Kaip išvengti stiliaus klaidų ir sužibėti šventėse

Per gražiausias metų šventes kiekviena norime atrodyti žaviai ir kerinčiai. Kartais šie norai baigiasi fiasko, o šventinis įvaizdis gal ir priverčia aplinkinius aikčioti ir gręžiotis, tačiau tikrai ne iš susižavėjimo. Štai keletas patarimų, kokių puošnaus stiliaus klaidų reikėtų vengti, kad atrodytumėte išties pribloškiamai.

Per ryškus ar nepavykęs makiažas

Tikra tiesa, kad vakarinis makiažas turi skirtis nuo įprasto dieninio, kurį renkamės eidamos į darbą, universitetą ar visais kitais atvejais, kai norime atrodyti natūraliai ir neprovokuojamai.  Makiažas, skirtas iškilmingam vakarui, – ne tik gerokai ryškesnis, bet ir reikalauja geresnių įgūdžių. Dieniniam makiažui pakanka kreminės pudros, kelių brūkštelėjimų blakstienų tušu, šiek tiek lūpų blizgesio, ir jūs jau pasiruošusi žengti pro duris. Dažantis šventiniam vakarui, laiko ir sugebėjimų prireikia gerokai daugiau. Visų pirma, net ir ryškus makiažas neturėtų užgožti natūralių jūsų veido bruožų, o tik juos paryškinti. Jei pasirenkate tamsesnį lūpdažį, verčiau apsiribokite natūraliu akių makiažu ir, atvirkščiai, – pakaks išryškinti tik vieną veido dalį. Be to, tokios makiažo detalės kaip akių apvadas, turėtų būti brėžiamos itin preciziškai – jei niekaip nepavyksta vienodai ir lygiai apibrėžti akių, gal verčiau apsiriboti akių šešėliais ir blakstienų tušu, užuot rizikavus visam makiažui suteikti netvarkingumo įspūdį. Jei nesate iš moterų, kurioms pasidažyti vieni juokai, apsvarstykite galimybę pasinaudoti ir profesionalios vizažistės paslaugomis. Profesionaliai atliktas makiažas atrodys nepriekaištingai, laikysis ilgiau, puikiai atrodys ne tik gyvai, bet ir nuotraukose. Be to, argi ne šaunu prieš šventę turėti bent jau vienu rūpesčiu mažiau?

„Tortas“ ant galvos

Laikas, kai smulkios, nenatūraliai atrodančios garbanėlės, gausiai supurkštos plaukų laku ar keistokai suformuoti plaukai buvo siejami su puikiu mados pojūčiu, jau tolima praeitis. Šiandien pernelyg puošnių šukuosenų vengiama net ir tokioms progoms kaip vestuvės, jau nekalbant apie Naujuosius ar Kalėdas. Apskritai, išskyrus itin iškilmingus renginius, ant kurių pakvietimų aiškiai nurodytas „black tie“ aprangos kodas, puikiausiai atrodysite ir su visiškai natūraliai krentančiais plaukais. Jei vis dėlto degate noru šventiškai susišukuoti, rinkitės įvairiais pynimais pagražintus plaukus, laisvai susuktą kuoduką, papuoštą puošniu aksesuaru ar retro stiliumi ant vienos veido pusės krentančius lengvai subanguotus plaukus.

Netinkamas drabužių dydis

Net ir nuostabiausia suknelė neteks žavesio, jei netinkamai pasirinksite dydį. Dėl šios priežasties nevertėtų optimistiškai nusiteikus pirkti gražaus drabužio, galvoje jau lankstant ir dedant jį į spintos lentyną, skirtą progai, kai sulieknėsite. Įsispraudusi į dydžiu per mažą drabužį atrodysite ne lieknesnė, o atvirkščiai –  išryškinsite visus figūros netobulumus. Beje, per laisvas drabužis irgi ne ką geresnė alternatyva. Apsirengusi pernelyg laisva suknute tiesiog paskęsite, atrodysite tarsi beformė. Atminkite, kad net ir paprastesnis drabužis, modeliu ir dydžiu tobulai tinkantis jūsų figūrai, atrodys šimtą kartų geriau nei vardinė žemę siekianti, tačiau akivaizdžiai įkvėpti neleidžianti suknia ar aplink liemenį besisukantis pernelyg laisvas sijonas. Pasimatuokite klubų, liemens ir krūtinės apimtis, prireikus pasikonsultuokite su parduotuvės personalu ir dydį rinkitės pagal tai, o ne pagal skaičių, kurį norėtųsi matyti ant etiketės.

Persišviečiantys apatiniai

Apatiniai drabužėliai taip ir vadinami, kad, be jūsų ir mylimojo, jų neturėtų matyti niekas daugiau. Itin vulgariai ir nevykusiai atrodo vakarėlyje pro puošnią suknelę aiškiai matomi apatiniai. Taip, beje, nutinka ne tik po balta aptempta suknele dėvint juodas kelnaites, bet ir esant ryškesniam apšvietimui, kai iš po plonų juodų drabužių gali matytis gerokai šviesesni apatiniai drabužėliai. Kad išvengtumėte tokių situacijų, derinkite apatinių spalvą prie viršutinio drabužio arba rinkitės juos kūno spalvos. Beje, jei dėvite itin aptemptus drabužius, geriausias sprendimas – besiūliai, naudojant lazerį pagaminti apatiniai, kurių kontūrų tikrai nebus įmanoma įžvelgti net ir iš labai arti.


Šiame straipsnyje: stiliusmadaišvaizda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Čia gi Mosaic suknelės, mosaic.andmorefashion.com/221693-mosaic-suknele.html

Anonimas

Anonimas portretas
Vat jei dar parašytumėte kur galima nupirkti juoda maksi suknelę iš šeštos nuotraukos, tai būtų fantastika.Maniau, kad tokių suknelių jau nebesiuva. Mano svajonių suknelė. Gėlėtą tokią radau per penkis metus paieškos (čia dėl to, kad į dizainerius kreiptis ir jų parduotuvėse pirkti man per brangu net dirbant užsienyje, nežinau iš kur tos lietuvės dirbančios Lietuvoje tam turi pinigų ir abejoju, kad daugelio pinigai uždirbti sąžiningu būdu, o nesąžiningu būdu uždirbtų pinigų man nereikia).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių