„Ikaro“ uniforma drąsiam vyrui – bendra G. Paulausko ir „Pando“ kolekcija

  • Teksto dydis:

Jau visai netrukus „Pando“ ir dizainerio Giedriaus Paulausko kūrybos gerbėjai galės susipažinti su pirmuoju bendru šių kūrėjų darbo rezultatu – uniforma drąsiam vyrui.

„Ikaro“ vardą gavusioje kolekcijoje susilies abiejų kūrėjų stiprybės – G. Paulausko aistra uniformoms ir istorijai bei originalios „Pando“ naudojamos džinso apdirbimo technologijos.

Kartu kuriamų drabužių idėją „Pando“ ir G. Paulauskas grynino apie metus – tai daugybė valandų darbo kartu ir atskirai. Ir nors per šį laiką kūrėjai daug kartų diskutavo apie tai, kaip geriau įgyvendinti vieną ar kitą idėją, jie nė karto nedarė jokių išimčių ir nuolaidų kolekcijos kokybei.

„Su Giedriumi esame „kaimynai“, mūsų studijos viena šalia kitos, tad abu gerai žinome, kokie reiklūs esame mažiausioms detalėms. Kokybė visada buvo aukščiausias ir mūsų, ir G. Paulausko prioritetas. Taip buvo kiekvienam iš mūsų dirbant atskirai, taip yra ir dabar – kartu kuriant bendrą kolekciją“, – sako Marius Bieliauskas, vienas iš „Pando“ bendraautorių.

Iš vandeniui atsparaus audinio

Daugiau kaip šešerius metus su džinsu dirbantys „Pando“ žino, kad kokybę lemia daugybė dalykų. Tai ir patikimi, ne kartą patikrinti partneriai, ir kokybiški audiniai, ir komanda, kasdien prižiūrinti visus procesus nuo eskizo iki jau supakuoto, klientui paruošto produkto.

„Pando“ dirba su rinkos lyderiais – seniausia džinso audykla Italijoje „Candiani“, vienomis žymiausių audyklų Turkijoje „Orta“ ir „Isko“, tiekiančiomis audinius „Diesel“,„G-Star“ ir kitiems žinomiems prekių ženklams. Efektus, dar vadinamus nuskalbimais, kūrėjai išgauna skalbyklose, kurių klientai yra Vivienne Westwood, „Lee“,„Wrangler“.

„Visada siekiame būti žingsniu priekyje, daug eksperimentuojame su naujomis technologijomis. Siekdami išgauti įvairius originalius efektus „Pando“ drabužius esame dengę derva, vašku, skalbę ozonu, kepę krosnyje 120 laipsnių karštyje. Tam pačiam audiniui galima suteikti begalę skirtingų efektų. Tereikia įjungti vaizduotę. Štai, pavyzdžiui, dalis kartu su G. Paulausku kuriamos kolekcijos bomberio švarkų bus pasiūti iš vandeniui atsparaus džinsinio audinio. Tai pakankamai nauja technologija, kuriant ją panaudota ekologiška impregnavimo medžiaga. Priešingai nei audinius dengiant teflonu, šis džinsas išgaunamas iš natūralių medžiagų ir yra draugiškas gamtai. Tad kaip ir originalieji karo pilotams kurti švarkai, taip ir mūsiškiai bomberiai atliks savo tikrąją paskirtį – saugos nuo šalčio, vėjo ir lietaus“, – sako M. Bieliauskas.

„Ikaras“ yra kolekcija-kapsulė. Ji ypatinga tuo, kad visi jos modeliai dera tarpusavyje, o prie bet kurio kolekcijos drabužio paprasta priderinti kitus savo spintoje turimus drabužius – marškinėlius ar marškinius, džemperius, kelnes. „Būtent dėl šios priežasties kurdami kolekciją pasirinkome juodo ir pilko atspalvio džinsinį audinį su elastanu. Jis labai gražiai atsiskleidžia nuskalbus. Taip pat panaudojome šalto dažymo efektus džemperiams ir marškinėliams – jie labai gerai dera su visa kolekcija. Todėl ir vadiname tai uniforma – uniforma šiuolaikiniam vyrui, šiuolaikiniam Ikarui“, – pasakoja M. Bieliauskas.

Visus kartu kuriamos kolekcijos drabužius vienija tas pats simbolis – lazeriu ant audinių išdegintas sparnas. Pirmoji bendra „Pando“ ir G. Paulausko kolekcija ypatinga ir tuo, kad bus riboto leidimo. „Tai bus aukščiausio lygio kūrybinė ir inovacinė išraiška – kulminacija to, ką kūrėme visus šiuos metus. Labai džiaugiamės, kad galime tai įgyvendinti kartu su Giedriumi“, – kalba M. Bieliauskas.

„Ikaro“ kolekciją kūrėjai skiria drąsiems, principingiems vyrams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių