Lietuvių kūrėjų darbai padeda neišnykti minioje

  • Teksto dydis:

Retas kuris nori likti nepastebėtas ir pranykti margoje žmonių masėje. Ypač išsiskirti nori jaunoji visuomenės dalis. Vieni renkasi laiko patikrintus stilius, kiti idėjų semiasi iš užsienio dizainerių, o treti sugalvoja kažką savo.

Dėl galimybių gausos (informacijos internete prieinamumas, galimybė laisvai keliauti po užsienio šalis, apsipirkti internetu ir pan.) kasdien darosi vis sunkiau surasti kažką savotiško, kas leistų pabrėžti išskirtinumą. Itin sunku, jei nesinori (ar dėl kokių nors priežasčių negalima) išsiskirti ilgalaikėmis stiliaus detalėmis: įmantria šukuosena, akį traukiančia tatuiruote ar kitaip.

Nėra padėties be išeities. Įvairiausi aksesuarai ar drabužiai padeda ne tik aplinkiniams pastebėti žmogų, bet ir leidžia jam pačiam kitaip pažiūrėti į save. Ryški apyrankė padės biuro darbuotojai nepamiršti, kokia ji iš tiesų energinga ir tikslo siekianti asmenybė. Patogi bei stilinga rankinė suteiks pasitikėjimo mokytojai. Spalvingos kojinės ar įdomus kaklaraištis kostiumuotam įmonės direktoriui primins, kad gyvenimas nėra toks jau rimtas. O toks mažų detalių sustiprintas pasitikėjimas savimi ir šypsena padės nepranykti minioje.

Bijote, jog nusipirkę masinės gamybos daiktą vis tiek būsite tokie, kaip visi? Ir šiai problemai yra sprendimas. Visada galima įsigyti originalaus dizaino, vienetinių daiktų. Tai neprivalo būti brangūs, garsių užsienio dizainerių kurti drabužiai ar aksesuarai. Lietuvos menininkai ir kūrėjai vis dažniau savo darbus pritaiko kasdieniam gyvenimui įvairiausiose srityse. Vieni patys siuva, veria ar kitaip gamina dirbinus, kiti gaminius originaliai aplikuoja įvairiais piešiniais.

Paieškojus internete ar tiesiog socialiniame tinkle „Facebook“ nesunkiai būtų galima rasti įvairiausius lūkesčius ir poreikius atitinkančių darbų. Štai lietuvaičiai patys siuva rankines („tashe tashe“, „Marga masė“ ir kt.), gamina papuošalus („Perliukas“, „Kòty“ ir kt.), siuva ar mezga drabužius („Lapės spinta“, „Vilnos namai“ ir kt.), aplikuoja drabužius originaliais piešiniais („artworks LT“, „Devynakė“ ir kt.). Netgi vaikų ir paauglių knygų leidykla „Nieko rimto“ remia lietuvių menininkus ir platina įvairius aksesuarus su jų kurtais dizainais: marškinėlius, drobinius maišelius, puodelius ir panašiai.

Šiek tiek paieškojęs internete kiekvienas gali rasti kažką išskirtinio. Tik tie, kurie pasirenka savo šalies kūrėjų darbus, gauna šį tą daugiau. Pavyzdžiui, už išskirtinį ir kokybišką užsienyje kurtą daiktą sumokėtumėte iki kelių šimtų eurų, o mūsiškiai gali papuošti ir už keliasdešimt. Kokybė dažniausiai labai gera: detalės kruopščiai sutvirtintos rankomis, o dėl visų naudojamų medžiagų galima asmeniškai pasiteirauti gamintojų. Jei prekės gaminamos po užsakymo, galima paprašyti, kad gaminys būtų individualiai pritaikytas – tai puiki galimybė, jei užsakovas nešioja nestandartinio dydžio drabužius ar prekybos centruose sunkiai randa jo poreikius visiškai atitinkančių daiktų.

Lietuvių kūrėjų darbai – viena geriausių išeičių, jei nesugalvojate, kaip paįvairinti kasdienybę. Nesvarbu, eisite mažo miestelio gatvele ar skubėsite didmiesčio ritmu. Svarbiausia – pasitikėti savimi ir žinoti, kad esate išskirtinis!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių