Peršokti prie turinio

seimininkes

Temoje atsakymų: 62

#41 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

16 lapkričio 2008 - 10:51

CITATA(Kipse @ 2008-11-16 17:11) <{POST_SNAPBACK}>
As esu tingine. Tai ir mano maistas greitas.

Mano locnu vyru receptai

Liko suzievejusi balta duona. Suraikom, jei neraikyta. Suplakam kiausinius, idedam pagal skoni druskos. Apvoliojam ir kepame keptuveje kol apskrus. Galima valgyti ir pusryciams ir prie sultinio tinka. Mano vyrai kai manes nera namie taip save lepina.
............................................................
Velgi greitas receptas vyrams prie alaus, kai nera namie zmonu, krepsinio rungtynes, turi ateiti draugai. Tinka sonine, pazande. Geriau pirkti mesyte sluoksniuota su lasinukais, tik, kad mesytes butu daugiau. Pjaustome mazdaug 1 cm plocio gabaliukasi, didis nesvarbu. Sudedame i bleka ir saikingai apibarstome vegeta ir pipirais, uzpilame virintu vandeniu, kad apsemtu kokius 5mm, bet taip, kad nenuplautu vegetos. Papildomai siek tiek iberti i vandeni vegetos. Pasauti i orkaite. Kepti kol isgaruos vanduo ir apskrus.
...........................................................
Vista, 6 dantukai cesnako, pipiru kokius megstate, druskos 1 sauktas (vietoj druskos galima vegetos), cukraus 1.5 sauksto. Mes dar dedame muskato riesuto, imbiero, Kaledoms cinamono. Siaip priekyje yra isvardinti pagrindiniai ingridientai ko reikia, o toliau jus galite eksperementuoti. Marinuojame kokiom 8 val. tai darome dazniausiai is vakaro. Sudedame i bleka, uspilame 0.5 mm vandeniu ir pasaunam i orkaite ir kepam kol dailiai apskrus.

Cukrus suteikia malonu prieskoni ir grazia, tamsiai geltona spalva. Skanaus.
...........................................................
Mano siemyna megsta menke tesloje. Tesla: 1 kiausinis, 1.5 miltu druska, pipirai, prieskoniai pagal skoni. Uzmaisome reikiama kieki teslos, supjaustome menke, geriau menkes file be kaulu, gabaliukais. Visa tai sudeti i tesla ir gerai ismaisinti ir palikti 20-30 min. Po to dar karta permaisyti ir kepti. Galima kepti keptuveje ir fritiurinei.
.......................................

Nezinau, kaip jums bet man taip daznai nutinka. Rytoj atvaziuoja sveciai, o as ta diena dar turiu kur nors suspeti. Tad as ruosiu troskini puodeliuose. Is vakaro pasidarau mesos troskini. Mano puodeliai pakankamai dideli apie 1 l. 6 puodeliams man reikia. 1 kg mesos, geriausiai mentis be kaulo ir odeles, 4 dideles morkos, 2 dideli svogunai. Tarkuojam stambia tarka morkas, jei norite galite jas pjaustyti plonais grezineliais, arba juostelem, cia kaip jums patinka, pjaustomas svogunas ziedeliai, pusziedizis ir t.t. nesvarbu kaip, nes jis troskinamas beveik sunyksta. Mesa pjaustome kaip guliasui, arba befstrogenui. Pilame alieju ir kepame mesa, kai ji apskrus ir "paleis sultys" dedame moras, kai morkos siek tiek apkeps, svogunus, sudedame jusu megstamus prieskonius. Visa tai troskiname ant tylios ugnies. Jei truksta riebalu/aliejaus pilkite siek tiek virinto vandens. Mesos troskinys rytojui paruostas.
Sekancia diena. Skutate bulves, as skaiciuoju vienam zmogui 3 - 4 vidutines bulves. Pjaustote pievagrybius, ar kitus grybus kuriuos turite, nesvarbu.

I puodeliu dugna sudedate, isdalinate visa troskinta mesa, viena lapeli lauro lapo, 2-3 zirnelius kvepianciu pipiru, tada dedate supjaustytus grybus, pabarstykite (nedaug) druska/vegeta, nes gybai i save sugeria druska kepimo pradzioje, ant virsaus riekelem supjaustytas bulves, beriame druska /vegeta (nedaug), 1/3 puodelio galima uzpilti sultiniu, arba virintu vandeniu. Ir pasaunam i ikaitinta orkaite. Kepam 30 - 40 min. Pries pateikiant  sveciams, pabarstyti krapais, petrazolem, kas megsta bazilika. Megejai beria tarkuota suri, arba majoneza, grietine. As nelabai megstu, daznai pateikiu visus tuo ingridientus atskirai, nes puodeliuose maistas greitai neatvesta, tad uzdengus puodeli surys greitai isilydo. Skanaus.

Kita karta parasysiu surio fondiu recepta ir vokiska grybu sriubos.Greitai ir skanu turi but,pabandysiu butinai,mano gaminiai sunkesni,uzima daug laiko,nors man patinka sukinetis virtuvej... smile.gif

#42 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

16 lapkričio 2008 - 10:53

Atsakiau,ir isirase i Kipses rasyni.....sorry... rolleyes.gif

#43 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

20 lapkričio 2008 - 06:18

Pazadejau parasyti recepta ir pameciau tema, neradau. Galu gale atkasiau.

"Vokiskos" sriubos receptas.
Sriubai reikia: 0.5 l pieno, 3 dideli saukstai miltu, `~ 50 gr. sviesto arba margarino, 3 vidutinio didzio bulves, 200 gr. grybu nesvarbu kokie, svarbu sviezi, 1 galvute svoguno, krapai, druska arba, vegeta, kas kam patinka.

Verdam bulves, tuo tarpu ant ~ 50 gramu sviesto, pakepinam plonom riekelem supjaustytus grybus su svogunais, nepamirskite, pradejus kepti pasudyti grybus.
Kambario t-ros 0.5 l piene ismaisyti 3 saukstus miltu. As si procesa greitinu, i litrini stiklaini supilu piena ir idedu miltus, uzsuku ir gerai suplaku, miltai labai gerai issiplaka nelieka gumuliuku.
Per ta laika isvirs bulves.
Nuskustas bulves isverdame pasudytame vandenyje, bulviu nuovyra nupilam i dubeneli, jo dar prireiks. Gerai sumaigome bulves, kad nebutu gumuleliu. Po to pilame bulviu nuovyra ir viska gerai ismaisome. Bulviu nuovyras turi dominuoti. Viska kaitiname ant vidutines ugnies maisydami, kai uzvirs, supilti suplakta piena su miltais, taip pat sudeti grybus. Butinai maisyti, kad neprisviltu, iki kol uzvirs. Suberti krapus.
Skanaus.

Surio fondiu.
Siam patiekalui prancuzai naudoja visa pasenusi suri, kuri rado saldytuve smile.gif Mes gi nusipirkime praduotuveje ivairiu rusiu suri. Tie kas megsta su pelesiu, jis turi sudaryti 1/4 visu suriu. Siaip nemanau, kad tam reikia kazkokiu brangiu suriu. Taigi, 0.5 l grietinelels, as naudoju riebu piena, ~ 400 gr. ivairiu rusiu surio, bet nebus didelis nusikaltimas jei bus tik vienos rusies smile.gif baltos duonos (man pratinka prancuziska bulka), as dar dedu pelatruna, bet cia megejams, galima ir be jo.

Suraikyti balta duona, ir supjaustyti taip, kad jis atitiktu viena zmogaus kasni ir paskrudinti. Jau vienas patiekalo komponentas paruostas. Mano draugai dar itrina duona cesnaku.

Svarbiausia, srurio fondiu talpa - puoda negalima deti ant ugnies, todel jis verdamas ant garu. Dideliame puode uzverdame vandeni, i ji idedame mazesni puoda ar fondiu talpa. Ten ipilame pieno/grietineles uzverdame ir suberiame tarkuota suri, viska pastoviai maisome. Gaunasi "pievu lanku"suris tik karstas. (Dabar zinosite is ko daromas tas suris).

Taigi, i ta mase mirkoma skrudinta duona ir valgoma, usigeriant vynu.

Kas turi fondiu rinkini. Tai fondiu pateikiamas kaitinamas is apacios, su uzdegtu sauso spirito briketeliu, jis ilgiau neleidzia surio masei atsalti. Rinkinyje esanciomis sakutemis, sveciai uzkabina skrudinta duona, merkia i surio mase ir valgo.

Jei patiko surio fondiu, sekanti karta parasysiu ir fondiu is mesos, zuvies.

#44 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

20 lapkričio 2008 - 06:41

Fondiu ir as daznai darau,niami niami,Kipse,pagal ta pati recepta darom...,lauksiu kitu receptuku... smile.gif

#45 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

20 lapkričio 2008 - 07:54

Visai uzmirsau, kad i tikra surio fondiu reikia ipilti 100 gramu balto vyno  wink.gif

#46 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

21 lapkričio 2008 - 12:31

Vakar dariau keksa,gerai ir skaniai gaunas,tai nutariau duot ir jums receptuka...                                  250 gr.margarino,1 stikline cukraus,3-4 kiausiniai,500 gr. miltu,puse stiklines pieno,1 apelsino tarkuotos zieveles..,kepimo milteliu ...       Darbo eiga:issukam gerai sviesta su cukrum,dedam po viena kiausini,vis maisydami(geriau butu su mikseriu),gerai viska issukam,supilam miltus,piena,kepimo miltelius,apelsino tarkius,viska ismaisom,dedam, i istepta su sviestu forma keksui,apibarstyt trupuciu miltais,kad neprikibtu ,mase...kepam 180 temperaturoje,beveik 1 valanda...skanaus..

#47 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

21 lapkričio 2008 - 03:49

CITATA(zickute.j @ 2008-11-21 12:31) <{POST_SNAPBACK}>
Vakar dariau keksa,gerai ir skaniai gaunas,tai nutariau duot ir jums receptuka...                                  250 gr.margarino,1 stikline cukraus,3-4 kiausiniai,500 gr. miltu,puse stiklines pieno,1 apelsino tarkuotos zieveles..,kepimo milteliu ...       Darbo eiga:issukam gerai sviesta su cukrum,dedam po viena kiausini,vis maisydami(geriau butu su mikseriu),gerai viska issukam,supilam miltus,piena,kepimo miltelius,apelsino tarkius,viska ismaisom,dedam, i istepta su sviestu forma keksui,apibarstyt trupuciu miltais,kad neprikibtu ,mase...kepam 180 temperaturoje,beveik 1 valanda...skanaus..

O, senas geras receptas, einu kepti pyraga su obuoliais. Visai buvo islekes is galvos, siandien nelabai kokia diena, vakare prie arbatos bus kaip tik. Tik i sia tesla isdesiu i inda, kad ji pasiskirstytu kokius 2-3 cm storiu, o ant virsaus sumesiu vaisius, si karta pjaustytus obuolius su cinamonu ir cukrumi. Labai as megstu improvizacijas.

#48 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

22 lapkričio 2008 - 12:03

As irgi darau obuoliu pyraga,panasiai,kaip jusu,tik obuolius ,supjaustytus,paverdu puode su cukrum,cinamono ,ir truputi citrinos sulciu,ir  ant galo imetu vanileslazdeles,irgi skaniai gaunas...

#49 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

25 lapkričio 2008 - 05:20

Nu ka, pazadetasi mesos ir zuvies fondiu.
Tai labai paprasta. Marinuojate, ar sudote mesa, zuvi taip kaip jums patinka, tik pries tai supjaustote vieno kasnio gabaleliais.
Pries pateikiant i stala gerai ikaitinat alieju/taukus. Pries tai sudeliojam marinuota mesyte, arba zuvi (zalius) i lekstutes. Kaip ir surio fondiu butinai is apacios turi degti sauso spirito briketelis. Sveciai fondiu sakutemis  kabina mesos/zuvies gabaliukus ir deda i ikaitintus taukus kepti, gabaleliai mazi, todel kepa greitai. Tai labai gera pramoga, atrakcija sveciamas. Prie mesos/zuvies, pateikite jusu megstamas darzoviu salotas, arba pjaustytu darzoviu asorti, lai jie patys maiso sau salotas, pagal skoni, neuzmirskite pateikti pagardus ir padazus. Skanaus.

#50 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

28 lapkričio 2008 - 09:56

Dziovintu vaisiu kamuoliukai. Tai mane ismoke kai sveciavausi Portugalijoje.
Tam tikslui tiks abrikosai, dziovintos slyvos. Manieji labiau megsta abrikosus.
Nupirktus (500 gr). abrikosus gerai nuplaunam ir paliekam, kad nubegtu vanduo. Portugalai juos smulkiai pjausto, as tingine, sumalu mesmale. I sumalta mase galima ipilti 100-150gr brendzio, likerio, degtines ir t.t.(bet tai nera butina). Po to idekite tarkuotos 1 citrinos zieveles. Viska ismaisome gaunasi tasi mase is js formuojame rutuliukus ir apvoliojame paniruoteje, o tai gali buti kokosu, sokolado drozles, dziuveseliu, sausainiu trupiniai, cukraus pudra ir t.t.

Kas man patinka siame recepte, kad su juo galima ekspirementuoti. Kartais papildomai dedu vaniles ar cinamono, anyziu ir t.t. taip siek tiek pakeisdama iprasta skoni. vyniodama rutuliukus butinai i vidu ivynioju riesutelius. Jei mase gaunasi skistoka, galima dadeti sausainiu trupinius.

Nesenai bandziau daryti is dziovintu obuoliu ( pries darant juos pamyrkiau brendyje) ir vysniu. Mano dziaugsmams patiko.

#51 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

28 lapkričio 2008 - 12:08

CITATA(Kipse @ 2008-11-28 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
Dziovintu vaisiu kamuoliukai. Tai mane ismoke kai sveciavausi Portugalijoje.
Tam tikslui tiks abrikosai, dziovintos slyvos. Manieji labiau megsta abrikosus.
Nupirktus (500 gr). abrikosus gerai nuplaunam ir paliekam, kad nubegtu vanduo. Portugalai juos smulkiai pjausto, as tingine, sumalu mesmale. I sumalta mase galima ipilti 100-150gr brendzio, likerio, degtines ir t.t.(bet tai nera butina). Po to idekite tarkuotos 1 citrinos zieveles. Viska ismaisome gaunasi tasi mase is js formuojame rutuliukus ir apvoliojame paniruoteje, o tai gali buti kokosu, sokolado drozles, dziuveseliu, sausainiu trupiniai, cukraus pudra ir t.t.

Kas man patinka siame recepte, kad su juo galima ekspirementuoti. Kartais papildomai dedu vaniles ar cinamono, anyziu ir t.t. taip siek tiek pakeisdama iprasta skoni. vyniodama rutuliukus butinai i vidu ivynioju riesutelius. Jei mase gaunasi skistoka, galima dadeti sausainiu trupinius.

Nesenai bandziau daryti is dziovintu obuoliu ( pries darant juos pamyrkiau brendyje) ir vysniu. Mano dziaugsmams patiko.

Gali pabandyt idet varskes,as darau,tik ne rutuliukus,o ,,desra,,,ten ieina ivairus dziovinti(abrikosai,razinos..ir t.t.,kas patinka),sausainiai,varske,sviestas,viska sumaisau,susuku i desra,ir i saldytuva....kita diena ,skanumelis,visiems labai patinka,ypac vasara..

#52 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

28 lapkričio 2008 - 12:31

CITATA(zickute.j @ 2008-11-28 12:08) <{POST_SNAPBACK}>
Gali pabandyt idet varskes,as darau,tik ne rutuliukus,o ,,desra,,,ten ieina ivairus dziovinti(abrikosai,razinos..ir t.t.,kas patinka),sausainiai,varske,sviestas,viska sumaisau,susuku i desra,ir i saldytuva....kita diena ,skanumelis,visiems labai patinka,ypac vasara..

Tie kamuoliukai labai dekoratyviai atrodo, kaip sausainiai, saldainiai jei juos paniruoju sokolade. Butinai tai darau Kuciom, Kaledom.

Gera ideja, pameginsiu deti mascarpone, halloumi arba feta suri smile.gif

#53 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

29 lapkričio 2008 - 11:27

Feta nelabai tiks,nes ten yra druskos,mocarella tai tiktu....

#54 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

29 lapkričio 2008 - 11:50

CITATA(zickute.j @ 2008-11-29 11:27) <{POST_SNAPBACK}>
Feta nelabai tiks,nes ten yra druskos,mocarella tai tiktu....

Man patinka kinu virtuve, ten labai fainiai susipina saldus, surus ir rugstus skoniai smile.gif Megstu eksperimentuoti  wink.gif

#55 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

30 lapkričio 2008 - 12:37

CITATA(Kipse @ 2008-11-29 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Man patinka kinu virtuve, ten labai fainiai susipina saldus, surus ir rugstus skoniai smile.gif Megstu eksperimentuoti  wink.gif

Skonio reikalas,nelabai draugauju su kinu virtuve,esu aisku ragavusi,bet namie negaminu......Ir as megstu experimentuoti..kol kas dar nesu nieko ismetusi,gaunas gerai... biggrin.gif

#56 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

21 gruodžio 2008 - 08:40

Neblogas receptukas sventem,bandziau ,skaniai gavos.......ngredientai:

* Triušiena, jaunas triušis, 1 vienetas
    *  Sviestas, 100 gramų
    *  Druska, 15 gramų
    *  Juodieji pipirai, grūsti, 2 gramai
    *  Obuolių sultys, 300 mililitrų
    * Sultinys, daržovių, 120 mililitrų
    * Abrikosai, džiovinti, 100 gramų
    * Slyvos, džiovintos, 100 gramų
    *  Morkos, 100 gramų
    *  Svogūnai, 100 gramų
    * Citrinos, žievelės, truputį
    *  Lauras, lapeliai, 3 vienetai
    *  Kvapieji pipirai, truputį
    *  Petražolės, smulkintos, 1 šaukštas

Gaminimas:
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautis džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele.

#57 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

21 gruodžio 2008 - 08:49

Fantastika. Ryt is ryto begu pirkti triusiuko smile.gif

Dekui  biggrin.gif

#58 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

21 gruodžio 2008 - 10:59

CITATA(Kipse @ 2008-12-21 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Fantastika. Ryt is ryto begu pirkti triusiuo smile.gif

Dekui  biggrin.gif

Skanaus,pakui paraysi,ar patiko... smile.gif

#59 zickute.j

zickute.j
  • Moderators
  • 289 Pranešimai:

21 gruodžio 2008 - 11:03

:Dar neblogas receptas,cia jau mano-bet tikrai skaniai gaunas,visi,kas ragavo,sako-super.... biggrin.gif

*  Bulvės, 8 vienetai
    *  Menkės, filė, 1200 gramų
    *  Morkos, 3 vienetai
    *  Svogūnai, dideli, 3 vienetai
    * Grybai, 500 gramų
    * Kvietiniai miltai, truputį
    *  Grietinė, 500 gramų
    * Druska, pagal skonį
    * Juodieji pipirai, pagal skonį
    *  Prieskoniai, žuvies, truputį
    *  Aliejus, truputį

Gaminimas:
Bulves išverdame su lupenomis ir nulupame.

Menkės filė apvoliojame miltuose, iškepame ir dedame į šalį.

Pakepiname stambiai supjaustus svogūnus bei morkas, tuomet troškiname kartu su pjaustytais grybais apie 10 min.

Tuomet belieka į didelį molinį indą įpilti truputį aliejaus, sudėti bulves, ant jų - keptą menkę bei keptuvėje esantį troškinį. Viską apipylę padažu, pasigamintu iš grietinės, trupučio šilto vandens bei prieskonių, šauname į 200C orkaitę valandai, pusantros.

#60 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

21 gruodžio 2008 - 11:46

CITATA(zickute.j @ 2008-12-21 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
:Dar neblogas receptas,cia jau mano-bet tikrai skaniai gaunas,visi,kas ragavo,sako-super.... biggrin.gif

Skaitant, seiles bega. wink.gif

Atsakyti

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0