Kas geriau: dušas ryte ar vakare?

  • Teksto dydis:

Vakare – karšta vonia, ryte – gaivus dušas. O gal vakare išsimaudžius ryte praustis nebūtina? Ši dilema – ne vienos šeimos ginčų objektas.

Ypač, kai prie vonios kambario nusidriekia šeimyniškių eilė. Ir vis dėlto: kada geriausias metas praustis? O gal atsakymas į šį klausimą priklauso nuo žmogaus tipo – vieversiams paprasčiau maudytis rytais, pelėdoms – vakarais? Tačiau vakare išsimaudžius, miegoti daug jaukiau – ir švariau. Kita vertus, pernakt suprakaituojame, o ir ryte atsigaivinant po dušu gali kilti viena kita kūrybinga idėja.

Vokietijos dienraštis "Die Welt" linkęs patarti praustis rytais. Priešingai nei tikisi pelėdos, išsimaudžius vakare, jų guolis higienos požiūriu nebus idealiai švarus: mes prakaituojame, ryte ant kūno ir patalynės būna gausu bakterijų.

Priešingai nei tikisi pelėdos, išsimaudžius vakare, jų guolis higienos požiūriu nebus idealiai švarus: mes prakaituojame, ryte ant kūno ir patalynės būna gausu bakterijų.

Vis dėlto, jei jau prausiamasi ryte, svarbu pasirinkti tinkamą vandens temperatūrą. Per karštas vanduo pakelia kūno temperatūrą, tačiau ilgai delsti neturime laiko, greitai atvėstame ir šis temperatūros šuolis kelia nuovargį.

Tai, beje, svarbu žinoti pelėdoms, bevelijančioms praustis vakare: geriausia praustis likus vienai-dviem valandoms iki miego, kad staigiai vėsdamas kūnas lengvai panirtų į miegą. Be to, šiltas dušas atpalaiduoja raumenis, sykiu su dienos prakaitu nusiplauname ir stresą. Tiesa, nereikėtų piktnaudžiauti renkantis vandens stovės stiprumą ir temperatūrą: geriausia po dušu stovėti ne ilgiau 10 minučių, antraip oda ims sausėti.

Jei nepasirenkame tarp ryto ir vakaro ir nusprendžiame praustis dukart, reikėtų neperlenkti lazdos: abiems atvejais prauskitės trumpai, o rinkdamiesi dušo želė, atkreipkite dėmesį į jos sudėtį – tausokite savo odos riebalinį sluoksnį ir, žinoma, aplinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qqq

qqq portretas
Toks klausimas ,nei pridėsi,nei atimsi...Geriausia iš vis nesiprausti,nei ryte,nei vakare :)

negalintys pasirinkti

negalintys pasirinkti portretas
tiesiog ne visada būtina naudoti muilą, želę, o vandeniu nuprausti prakaitą vis dėlto gerai.... ir ryte, ir vakare

Dušas

Dušas portretas
Dušas ir ryte ir vakare yra būtinas, o vasarą dar ir per pietus nelpgai nusiprausti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių