Sustabdyta plastikinių termosų - puodelių siunta iš Kinijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad įmonei „Rivona“ neleista platinti rinkoje 1620 vienetų plastikinių termosų – puodelių, pagamintų Kinijoje „Shanghai Sunflower Import and Export Co., Ltd“.

Šie gaminiai nebus parduodami nei Lietuvos, nei kitų Europos Sąjungos šalių narių rinkoje.

Atlikus tyrimus Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Cheminių tyrimų skyriuje nustatyta padidinta bendroji migracija į 3 proc. acto rūgštį, o tai neatitinka Lietuvos higienos normos. Šiai siuntai Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie sveikatos apsaugos ministerijos, neišdavė Ne maisto prekės higieninio pažymėjimo.

Vadovaudamasi pasirašytais tarpžinybinio bendradarbiavimo susitarimais tarp Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos ir Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos buvo imtasi visų būtinų priemonių, pagal kompetenciją papildomai patikrintas įmonės „Rivona“ sandėlis, kur buvo laikoma minėta siunta.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie nekokybišką plastikinių termosų - puodelių siuntą iš Kinijos informavo Europos Komisiją Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistemą (RASFF).


Šiame straipsnyje: termosas,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių