Kas slepiasi lietuvės kosmetinėje?

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook" pasiteiravus, kiek kosmetikos produktų moterys turi savo kosmetinėse, paaiškėjo, kad vidutiniškai lietuvės naudoja po devynias kosmetikos priemones.

Tarp apklausos dalyvių buvo ir tokių, kurios teigė naudojančios net 60 priemonių ir joms laikyti prireikia atskiros spintelės vonioje.

Apklausa atlikta 2017 metų rugpjūčio 4-7 dienomis, joje dalyvavo 416 moterų.

Pasiteirauti, koks vidutinis lietuvių naudojamos kosmetikos kiekis, paskatino neseniai pasirodžiusi modelio ir tinklaraštininkės Simonos Burbaitės knyga „Tavo geriausia draugė", kurioje ji teigia, kad kiekviena moteris turėtų turėti bent septynias grožio priemones. Vaistinių tinklo „Eurovaistinė" „Facebook" profilyje atlikta apklausa S. Burbaitei sukėlė nuostabą.

„Devyni kosmetikos produktai – puikus rezultatas. Manau, kad moterų susidomėjimas kosmetika tikrai auga, ypač didėja domėjimasis grožio produktų sudėtimi, daugiau galvojama apie tai, kokį poveikį tai turi odai", – teigia tinklaraščio simonaburbaite.com autorė.

Anot jos, septynios veido priežiūros priemonės yra optimalus skaičius: veido prausiklis (micelinis vanduo), veido šveitiklis (švelnios konsistencijos), ląstelinio vandens purškiklis arba kita tonizuojanti priemonė, drėkinamasis serumas ar gelis, paakių kremas, drėkinamasis kremas ir veido kaukė.

„Svarbu pasirinkti tinkamus priežiūros produktus ir susikurti kasdienius grožio ritualus, nes aštuoniolikos turime tokį veidą, kokį dovanojo gamta, trisdešimties – kokį susikūrėme pačios, keturiasdešimties – kokio nusipelnėme", – įsitikinusi S. Burbaitė.

Ji atvirauja, kad pirkdama veido ir kūno priežiūros priemones vadovaujasi nuomone, jog svarbiausia yra kokybė, o ne kiekybė.

„Atvirai sakau, kad kosmetiką perku vaistinėje ir ypatingą dėmesį skiriu kokybei. Ypač veido odos priemonėms: kremams, valikliams, šveitikliams, dekoratyvinei kosmetikai", – sako manekenė.

Kosmetikos specialistė Greta Simonaitytė pritaria, kad nereikia apkrauti veido begale kosmetikos priemonių, užtenka turėti kelis kokybiškus produktus.

„Kaip kosmetologė galiu pasakyti, kad veido priežiūrai pakanka trijų pagrindinių produktų, kurie užtikrins švarą ir higieną. Tai prausiklis, tonikas ir veido kremas. Kalbant apie dekoratyvinę kosmetiką, užtenka akių tušo ir lūpų blizgio, taip natūraliai pabrėšite savo grožį", – teigia G. Simonaitytė.

Specialistė rekomenduoja ryte ir vakare nusiprausti veidą prausikliu, kad pašalintumėte nešvarumus.

„Po prausimo reikėtų naudoti toniką, kuris atstatys odos PH, bei kremą, kuris drėkins ir pripildys odą trūkstamomis medžiagomis. Tada jau galite galvoti apie makiažą, tačiau nepamirškite jo vakare nusiplauti", – pataria grožio specialistė.


Šiame straipsnyje: kosmetikaodos priežiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių