Būtų įdomu sužinoti, kaip keičiasi vairuotojų požiūris į skirtingu varomus automobilius: vieni renkasi dyzeliną, kiti - benziną ar dujas, ir visi savaip aiškina savo pasirinkimą.
Pats dirbu su dyzeliniais automobiliais (programiškai tobulinu jš darbą, didinu galią, ekonomiškumą ir t.t.), todėl mano nuomonė būtų subjektyvi. Tačiau nuo savęs sakau: per metus nuvažiuoji daugiau nei 40.000km. - vienareikšmiškai rekomenduoju dyzelinį variklį.
Laukiam nuomonių, atsiliepimų!
Dyzelis vs Benzinas(Dujos)
Sukūrė galingas.lt, Rgs 10 2008 12:00
Temoje atsakymų: 11
10 rugsėjo 2008 - 12:00
Chip tuning: aš už.
Profesionalus kompiuterinis variklių tobulinimas
Greičio ribotuvų nukėlimas
Diagnostika
www.galingas.lt
Diagnostika
www.galingas.lt
10 rugsėjo 2008 - 12:34
Pasakysiu taip: benzinas - automobiliams, dyzelinas - traktoriams, dujos - blynams kepti....
O jei rimtai, tai manau, kad jeigu gamintojo yra numatyta kuro rūšis ( sumontuotas variklis ), tokią reikia ir naudoti. Be jokių ten dujų įrangos įmontavimo ir t.t. Iš tikro negalėčiau pasakyti kas geriau, benzinas ar dyzelis...... Pats važinėju su benzinine mašina.......
10 rugsėjo 2008 - 02:52
Darbo masina pas mane dyzelis, nuosava - irgi, kadangi pravaziuoju nemazai su abiem. Beda ta, kad i Lietuva atvazioja nemazai masinu su atsuktais spidometrais, ir realiai buna pravaziave koki 500.000km - tada ir remontas masinos daznai atsieina. O nusipirkai maziau pravaziavusi dyzeli ir dziaugiesi.
Benzinas - irgi gerai, bet jis skirtas tiems kas mazai vazineja. Be to, kurie iki dabar galvoja kad dyzelis skirtas tik traktoriam ir sunkvezimiam - turbut mazai keliave po Europa...
Benzinas - irgi gerai, bet jis skirtas tiems kas mazai vazineja. Be to, kurie iki dabar galvoja kad dyzelis skirtas tik traktoriam ir sunkvezimiam - turbut mazai keliave po Europa...
15 rugsėjo 2008 - 09:35
As uz dyzelinius automobilius. Pats jau 6 metus vairuoju tokias masinas, geri atsiliepimai apie Audi 1.9TDI (85 arba 96kW) ir BMW 3.0d variklius. Taciau aktualu tiems, kas nemazai nuvaziuoja. Ir tiems, kam patinka aukstas sukimo momentas zemesnese apsukose, kas labai patogu mieste.
25 rugsėjo 2008 - 10:26
Na, visu pirma, degalinese jau senokai parduodamas zieminis dyzelinas, kurio stingimo temperatura gerokai zemesne nei vasarinio. Antra, kuo naujesnis dyzelinis variklis, tuo dazniau jame sutiksi momentalaus kuro pasildymo mechanizma, kuris garantuoja normalu uzvedima. Reikia tik geru tepalu, gero akumuliatoriaus, ir.. gero kuro, o ne baltarusisko 
CITATA(pixelis @ 2008-09-23 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
O dyzeliniai žiemą neužšąla. Girdėjai žiema šalta artėja. 
Jei rimtai, tai už benziną. O dujos - tai beveik savižudybė - juk nežinia kas tą įrangą naudoja ir ar ji saugi. Aš čia apie privat.garažus, nelegalų bendroves.
Jei rimtai, tai už benziną. O dujos - tai beveik savižudybė - juk nežinia kas tą įrangą naudoja ir ar ji saugi. Aš čia apie privat.garažus, nelegalų bendroves.
10 rugsėjo 2009 - 07:45
Na, tai kiek cia lankytoju uzsuka, kad tema is mirties tasko nejuda isvis?
Chip tuning: aš už.
Diagnostika
www.galingas.lt
Diagnostika
www.galingas.lt
10 rugsėjo 2009 - 09:42
pirma mašina buvo benzinas, visos vėliau turėtos įskaitant ir darbinę dyzeliai. jeigu vairuotojas myli savo mašinytę, tai problemų su užvedimu nebūna, o šiuolaikiniai dyzeliai važiuoja gerai.
dėl dujų tai juokingiausia, kai žmogus nusiperka prabangų automobilį ir jame sumontuoja dujų įrangą. tokį prabangos ir pigybės derinį gerai įvardina rusiškas žodis "pakazucha"
dėl dujų tai juokingiausia, kai žmogus nusiperka prabangų automobilį ir jame sumontuoja dujų įrangą. tokį prabangos ir pigybės derinį gerai įvardina rusiškas žodis "pakazucha"
11 rugsėjo 2009 - 10:34
siaip jau labai smagu vaziuot su su benzinu,ypac kokia 6-8 cilindru.Bet....Realybe tokia,kad dyzelis daug ekonomiskiau .Net jei vaziuoji tik ligi darbo,tai pastovint mieste kuras dega sekmingai.Ir patys ekonomiskiausi benzininiai varikliai paima ne maziau 7 litru mieste(bent man neteko matyt ekonomiskesniu),O dyzeli vaziuojanti su 4,5 ltr teko.Vieno tokio daihatsu savininkas sake kad tik 3 ltr.(Dyzelis 3 cilindru).Tai ir galvokim kas geriau.
Jei butu pas mus kaip olandijoj-tikrai po miesta vazineciau dviraciu
Jei butu pas mus kaip olandijoj-tikrai po miesta vazineciau dviraciu
19 kovo 2010 - 04:52
Šiaip šiuo metu karaliauja dyzeliniai varikliai europoje, ypač su "common rail" sistema, o po keliolikos metu visi šoksime ant hibridiniu (elektra varomų)
03 gruodžio 2012 - 10:50
turejau benza, dabar dyzeli. kita bus benzas -dujos. jau senai dujos nera blogybe, kiekvienas protingas vidutines klases zmogus jei pravaziuoja bent 10 000km i metus turetu detis dujas, tik geriau netaupyt o su visom garantijom pas profus detis, aisku kita vertus garazinis gali but didesnis profas negu servisas, bet vistiek geriau kai viskas oficialiai, normali duju iranga per metus atsiperka, per antrus taip sakant pelna nesa. dyzelis gerai tik kai jis tikrai galingas, silpnesniu negu 100ag tonai net neverta ieskot nes nevaziavimas o kankyne bus, nebent tik plentais vazinet, ten dzin, o mieste norint palaiklyt tempa reik spaust stipriai silpna dyzeli, tada sanaudos ogo buna. dyzelis gerai kol negenda, kai sugenda visi per pora metu ant degalu sutaupyti pinigai isgaruoja vienu upu. o kuo naujasnis dyzelis tuo daugiau problemu turi. dpf filtrai didziule problema, cia isvis absurdiskas isradimas, naudos beveik neduoda emisijos atzvilgiu o uztat servisai ogogogo kaip pasipelno is ju. egr irgi nieko gero, bet ten viskas paprasta ir paciam, gana dazni turbinu gedimai, ypac jeigu kintamos geometrijos, dviguba sankaba gal patogus daiktas kol netenka remontuot, pinigai irgi nerealus. apie siurbli ir purkstukus isvis patylesiu, mazai kad kaina nereali, tai dar naujesnese masinose siaip nepakeisi, dar programuot kiekviena reik purkstuka, o siurbli su imobilaizeriu surist. o kur dar oro srauto matuokle, aisku ir benzininiai ja turi bet problemos reciau pasitaiko. norint su dyzeliu ilgai ir laimingai vazinet reik imt atmosferinius be jokio forsavimo, kaip antai legendiniai vw/volvo 2.4 arba mercedes 2.0 dar is tu krokodilu laiku. taip kad nebent pilnai zinai aptarnavimo istorija dyzelio, arba jis labai paprastos konstrukcijos arba dar garantinis aptarnavimas galioja. na nebent yra prieiga prie pigesnio taisymo, arba jau donora turi. o gamintojai tiek demesio skiria dyzeliniams nes paklausa yra, manau nemaza itaka ir naftos magnatu, gi gamint dyzeli zymiai paprasciau negu benzina, na ir aisku ta atseit degalu ekonomija. tarkim ekologiniu atzvilgiu dyzelis yra tikras "ablomas". bet atsizvelgus i tai kad dyzeline masina zymiai brnagesnis pirkinis negu benzinine (bent jau taip buvo tarp naudotu automobiliu iki dumtos ivedimo) o kur dar kosmines remonto kainos, tai dar tikrai reik gerai paskaiciuot kiek km pravaziuojama. dyzelines perkamos atseit is bednumo, neturi pinigu degalam tai perki brangia dyzeline ir pastoviai pergyveni kad nepareitu tik kas nes tada amen, visa atlyginima teks paklot. o tai kad nauju dyzeliu variklio darbo kultura neatsilieka nuo benzininiu tai irgi nesamone, nes po poros metu normalios eksploatacijos vistek dirbs kaip traktorius, ar tai s klases mersas ar dacia. maksimum 5 metai po pirkimo jau is tolo girdisi kad dyzelis. o kadangi LT automobiliu parko vidurkis yra apie 15m senumo automobiliai tai viskas aisku. dziaugiuosi uz tuos zmones kurie sekmingai vairuoja dyzelius daug metu ir jiem tas garsas ir smarve netrukdo ir negenda niekas ir traukos uztenka ir dideliu apsuku nemegsta, kad ir toliau jiem taip, kad tik nesusidurtu su remontu, tfu, tfu, tfu. bet man po 3 metu dyzelio eksploatavimo jau gana, kantrybe isseko, pasiilgau ausktu apsuku, normalaus grazaus variklio garso paspaudus akceleratoriaus pedala, staigia reakcija i gaza, pigaus remonto ir degiu ir svariu degalu vietoj tepancios saliarkos. man nesigavo didelio taupymo su dyzeliniu, i metus pravaziuoju po 15000km (savo reikalais, i darba/atgal, savaitgaliais po miesta ir uzmiestis), tai paskaiciavus su benz./dujos man gAUsis mazdaug ta pati suma kaip vazinejimas su kontrabandine saliarka (bent jau su nissan primera 2.0td 2000 metu man po miesta bandant palaikyt kitu tempa gaunasi 7.5-8l/100km, uzmiestis 6-7l/100km). o kad skelbimuose raso degalu sanaudas, ar juolab kur gamintojai raso sanaudas tai iki realaus gyvenimo dadekit 1-1.5l/100km ir zinosit kiek is tikruju. as zinau kad dyzelistai mane tuoj uzpuls, kad negenda taip kaip sakau, kad jie ilgai ir laimingai vazineja, bet uztenka pasiskaityt forumus ir pasiklausinet tarp pazistamu ir suzinosit kiek is tikruju zmoniu vargsta su tais dyzeliais. kai darbine masina tai gerai, imonei ekonomiskumas, o remontai pagal sutartys daromi normaliuose servisuose (vidutini atlyginima gaunantis zmogus retai sau gali leisti toki malonuma) ir masinos dazniausiai dar garantines, o kai garantija baigiasi paziurekit kaip yra atsikratoma tokiu masinu, zino kas gresia. cia mano nuomone is savo patirties, kam neitiks tai jau ne mano beda. kiekivienas turim savo nuomoniu ir savu patirciu. man neptiko dyzelis, nebent kaip sakiau tai butu apynauje garantine masina ir su bent 150ag ir svertu ne daugiau nei 1400kg.
Atsakyti
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0