Rusija ginklus verčiau importuos, nei naudos pasenusius savus

Rusija verčiau importuos ginklus, nei pirks pasenusius rusiškus jų modelius, pirmadienį pareiškė šalies gynybos ministras.

Interviu savaitiniam Rusijos leidiniui „Newsweek“, gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas sakė, kad ateinančiais metais 600 mlrd. dolerių ginkluotųjų pajėgų modernizavimui išleisti ketinanti Rusija dairysis užsienyje.

„Mūsų ginklai dažnai neatitinka nustatytų reikalavimų. Šioje situacijoje mes elgiamės kaip vartotojai. Mūsų gamintojai nori leisti pasenusius modelius, bet mes nenorime jų pirkti“, – kalbėjo jis.

Antroji pagal dydį ginkluotės tiekėja pasaulyje Rusija jau derasi su Prancūzija dėl galimybės pirkti „Mistral“ klasės karo laivus. Tai būtų pirmasis šalies karinės technikos pirkinys iš NATO narės. Tačiau derybos įstrigo kilus nesutarimams dėl technologijų perdavimo, praneša naujienų agentūra AFP.

„Tokia pati situacija ir su „Mistral“. Rusijos karinės pramonės kompleksai neatitinka mūsų standartų. Todėl svarstome galimybę pirkti importuotus laivus“, – teigė A. Serdiukovas.

Jis taip pat užsiminė, kad Rusija taip pat domėjosi galimybėmis pirkti technologijas iš buvusios Šaltojo karo priešininkės ir didžiausios pasaulyje ginklų gamintojos JAV, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Rusija praėjusį mėnesį paskelbė apie ketinimus per artimiausią dešimtmetį patrigubinti išlaidas gynybai iki 19 trilijonų rublių ir modernizuoti kariuomenę.

Šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas padėtį šalies ginkluotės sektoriuje apibūdino kaip „gana blogą ir gana sudėtingą“.

„Rusijos karo pramonės kompleksas dar nesugeba reaguoti į užsakymų augimą ar finansuoti reikiamo kiekio aukštos kokybės techninės produkcijos gamybos“, – sakė jis.

Šiuolaikinius standartus atitinka tik apie 10 proc. Rusijos ginkluotės, o didžioji jos dalis dar mena sovietinius laikus.


Šiame straipsnyje: Rusijaginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių