- Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Tęsiu įspūdžius apie sveikos gyvensenos specialisto Šarūno Navickio "Kūno gerovės" programą, kurią neseniai ėmiausi išbandyti pati. Jau pasakojau apie pirmuosius rezultatus – pastebimai sumažėjusias apimtis ir mažas nuodėmes, kurias sau kartais leisdavau. Šįkart – apie tai, kaip pasikeitę gyvenimo įpročiai atsiliepė savijautai, kulinariniam kūrybingumui ir piniginei.
Į šaldytuvą – rečiau
Pradėjusi laikytis "Kūno gerovės" programos – plano, kurio esmė mažos ir dažnos maisto porcijos bei riebalų, o ne angliavandenių vartojimas energijai gauti – jau netrukus pastebėjau savijautos pokyčių. Ankstesniuose šio rašinių ciklo straipsniuose jau pasakojau apie didesnį kiekį energijos ir išnykusius skrandžio skausmus, su kuriais anksčiau kartais susidurdavau, kai iki vakaro užmiršdavau, kad reikėtų pavalgyti.
Laikui bėgant ėmiau pastebėti ir kitą pokytį – išnykusį norą užkandžiauti. Niekada nebuvau iš žmonių, linkusių persivalgyti – valgant su šeima ar draugais, mano lėkštė visuomet būdavo mažiausia. Tačiau užuot sočiai papusryčiavusi ar papietavusi, būdavau labiau linkusi varstyti šaldytuvą ir sukrimsti tai sūrelį, tai gabalėlį šokolado, tai dirbdama kompiuteriu kramsnoti trapučių ar duoniukų.
Pagal man sudarytą programą turiu valgyti penkis kartus per dieną, porcijomis, kurios, bent jau man, atrodo tikrai sočios. Nors pirmosiomis dienomis buvo netgi sunkoka įveikti nurodytą kiekį maisto ir pasikonsultavusi su programos kūrėju kai kur jas apmažinau, suvalgius pietums didžiulę lėkštę salotų su vištiena ir rugine bandele ar priešpiečiams pakelį liesos varškės su medumi, rankos bei akys į šaldytuvą ieškoti užkandžių ėmė krypti kur kas rečiau.
Mėgstamo užkandžio variacijos
Ėmiau dažniau eksperimentuoti savo virtuvėje, užuot nuolatos pietavusi ar vakarieniavusi mieste. Daugeliui gali pasirodyti, kad sveika mityba – nuobodi, tačiau jei turi bent šiek tiek fantazijos ir laiko, taip tikrai nėra.
Pavyzdžiui, ėmusi laikytis "Kūno gerovės" programos, prisiminiau savo senokai užmirštą mėgstamą užkandį – jautienos karpačą.
Šiam patiekalui reikia vos keleto ingredientų, be to, žaidžiant pagardais – skirtingais prieskoniais, aliejais ar padažais – kone kas vakarą galima mėgautis juo vis kitokiu. Be to, karpačas – puiki išeitis, kai pietų ar vakarienės gamybai nenorite skirti daugiau negu 10 minučių.
Geriausia žinia ta, kad angliavandenių beveik neturintis patiekalas nenusės ant šlaunų ar pilvo.
Pilnesnė piniginė
Kitas džiugus pokytis – papilnėjusi piniginė. Prieš pradedant laikytis "Kūno gerovės" programos, turėjau įprotį į pirkinių krepšį prisikrauti įvairių nereikalingų smulkmenų. Akis visuomet užkliūdavo už gurmaniškų sūrių ar mėsos gaminių, įvairių užtepėlių ar sausainių, kuriuos pirkdavau tarsi netikėtai užsuksiantiems svečiams pavaišinti, bet taip pat ir pakramsnoti žiūrint mėgstamą serialą.
Dabar pirkinių sąraše dominuoja daržovės, liesa mėsa (daugiausia vištiena) ar žuvis, kiaušiniai, pieno produktai. Nors šiuos produktus visuomet perku tikrai netaupydama, nelikus (na gerai, smarkiai sumažėjus) visokių užkandukų, parduotuvių čekiuose puikuojasi gerokai mažesni skaičiai.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pavasario mados tendencija: provokacija drąsai ir išskirtinumui3
Individualumas, metalo spindesys, permatomi audiniai ir masyvūs siluetai – madingiausi įvaizdžiai šį pavasarį ir vasarą provokuos drąsai, ryškumui ir autentikai. Kaip pasirinkti aksesuarus, kokios spalvos ir audiniai karaliaus &scaro...
-
Pavasario mada – atraskite tris moteriškos pavasario mados tendencijas gaiviam garderobui1
Ar norite atnaujinti savo drabužių, avalynės arba aksesuarų kolekciją ir tinkamai pasiruošti pavasario sezonui? Tada čia sužinosite visą svarbiausią informaciją apie mados tendencijas. ...
-
Mada – menas ar komercija?12
Keldama tokį klausimą rizikuoju užsitraukti ilgalaikę ir neblėstančią viso mados pasaulio atstovų rūstybę ir pasmerkti save būti amžiams išmestai iš jų tarpo – kur dar net nespėjau patekti. Tačiau esu drąsus žmogus, kurį m...
-
Aktyvusis stilius: derinti tai, kas atrodo nesuderinama7
Kedai prie klasikinio kostiumo? O gal aukštakulniai prie sportinių šortų? Dar neseniai toks derinys būtų vertęs kilstelėti antakius, tačiau šiandien, dinamiškam gyvenimo būdui trinant ribas, griežtą aprangos kodą keičia ...
-
Dizainerės I. Kazakevičienės papuošalai: dialogas su medžiaga6
Galerijoje „Balta“ atidaroma išskirtinių Ingos Kazakevičienės papuošalų paroda „Funkcija ir forma“. ...
-
„Birkenstock“ – mados ir patogumo dermė
Šylantys orai natūraliai diktuoja pokyčius garderobe. Vienas svarbiausių naujo sezono atributų – universali ir patogi avalynė. Turint omenyje tai, kad ateinantis metų laikas vis daugiau lepins šiluma, svarbu įvertinti, kokios avalyn...
-
Sulaukusi 102-ejų mirė mados ikona I. Apfel
Šimtametė mados ikona Iris Apfel (Airis Apfel), kurios vizitine kortele buvo tapę akiniai, mirė sulaukusi 102 metų, rašoma jos „Instagram“ paskyroje. ...
-
Dizainerė B. Klimbytė: mano pasaulyje ilgą laiką nebuvo žodžio „minimalizmas“3
Diplomuota kostiumų dizainerė Benita Klimbytė šiuos metus pradėjo malonių iššūkių pareikalavusiu kūrybiniu projektu. Vakarinių drabužių srityje save atradusi kūrėja puošė vieną „Eurovizijos“ nacionalinės ...
-
Tatuiruočių meistro kursai. Mokymasis populiariausios pastarojo dešimtmečio profesijos13
„Kuo noriu tapti, kai užaugsiu?“ Tai klausimas, kuris visada išlieka aktualus, net kai jau esame suaugę. Mes ne visuomet klausome širdies, būna, kad dirbame ne ten, kur mūsų siela randa džiaugsmą. Dažnai profesiją renkamės n...
-
Jaukus įvaizdis: kai megztinis ne tik šildo, bet ir puošia
Oversize stiliaus siluetai, megztiniai, akį traukiančios tekstūros, patogi avalynė ir subtilūs aksesuarai – visa tai telpa į jaukų, namų šilumos įkvėptą įvaizdį. Lengvos, be pastangų sukurtos elegancijos įspūdį kuriantis cozy look...