku nesu dariusi,bet kibinu recepta turiu..... smile.gif

#28 saverija

saverija
  • Nariai
  • 1.614 Pranešimai:

15 rugsėjo 2008 - 01:04

CITATA(lėta @ 2008-09-15 13:28) <{POST_SNAPBACK}>

mano bendradarbė kepa tuos "pirožki" su kopūstais, su mėsa ir su obuolių koše smile.gif tiksliau ne kepa, o verda aliejuje, jie būna be galo riebūs, man nuo jų skrandis sustoja, bet jie tokie skanūs, kad aš visada aš jų apsiryju  rolleyes.gif   laugh.gif

#29 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

15 rugsėjo 2008 - 01:52

CITATA(saverija @ 2008-09-15 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
mano bendradarbė kepa tuos "pirožki" su kopūstais, su mėsa ir su obuolių koše smile.gif tiksliau ne kepa, o verda aliejuje, jie būna be galo riebūs, man nuo jų skrandis sustoja, bet jie tokie skanūs, kad aš visada aš jų apsiryju  rolleyes.gif   laugh.gif

laugh.gif na tai kaip neapsiryt,jei skanu..... laugh.gif

#30 gera mama

gera mama
  • Nariai
  • 15 Pranešimai:

17 rugsėjo 2008 - 11:17

CITATA(zickute.j @ 2008-09-05 16:48) <{POST_SNAPBACK}>
Gal kas turi koki gera recepta,gaminimas su menke......? smile.gif

Sveikos šeimininkės.Aš tai menkę,sutarkuotas morkas, svogūną supjaustytą,pomidorus supjaustytus,galim ir cukiniją supjaustytą,prieskonius dedu į foliją ir į orkaitę.Tokiais kvadratais padalinu foliją, kiek kvadratu tiek porcijų  ir ten viską dedu.Tiesa, dar surio tarkuoto užbarstau tik ne antviršaus, kad neprikibtų prie folijos.Ir skanaus

#31 gera mama

gera mama
  • Nariai
  • 15 Pranešimai:

17 rugsėjo 2008 - 11:19

[quote name='lėta' date='2008-09-08 16:11' post='9738']
Na, jei receptai, tai receptai...
Turiu su vi6tien1 labai skanų:  1 vištienos krūtinėlė (ar filė) be odos, 3 kiaušiniai, 3 v.š. majonezo, 3 v.š. krakmolo. Visus ingridientus sumaišote, krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su tešla. Viską sukrėsti į blėką ir į  apie 200C orkaitę. Kepti apie 40 min., kas ragavo labai gyrė. Aš dar pridedu truputį tarkuoto fermentinio sūrio.

O AŠ IŠ TOS MASĖS BLYNUS KEPU.VAIKAI LABAI LAUKIA KADA MAMA VIŠTĄ PARNEŠ

#32 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

19 rugsėjo 2008 - 05:33

CITATA(gera mama @ 2008-09-17 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Sveikos šeimininkės.Aš tai menkę,sutarkuotas morkas, svogūną supjaustytą,pomidorus supjaustytus,galim ir cukiniją supjaustytą,prieskonius dedu į foliją ir į orkaitę.Tokiais kvadratais padalinu foliją, kiek kvadratu tiek porcijų  ir ten viską dedu.Tiesa, dar surio tarkuoto užbarstau tik ne antviršaus, kad neprikibtų prie folijos.Ir skanaus

Pabandziau,tik dadejau grietines truputy,svieziu grybu...liuks gavosi,aciu uz recepta....

#33 Leja

Leja
  • Nariai
  • 64 Pranešimai:

20 rugsėjo 2008 - 01:52

Negaliu skaityti šitoj temoj. Seilėtekis kaip Pavlovo šuniui prasideda. Pagailėkite!

#34 saverija

saverija
  • Nariai
  • 1.614 Pranešimai:

20 rugsėjo 2008 - 03:10

CITATA(Leja @ 2008-09-20 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
Negaliu skaityti šitoj temoj. Seilėtekis kaip Pavlovo šuniui prasideda. Pagailėkite!

tai nors burna nuo seilių išsivalo laugh.gif   laugh.gif

#35 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

21 rugsėjo 2008 - 11:04

CITATA(Leja @ 2008-09-20 14:52) <{POST_SNAPBACK}>

I parduotuve apsiprekint bek,pasiraitok rankoves,ir i darba....kai pasigaminsi,mums papasakosi,irgi seile pavarvinsim..... laugh.gif

#36 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

22 rugsėjo 2008 - 06:37

http://www.legourmet.tv/Le_Gourmet_TV/Le_G...ing_Videos.html

Gal ką įdomaus rasit........

#37 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

22 rugsėjo 2008 - 05:47

CITATA(zippux @ 2008-09-22 07:37) <{POST_SNAPBACK}>

Dekui,tikrai daug saidu yra,bet manau geriau ,kad kas nors parasytu receptus is patirties,nes jei kazkas nesigaus,nors paklausti bus pas ka...turiu omeny,tas kas parasys... rolleyes.gif

#38 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

23 rugsėjo 2008 - 12:27

CITATA(zickute.j @ 2008-09-22 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Dekui,tikrai daug saidu yra,bet manau geriau ,kad kas nors parasytu receptus is patirties,nes jei kazkas nesigaus,nors paklausti bus pas ka...turiu omeny,tas kas parasys... rolleyes.gif

Kas pačią labiau domina? Salotos, sriubos ar antrieji patiekalai? O gal kepiniai?

#39 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

23 rugsėjo 2008 - 01:04

CITATA(zippux @ 2008-09-23 13:27) <{POST_SNAPBACK}>
Kas pačią labiau domina? Salotos, sriubos ar antrieji patiekalai? O gal kepiniai?

Viskas mane domina,iskyrus saldumynai,nes ju nelabai valgau,tai ir nemegstu ju gamint... rolleyes.gif

#40 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

16 lapkričio 2008 - 05:11

As esu tingine. Tai ir mano maistas greitas.

Mano locnu vyru receptai

Liko suzievejusi balta duona. Suraikom, jei neraikyta. Suplakam kiausinius, idedam pagal skoni druskos. Apvoliojam ir kepame keptuveje kol apskrus. Galima valgyti ir pusryciams ir prie sultinio tinka. Mano vyrai kai manes nera namie taip save lepina.
............................................................
Velgi greitas receptas vyrams prie alaus, kai nera namie zmonu, krepsinio rungtynes, turi ateiti draugai. Tinka sonine, pazande. Geriau pirkti mesyte sluoksniuota su lasinukais, tik, kad mesytes butu daugiau. Pjaustome mazdaug 1 cm plocio gabaliukasi, didis nesvarbu. Sudedame i bleka ir saikingai apibarstome vegeta ir pipirais, uzpilame virintu vandeniu, kad apsemtu kokius 5mm, bet taip, kad nenuplautu vegetos. Papildomai siek tiek iberti i vandeni vegetos. Pasauti i orkaite. Kepti kol isgaruos vanduo ir apskrus.
...........................................................
Vista, 6 dantukai cesnako, pipiru kokius megstate, druskos 1 sauktas (vietoj druskos galima vegetos), cukraus 1.5 sauksto. Mes dar dedame muskato riesuto, imbiero, Kaledoms cinamono. Siaip priekyje yra isvardinti pagrindiniai ingridientai ko reikia, o toliau jus galite eksperementuoti. Marinuojame kokiom 8 val. tai darome dazniausiai is vakaro. Sudedame i bleka, uspilame 0.5 mm vandeniu ir pasaunam i orkaite ir kepam kol dailiai apskrus.

Cukrus suteikia malonu prieskoni ir grazia, tamsiai geltona spalva. Skanaus.
...........................................................
Mano siemyna megsta menke tesloje. Tesla: 1 kiausinis, 1.5 miltu druska, pipirai, prieskoniai pagal skoni. Uzmaisome reikiama kieki teslos, supjaustome menke, geriau menkes file be kaulu, gabaliukais. Visa tai sudeti i tesla ir gerai ismaisinti ir palikti 20-30 min. Po to dar karta permaisyti ir kepti. Galima kepti keptuveje ir fritiurinei.
.......................................

Nezinau, kaip jums bet man taip daznai nutinka. Rytoj atvaziuoja sveciai, o as ta diena dar turiu kur nors suspeti. Tad as ruosiu troskini puodeliuose. Is vakaro pasidarau mesos troskini. Mano puodeliai pakankamai dideli apie 1 l. 6 puodeliams man reikia. 1 kg mesos, geriausiai mentis be kaulo ir odeles, 4 dideles morkos, 2 dideli svogunai. Tarkuojam stambia tarka morkas, jei norite galite jas pjaustyti plonais grezineliais, arba juostelem, cia kaip jums patinka, pjaustomas svogunas ziedeliai, pusziedizis ir t.t. nesvarbu kaip, nes jis troskinamas beveik sunyksta. Mesa pjaustome kaip guliasui, arba befstrogenui. Pilame alieju ir kepame mesa, kai ji apskrus ir "paleis sultys" dedame moras, kai morkos siek tiek apkeps, svogunus, sudedame jusu megstamus prieskonius. Visa tai troskiname ant tylios ugnies. Jei truksta riebalu/aliejaus pilkite siek tiek virinto vandens. Mesos troskinys rytojui paruostas.
Sekancia diena. Skutate bulves, as skaiciuoju vienam zmogui 3 - 4 vidutines bulves. Pjaustote pievagrybius, ar kitus grybus kuriuos turite, nesvarbu.

I puodeliu dugna sudedate, isdalinate visa troskinta mesa, viena lapeli lauro lapo, 2-3 zirnelius kvepianciu pipiru, tada dedate supjaustytus grybus, pabarstykite (nedaug) druska/vegeta, nes gybai i save sugeria druska kepimo pradzioje, ant virsaus riekelem supjaustytas bulves, beriame druska /vegeta (nedaug), 1/3 puodelio galima uzpilti sultiniu, arba virintu vandeniu. Ir pasaunam i ikaitinta orkaite. Kepam 30 - 40 min. Pries pateikiant  sveciams, pabarstyti krapais, petrazolem, kas megsta bazilika. Megejai beria tarkuota suri, arba majoneza, grietine. As nelabai megstu, daznai pateikiu visus tuo ingridientus atskirai, nes puodeliuose maistas greitai neatvesta, tad uzdengus puodeli surys greitai isilydo. Skanaus.

Kita karta parasysiu surio fondiu recepta ir vokiska grybu sriubos.

Atsakyti

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0