Lietuvos dizainerę kurti skatina pripažinimas prestižinėje vaikų mados parodoje

  • Teksto dydis:

Drabužių vaikams ir jų mamoms kūrėjai Erikai Puodėnienei įtemptos dienos – studijoje iki smulkmenų derinama kiekviena naujos kolekcijos detalė, ruošiamos dekoracijos stendui.

Lietuviško prekių ženklo „Buboo“ įkūrėja E. Puodėnienė netrukus skris į Paryžių, kur antrą kartą dalyvaus vienoje didžiausių vaikiškų drabužių ir aksesuarų parodoje „Playtime Paris“. Debiutas mados sostinėje jai padėjo užmegzti naujų verslo kontaktų, netrukus pasipylė užsakymų iš Europos, Japonijos, Amerikos ir kitų pasaulio šalių, tačiau kartu iškėlė dar aukštesnius reikalavimus sau.

Naujokams svarbu rasti savo pirkėją

Paryžiuje vykstančioje vaikiškų drabužių ir aksesuarų parodoje „Playtime Paris“ kaskart susirenka stipriausi ir žinomiausi vaikų mados kūrėjai iš viso pasaulio. Jau sausio 27-29 d. 2018 metų rudens ir žiemos kolekcijas pristatys beveik 540 vaikų mados prekės ženklų – tarp jų ir lietuviškas prekių ženklas „Buboo“, rašoma pranešime spaudai.

„Jau praėjusių metų vasarą buvome atrinkti ir turėjome galimybę pirmą kartą savo kūrinius pristatyti tarptautinei rinkai. Tai buvo labai naudinga patirtis, nepaisant to, kad naujokams paprastai būna kur kas sunkiau – juk pirkėjai ir verslo pasaulio atstovai dažnai turi mėgstamus prekių ženklus. Džiaugiuosi, kad likome pastebėti ne tik parodos lankytojų, bet ir vietos stilistų, pavyko užmegzti beveik 100 naujų kontaktų, o užsakymų sulaukėme iš įvairių pasaulio šalių“, – įspūdžiais dalinasi E. Puodėnienė.

Pasak jos, „Playtime Paris“ ne vieną kūrėją vilioja ir dėl galimybės paragauti pasaulio žiniasklaidos dėmesio. Tiesa, nors parodos organizatoriai neatskleidžia visų kriterijų, pagal kuriuos atrenka dalyvius, maždaug 300 norinčių pasirodyti tarptautinei rinkai tenka nežinioje laukti ateinančių metų.

Kūriniai – tarp sezono „must have“ drabužių

Kūrėja E. Puodėnienė sako, kad kiekvienais metais didelio lankytojų ir žiniasklaidos dėmesio sulaukia sezono tendencijas pristatanti erdvė „Trend zone“. Stilistai, atrinkę rūbelius ir aksesuarus iš visų parodoje dalyvaujančių vaikų mados kūrėjų kolekcijų, jais papuošia keliolika vaikiškų manekenų. Praėjusiais metais net trys lietuvės kurti gaminiai buvo įtraukti į 2018 metų pavasario – vasaros sezono vaikų mados tendencijas.

„Kai pamatėme, kad mūsų kūriniai pristatomi kaip sezono „must have“ šalia kitų, visame pasaulyje garsių aprangos prekių ženklų, negalėjome patikėti. Vienas atrinktas rūbas jau yra labai didelis pripažinimas, tačiau stilistų dėmesį patraukė net trys mūsų kūriniai – arbūzinės spalvos kepurė, kaklaskarė ir vaikiškos kelnės“, – sako kūrėja E. Puodėnienė.

Vos prieš trejus metus pradėjusi kurti pirmąsias kepures stilingiems vaikams ir jų tėveliams, E. Puodėnienė su vyru Mindaugu galėjo tik pasvajoti apie dalyvavimą vienoje didžiausių vaikų mados parodoje. Tačiau jie visada buvo ambicingi, nuo pat pradžių kurdami naujus gaminius siekė apjungti kokybę, komfortą ir stilių – dalykus, kuriuos vertina ir jų šeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Nepatinka ta kepurė vaikui

Rasa

Rasa portretas
Baikit meluoti papuolė i 540 vitu kurios eilė bus po 50 metu Gavo užsakymu 100 gal tik žodžiu Brangieji europa ir pasaulis užversta skarmalais Nebent tiesiai i nukainuotas prekes ar labdarai i afrika

Kaunietė

Kaunietė portretas
Niekada savo vaiko taip nerenkčiau Senai bobai tai tiktu ait melžti karviu tie nubluke skarmalai Vaikas turi būti gražiai spalvingai laisvai aprengtas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių