Australijos premjerė perspėjo dėl zombių ir pasaulio pabaigos

Australijos premjerė Julia Gillard (Džulija Gilard) ketvirtadienį įsiterpė į debatus, ar pasaulio pabaiga tikrai ateis gruodžio 21-ąją, kaip pranašauja majų kalendorius satyriniame vaizdo įraše, kuriame taip pat paminėjo korėjietišką popmuziką ir mėsa mintančius zombius.

Minutės trukmės vaizdo įrašas, sukurtas jaunimo radijui „Triple J“, nuliūdusią vaizduojanti J.Gillard perspėjo, kad pasaulio pabaiga neišvengiamai artėja, nors „geriausi ir šviesiausi“ vyriausybės mokslininkai neranda jokių įrodymų, kad tai įvyks.

„Mano mieli išlikę australai, pasaulio pabaiga artėja, - sarkastiškai sakė ji. - Ar paskutinio smūgio sulauktume iš mėsą ėdančių zombių, demoniškų pragaro žvėrių ar iš galutinio ir visiško K-Pop (Korėjos popmuzikos) triumfo, turit žinoti apie mane vieną dalyką - aš visada kovosiu dėl jūsų iki paties galo.“

Premjerė pažymėjo, kad Armegedonas turi ir šviesiąją pusę, nes pasaulio pabaiga neištiko nei dėl plačiai išviešintos 2000 metų kompiuterių datos rikto, nei dėl taršos mokesčio Australijos įmonėms.

„Galų gale tai reiškia, kad man nebereikės dalyvauti klausimų ir atsakymų sesijose“, - aiškino ji, turėdama omenyje savaitinę pokalbių laidą apie šalies aktualijas.

„Sėkmės jums visiems“, - palinkėjo ji.

J.Gillard įrašė šį pranešimą specialiai „pasaulio pabaigos laidai“, kurią „Triple J“ transliuos penktadienį, nes Australijos mokslo populiarintojas Karlas Kruszelnicki (Karlas Krušelnickis) perspėjo, kad tikroji pasaulio pabaigos data yra gruodžio 7-oji.

K.Kruszelnicki, kuris yra populiarus rašytojas ir mokslo naujienų komentatorius, sakė nustatęs šią datą, suderinęs majų ir Grigaliaus kalendorių pagal sudėtingą algoritmą, kuriame sujungiama matematika ir satyra.

Šis vaizdo pranešimas sulaukė milžiniško populiarumo socialiniuose tinkluose po to, kai buvo įkeltas į portalą „YouTube“. Dauguma komentatorių jį vertino kaip juokingą pokštą, nors keli kėlė klausimų, ar tai nėra mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas.

„Triple J“ laidų vedėjas Tomas Ballardas (Tomas Balardas) pripažino buvęs nustebintas, kai J.Gillard sutiko dalyvauti šiame projekte, tačiau sakė „esantis dėkingas, nes visi turi būti įspėti ir informuoti“. Jis taip pat pajuokavo, jog premjerė dabar tikriausiai užsidarė bunkeryje.

„Visai nemanau, kad tai juokinga - galvoju, kad tai labai rimta problema, o žmonės yra susirūpinę“ - T.Ballardas sakė naujienų agentūrai AFP.

Jis teigė laukiantis „zombių, stichinių nelaimių; kad žmonės nelabai sutars ir bus gana šiurkštūs vieni kitiems; ir, žinoma, viso pasaulio religijos pasirodys esančios klaidingos“, kai penktadienį ateis pasaulio pabaiga.

J.Gillard interneto sensacija tampa nebe pirmą kartą: vienas praeitą mėnesį paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame jis matoma sakanti ugningą kalbą parlamente, kaltindama vieną konservatyvių pažiūrų oponentą seksizmu ir mizoginija, buvo peržiūrėtas daugiau nei 2 mln. kartų.

Kaip teigia mokslininkai, gruodžio 21-ąją baigsis vienas iš ilgųjų majų kalendoriaus ciklų, kuris prasidėjo 3114 metais prieš mūsų erą.

Pasaulio pabaigos pranašystės tapo aukso kasykla Holivudui: didelio populiarumo sulaukusiame apokalipsiniame filme „2012“ vaizduojama, kaip mūsų planetą nuniokoja potvyniai, žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

Majų kultūros aukso amžius buvo 250-900 mūsų eros metai. Ši civilizacija gyvavo mūsų dienų Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje, tačiau vėliau nuolat geso ir buvo galutinai sunaikinta XVI amžiuje, atkeliavus ispanų kolonizatoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fatalistas

fatalistas portretas
Kad tu paskestum pirmoji Australija.Bepades tau bunkeris....:))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių