Faktai apie „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange`ą

Didžiosios Britanijos policija antradienį areštavo skandalingai pagarsėjusio tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėją Julianą Assange`ą, remdamasi europiniu orderiu, kurį išdavė Švedija.
Žemiau pateikiami kai kurie faktai iš Juliano Assange`o biografijos.

ASMENINIS GYVENIMAS

*J.Assange`as gimė Taunsvilo mieste Australijoje 1971 metų liepą. Jo motina dirbo lėlių teatre, todėl šeima daug keliavo.

*Jau jaunystėje J.Assange`as buvo žinomas kaip gabus ir protingas kompiuterių programuotojas.

* 1995 metais J.Assange`as buvo areštuotas ir pripažino savo kaltę dėl įsilaužimų į kompiuterius. Jis išvengė kalėjimo, bet sumokėjo nuobaudą ir pasižadėjo daugiau nebepažeidinėti įstatymų.

* Dešimtojo dešimtmečio antrojoje pusėje J.Assange`as įstojo į Melburno universiteto fizikos ir matematikos skyrių.

*Neturėdamas nuolatinės gyvenamosios vietos J.Assange`as daug keliavo ir spėjo aplankyti su draugais įvairiausius žemės kampelius nuo Islandijos iki Kenijos.

* Žmonės, dirbę su J.Assange`u, apibūdina jį kaip išsilavinusį, ryžtingą ir labai (o kartais ir itin labai ) aktyvų žmogų.

*J.Assange`as taip pat pagarsėjęs savo slaptumu. Buvo pranešama, kad jis turėjo iš karto kelis mobiliuosius telefonus, nes manė, kad yra sekamas.

*2010 metų rudenį Švedijos prokuratūra iškėlė J.Assange`ui bylą pagal kaltinimą išžaginimu, seksualiniu priekabiavimu ir vertimu turėti lytinį aktą. J.Assange`as šiuos kaltinimus kategoriškai neigia ir vadina juos nepagrįstais.

TINKLALAPIS "WIKILEAKS"

*J.Assange`as įskūrė tinklalapį "WikiLeaks" 2006 metais, siekdamas turėti "slaptavietę", kur sutekėtų slapti provokaciniai dokumentai.

*Tinklalapio darbą užtikrino penki etatiniai darbuotojai, keliasdešimt aktyvių savanorių, taip pat 800 savanorių, dirbusių ne visą darbo dieną.

*Kaip sakė pats J.Assange`as, jis gaudavo šimtus dokumentų, kuriems apdoroti išteklių vis viena neužteko.

*J.Assange`as taip pat aktyviai naudojasi įvairiais socialiniais tinklais, tarp jų "Facebook" ir "Twitter".


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių