D.Cameronas: pakete buvusi bomba turėjo susprogti lėktuve

Į JAV skridusiame lėktuve rasta bomba, kurią, kaip įtariama, siuntė "al Qaeda", turėjo susprogti tame lėktuve, šeštadienį sakė britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas.
 
Dubajuje ir Didžiojoje Britanijoje penktadienį transportiniuose lėktuvuose radus du paketus su sprogmenimis, kilo didžiulis tarptautinis aliarmas. JAV pareigūnai sakė, kad tie paketai buvo adresuoti sinagogoms Čikagoje.

Tačiau D.Cameronas sakė, jog ištyrę sprogstamąjį užtaisą, rastą Rytų Midlando oro uoste centrinėje Anglijoje, britų pareigūnai priėjo prie išvados, kad "tas užtaisas turėjo sprogti lėktuve".

"Nėra pirminių įrodymų, kad tai turėjo įvykti virš Britanijos teritorijos, bet, žinoma, tokios (tikimybės) atmesti negalime", - iš savo užmiesčio rezidencijos Čekerse netoli Londono BBC televizijai sakė ministras pirmininkas.

1diena.lt primena, kad Jemeno saugumo pajėgos šeštadienį dėl dviejuose į JAV skridusiuose lėktuvuose rastų bombų areštavo moterį, o Didžioji Britanija paskelbė, kad šio įtariamo "al Qaeda" sąmokslo tikslas buvo susprogdinti mažiausiai vieną tų lėktuvų.

Minima moteris buvo areštuota kitą dieną po to, kai Dubajuje ir Didžiojoje Britanijoje transportiniuose lėktuvuose buvo rasti du paketai su sprogmenimis, adresuoti sinagogoms Čikagoje. Tie incidentai išprovokavo didžiulį tarptautinį aliarmą.


Šiame straipsnyje: Davidas Cameronasbombalėktuvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių