Centralizuota šiluma Lietuvoje per metus pabrango 21,4 proc.

Daugiausia dėl brangusių gamtinių dujų centralizuotai tiekiama šiluma Lietuvoje per metus - vasarį, palyginti su 2011 metų vasariu - pabrango 21,4 proc., o per mėnesį - 2,9 proc. Vasarį ji kainavo 29,16 cento už kilovatvalandę (kWh), pranešė Kainų komisija.

Pasak komisijos, didžiuosiuose miestuose šilumos kaina per metus didėjo kiek mažiau nei vidutiniškai Lietuvoje: Panevėžyje ji yra apie 18 proc., Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose - daugiau nei 20 proc. didesnė nei 2011 metų vasario mėnesį.

Centralizuotai tiekiama šiluma vasarį, palyginti su sausiu, apie 4-5 proc. atpigo Raseiniuose ir Plungėje, tačiau Panevėžio vartotojams ji padidėjo apie 11 proc., Anykščiuose, Ignalinoje, Kelmėje ir Skuode - 5-7 proc.

Gamtinių dujų kaina per metus (gruodžio mėnesį, palyginti su 2010 metų gruodžiu), išaugo 43,3 proc., o per mėnesį (palyginti su lapkričio mėnesiu) - 4,2 proc. Vidutinė biokuro kaina per metus išaugo 14 proc., o per mėnesį (lapkričio mėnesį, palyginti su spalio mėnesiu) - 0,8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kelmas

kelmas portretas
o kiek pabrango necentralizuota?

nesvarbui

nesvarbui  portretas
mums tie jusu brangimai...gerai uzdirbam ir susimokam...

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kas yra VILNIAUS ENERGIJA? Visi apsimeta, kad nežino.... Juk Vilniaus šilumos tinklai priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei SP AB,,Vilniaus šilumos tinklai" ir yra jų balanse. Tik ši SP AB juos išnuomavo DALKIJAI, kuri įkūrė ,,Vilniaus energiją", o po to DALKIJA perdavė jos valdymą dukterinei įmonėlei-kioskeliui su 47 EUR įstatiniu kapitalu... Ta SP AB ,,Vilniaus šilumos tinklai " ir toliau egzistuoja , yra direktoriai, specai net Stebėtojų taryba iš Vilniaus miesto valdančių politikų su vicemeru Adomavičium priešaky... ir prižiūri, kad nuomos sutartis būtų gerai vykdoma... NIEKO NEREIKIA NACIONALIZUOTI, tik pasidomėti už ką algas gauna ir stebėtojai ir prižiūrėtojai...gal jie po pusę etato ir DALKIJOJ dirba?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių