16 November 2008 - 05:11 PM
As esu tingine. Tai ir mano maistas greitas.
Mano locnu vyru receptai
Liko suzievejusi balta duona. Suraikom, jei neraikyta. Suplakam kiausinius, idedam pagal skoni druskos. Apvoliojam ir kepame keptuveje kol apskrus. Galima valgyti ir pusryciams ir prie sultinio tinka. Mano vyrai kai manes nera namie taip save lepina.
............................................................
Velgi greitas receptas vyrams prie alaus, kai nera namie zmonu, krepsinio rungtynes, turi ateiti draugai. Tinka sonine, pazande. Geriau pirkti mesyte sluoksniuota su lasinukais, tik, kad mesytes butu daugiau. Pjaustome mazdaug 1 cm plocio gabaliukasi, didis nesvarbu. Sudedame i bleka ir saikingai apibarstome vegeta ir pipirais, uzpilame virintu vandeniu, kad apsemtu kokius 5mm, bet taip, kad nenuplautu vegetos. Papildomai siek tiek iberti i vandeni vegetos. Pasauti i orkaite. Kepti kol isgaruos vanduo ir apskrus.
...........................................................
Vista, 6 dantukai cesnako, pipiru kokius megstate, druskos 1 sauktas (vietoj druskos galima vegetos), cukraus 1.5 sauksto. Mes dar dedame muskato riesuto, imbiero, Kaledoms cinamono. Siaip priekyje yra isvardinti pagrindiniai ingridientai ko reikia, o toliau jus galite eksperementuoti. Marinuojame kokiom 8 val. tai darome dazniausiai is vakaro. Sudedame i bleka, uspilame 0.5 mm vandeniu ir pasaunam i orkaite ir kepam kol dailiai apskrus.
Cukrus suteikia malonu prieskoni ir grazia, tamsiai geltona spalva. Skanaus.
...........................................................
Mano siemyna megsta menke tesloje. Tesla: 1 kiausinis, 1.5 miltu druska, pipirai, prieskoniai pagal skoni. Uzmaisome reikiama kieki teslos, supjaustome menke, geriau menkes file be kaulu, gabaliukais. Visa tai sudeti i tesla ir gerai ismaisinti ir palikti 20-30 min. Po to dar karta permaisyti ir kepti. Galima kepti keptuveje ir fritiurinei.
.......................................
Nezinau, kaip jums bet man taip daznai nutinka. Rytoj atvaziuoja sveciai, o as ta diena dar turiu kur nors suspeti. Tad as ruosiu troskini puodeliuose. Is vakaro pasidarau mesos troskini. Mano puodeliai pakankamai dideli apie 1 l. 6 puodeliams man reikia. 1 kg mesos, geriausiai mentis be kaulo ir odeles, 4 dideles morkos, 2 dideli svogunai. Tarkuojam stambia tarka morkas, jei norite galite jas pjaustyti plonais grezineliais, arba juostelem, cia kaip jums patinka, pjaustomas svogunas ziedeliai, pusziedizis ir t.t. nesvarbu kaip, nes jis troskinamas beveik sunyksta. Mesa pjaustome kaip guliasui, arba befstrogenui. Pilame alieju ir kepame mesa, kai ji apskrus ir "paleis sultys" dedame moras, kai morkos siek tiek apkeps, svogunus, sudedame jusu megstamus prieskonius. Visa tai troskiname ant tylios ugnies. Jei truksta riebalu/aliejaus pilkite siek tiek virinto vandens. Mesos troskinys rytojui paruostas.
Sekancia diena. Skutate bulves, as skaiciuoju vienam zmogui 3 - 4 vidutines bulves. Pjaustote pievagrybius, ar kitus grybus kuriuos turite, nesvarbu.
I puodeliu dugna sudedate, isdalinate visa troskinta mesa, viena lapeli lauro lapo, 2-3 zirnelius kvepianciu pipiru, tada dedate supjaustytus grybus, pabarstykite (nedaug) druska/vegeta, nes gybai i save sugeria druska kepimo pradzioje, ant virsaus riekelem supjaustytas bulves, beriame druska /vegeta (nedaug), 1/3 puodelio galima uzpilti sultiniu, arba virintu vandeniu. Ir pasaunam i ikaitinta orkaite. Kepam 30 - 40 min. Pries pateikiant sveciams, pabarstyti krapais, petrazolem, kas megsta bazilika. Megejai beria tarkuota suri, arba majoneza, grietine. As nelabai megstu, daznai pateikiu visus tuo ingridientus atskirai, nes puodeliuose maistas greitai neatvesta, tad uzdengus puodeli surys greitai isilydo. Skanaus.
Kita karta parasysiu surio fondiu recepta ir vokiska grybu sriubos.