Gamta – geriausias kosmetikos salonas: drąsiai naudokite tai, ką valgote

  • Teksto dydis:

Turbūt ne viena esate girdėjusios močiutę sakant: "Viena uoga – į burną, kita – ant veido." Tai moterų, kurios neturėjo didelio kosmetikos produktų pasirinkimo, išmintis. Įsiklausykite, juk vasara – tai laikas, kai odos priežiūrai galima skirti bet kokius natūralius produktus. Taisyklė labai paprasta: drąsiai naudokite tai, ką ir valgote. O kiek dovanų dabar siūlo sodas ir miškas!

Obuoliai naudingi bet kokio tipo veido odai, jų sultys yra dažna naminių kosmetikos priemonių sudedamoji dalis. Sutarkuokite obuolį – jis puikiai sudrėkins, atgaivins ir aprūpins vitaminais.

Kaukė jautriai odai. Porą šaukštų tarkuotų obuolių sumaišykite su šaukštu medaus, šaukšteliu glicerino ir kiaušinio tryniu. Užtepkite ant veido ir palaikykite 15–20 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Kriaušės turi dezinfekuojamųjų komponentų, kurie pasižymi valomuoju poveikiu. Tokios kaukės sutraukia poras, daro odą lygią ir elastingą, padeda atsikratyti pigmentinių dėmių.

Valomoji kaukė. Iš pernokusios kriaušės nuspauskite sultis, išspaudas sumaišykite lygiomis dalimis su pienu ir svogūnų sultimis. Tyrelę tepkite ant veido ir palaikykite 15 min. Nuplaukite kambario temperatūros vandeniu.

Vyšnios tinka normaliai ir riebiai odai prižiūrėti – valo, mažina šerpetojimą, maitina, sutraukia poras ir gelbsti nuo spuogų. Vyšnių sultys gali pasitarnauti kaip puikus odos riebalų pertekliaus valiklis.

Kaukė riebiai odai. Išspauskite sultis iš aštuonių–dešimties vyšnių, sumaišykite su kukurūzų miltais. Jų dėkite tiek, kad būtų grietinės tirštumo masė. Užtepkite ant veido ir palaikykite 15–20 min. Nuplaukite šaltu vandeniu.

Slyvos suteikia matinį efektą ir aksomo švelnumą, jaunina odą ir lygina smulkias jos raukšleles, be to, padeda sutraukti poras. Idealiai tinka senstančiai ir vystančiai odai.

Kaukė sausai odai. Paimkite tris dideles sunokusias slyvas, išimkite kaulus, sumalkite. Pridėkite kiaušinio trynį, pusę šaukštelio medaus ir šaukštą grikių miltų. Sumaišykite. Užtepkite ant veido ir palaikykite 15 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Avietės – geras antioksidantas, mažinantis odos pažeidimus ir stabdantis senėjimo procesus, skatinantis odos ląstelių atsistatymą.

Iškirptės kaukė. Sutrinkite pusę stiklinės aviečių, įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Tepkite ant išvalytos odos iškirptės srityje ir palaikykite 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Agrastai – puikūs pagalbininkai odai, ant kurios yra pigmentinių dėmių ar strazdanų. Tereikia sutrinti agrastus ir užtepti ant veido.

Kaukė juodiems ratilams po akimis pašalinti. Agrastus padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. Po to perpjaukite uogas pusiau ir minkštimą dėkite ant odos po akimis. Palaikykite apie minutę. Po to nuimkite, suvilgykite odą servetėle ir vėl dėkite agrasto minkštimą. Procedūrą kartokite tris keturis kartus.

Gervuogės išsiskiria tuo, kad jose galima rasti tikrą grožio vitaminų koktelį – gervuogėse gausu vitaminų A, C ir E.

Greitoji pagalba odai. Sutrinkite saują gervuogių, pridėkite šaukštą šviežio medaus, sumaišykite. Užtepkite ant veido ir palaikykite 5 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Mėlynės puikiai drėkina odą, apsaugo ją nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio ir gerina kraujo cirkuliaciją.

Veido tonikas. Keletą šaukštelių sutrintų uogų sumaišykite su citrinų sultimis bei bazilikų aliejumi ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Ja valykite veidą, o vėliau nusiprauskite šiltu vandeniu.

Šilauogės turi antioksidantų, todėl apsaugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio ir pristabdo odos senėjimą.

Jauninanti odą kaukė. Sutrintas šilauoges lygiomis dalimis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis, avižomis ir žiupsneliu ciberžolės, kad būtų tiršta masė. Užtepkite ant veido ir palaikykite 20 min. Nuplaukite vėsiu vandeniu.


Būtina žinoti

* Profesionalai stebisi: XXI a., biochemija toli pažengusi, o moterys vis dar kuria priemones iš maisto produktų. Iš dalies jie yra teisūs. Anksčiau žmonės gyveno natūralesnėje aplinkoje, naudojo pačių užaugintus produktus. Todėl svarbu atsižvelgti, ką naudojate. Jei produktas iš jūsų daržo, užaugintas be chemikalų – viskas gerai, o jei pirktas prekybos centre, verta pagalvoti, ar jis duos naudos.

* Labai svarbu įvertinti ir odos tipą bei būklę. Jei oda normali, nėra jautri ir alergiška, daugelis naudojamų produktų neturėtų pakenkti. Tačiau jei oda problemiška, su namų gamybos kosmetika reiktų elgtis atsargiau.

* Nepamirškite, kad namie gaminamos kaukės genda itin greitai, tad jas pasiruoškite tik prieš dėdamos ant veido ir jokiu būdu nepasilikite kitam kartui.

* Šviežius vaisius ir uogas, kuriuos naudosite kaukei, gerai nuplaukite, trinti naudokite medinį arba sidabrinį šaukštą, trinkite stikliniame arba porcelianiniame inde.

* Pirmiausia kruopščiai nuvalykite veido odą. Galite pasidaryti garų vonelę, kad atsivertų poros, kaukė būtų veiksmingesnė.

* Tepdami kaukę venkite akių ir lūpų zonų.

* Kaukės likučius nuo veido nuplaukite švariu vandeniu. Jei kyla abejonių dėl vandentiekio vandens kokybės, iš anksto pasiruoškite virintą.

* Nesitikėkite efekto iš vienos procedūros. Vaisių ir uogų kaukes galima dėti du tris kartus per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių