JAV prezidentas B. Obama pradeda kelionę po Azijos šalis (foto)

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sekmadienį atskrido į Bankoką pradėti savo kelionės po tris Pietryčių Azijos šalis, kurios metu įvyks ir istorinis vizitas į Mianmarą, pranešė su prezidentu keliaujantys žurnalistai.

Bankoke B.Obama susitiks su Tailando premjere Yingluck Shinawatra (Jinglak Činavata), o pirmadienio vizitu į Mianmarą pademonstruos paramą šios šalies politinių reformų kampanijai.

B.Obama, kuris yra sakęs, jog norėtųsi vadintis Amerikos pirmuoju „Ramiojo vandenyno regiono prezidentu“, bus pirmasis esamas JAV prezidentas, atvykęs į ilgai pariju laikytą Mianmarą. Istorinis vizitas atspindi didžiulį santykių atšilimą, kurį nulėmė plataus masto politinės permainos valdant naujai, reformas remiančiai Mianmaro vyriausybei.

Pirmadienį atskridęs į Jangoną B.Obama susitiks su prezidentu Theinu Seinu (Teinu Seinu) ir kovos už demokratiją simboliu Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či), pasakys kalbą Jangono universitete, kuris yra simbolinė studentų bruzdėjimų arena.

Vėliau JAV lyderis vyks į Kambodžą dalyvauti Rytų Azijos viršūnių susitikime, kuris rengiamas regione atsinaujinus susirūpinimui dėl geopolitinių Kinijos iškilimo pasekmių, kai vyksta virtinė teritorinių ginčų.

B.Obama į Aziją vyksta penktą kartą po inauguracijos pirmai kadencijai 2009-aisiais, be to, jau antrą kartą šiais metais, nors labai daug jo laiko šiemet surijo intensyvi rinkimų kampanija prieš triumfą lapkričio 6-osios balsavime.


Šiame straipsnyje: Barackas Obama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių