Amerikietė metus gyveno pagal Biblijos standartus moterims

Amerikiečių tinklaraštininkė ir rašytoja Rachel Held Evans metus gyveno pagal Biblijoje nurodytas „taisykles“ moterims.

Krikščionių šventasis raštas - Biblija - turi krūvas taisyklių, kuriais būtinai turi laikytis kiekviena moteris. Britė R.Held Evans išbandė, ar įmanoma šiuolaikinei moteriai paklusti biblijiniams standartams.

Pasak Biblijos, vyras yra moters valdovas, todėl ji turinti visiškai jam paklusti, pačiai siūtis drabužius, o menstruacijų metu nesirodyti viešumoje ir neleisti niekam jos net priliesti.

Kadangi rašytoja visiškai pakluso Biblijos taisyklėms, menstruacijų metų jai tekdavo miegoti palapinėje, visiškai nesidepiliuoti, neliesti kitų žmonių, nesilankyti viešose vietose ir einant nešiotis savo pagalvėlę kėdei, „jeigu netyčia sugalvotų atsisėsti“.

Tiesa, nepagalvokite, kad R.Held Evans yra prieš krikščionybę. Moteris yra giliai tikinti ir sekmadieniais lanko bažnyčią. Ji tikina, kad savo eksperimentu siekė pagerinti moters įvaizdį tikinčiųjų bendruomenėje.

Biblijoje surašyti priešiški moterims teiginiai jau kelis dešimtmečius yra vienas aršiausių ginčų net tik feminisčių, bet ir tikinčiųjų moterų tarpe.

Taisyklės, kurių laikėsi R.Held Evans, nėra vieninteliai Biblijos „perliukai“, kuriuose rašoma, kad moteris iš prigimties yra silpna, niekam tikusi ir būtent ji yra tikroji nuodėmės priežastis.


Šiame straipsnyje: Biblijamoterysstandartai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vargšė

vargšė portretas
vargšė amerikietė. Jau tikriausiai niekas nepasakė, kad Biblija susideda ne tik iš Senojo, bet ir Naujojo testamento.

tai

tai portretas
nori pasakyti, kad Naujasis testamentas paneigia senajame išdėstytas mintis? nepaneigia. visa krikščionybė yra paremta moterų niekinimu.

taip

taip portretas
remiantis straipsniu ir 1,2 komentarais- darykim isvadas ir kuo greiciau, moterytes!!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių