Mados kūrėja J. Žižė: svarbiausias moters aksesuaras – šypsena

Lietuviškas mados pasaulis išties pasikeitė. Atsirado nemažai drąsių, eksperimentų nebijančių prekės ženklų, mūsų šalies kūrėjų drabužiai jau laikomi lygiaverčiais užsienio dizainerių kūriniams, o pačios moterys vis dažniau per aprangą nesidrovi originaliai išreikšti savojo „aš“. Prie šių džiugių pokyčių nemažai prisidėjo ir WEAR MAD BY JULY prekės ženklo įkūrėja Julija Žižė.

Kone visą gyvenimą su grožiu susijusiose sferose dirbusi žavi moteris neslepia, kad jos stiliaus pojūtis visuomet žavėjo aplinkinius, o savo kūrybinei veiklai J.Žižė turi užsibrėžusi nemažai ateities tikslų.

– Ar visuomet jautėte potraukį mados pasauliui? O gal, būdama jaunesnė, įsivaizdavote save visai kitoje srityje?

– Būdama maža turėjau įvairiausių svajonių: norėjau būti teisininke, paskui pramoginių šokių šokėja, dar vėliau – aktore. Aktore būti ir dabar noriu, gal pasiseks vieną dieną ir šią svajonę įgyvendinti? O mada… Na, aš visada sugebėdavau apsirengti kitaip, tarkim, rinkti derinius iš paprastų parduotuvių, o draugės visada klausdavo ir stebėdavosi, kur aš randu drabužių, juk jos eina į tas pačias parduotuves.

  Dabar vyras man sako, kad svarbu turėti skonį ir stiliaus suvokimą, todėl mūsų šeima visada randa stilingų ir kiekvienam už prieinamą kainą tinkamų derinių. O kurti pradėjau gatvės madą, nes elementarių suknelių kartais negalėdavai rasti, dėl to ir įnešiau į Lietuvos mados pasaulį tą ryškią gatvės mados bangą, dabar kuriamą tų, kurie netingi.

– Kas šiandien profesinėje veikloje jums yra didžiausias iššūkis?

– Pritraukti naujų klientų, plėstis, veikti taip, kad kuo daugiau žmonių apie WEAR MAD BY JULY prekinį ženklą išgirstų.

– Žvelgiant į jūsų prekės ženklo drabužių evoliuciją, atrodo, jog iš nerūpestingo ir itin jaunatviško stiliaus palengva pereinama prie moteriškesnių, elegantiškų modelių. Ar galima sakyti, jog tai – jūsų vidinės būsenos atspindys?

– Jūs visiškai teisi, skirtingi periodai skirtingai įkvepia. Bet dabar bandysime daryti viską, kad taptume atpažįstami gatvėje, tai didžiausias tikslas šiuo metu.

– Kas jus įkvepia kurti?

– Kurti mane įkvepia menas, aplinka, muzika, filmai, piešiniai – noriu visus piešinius paversti savo drabužių raštu. Ženklo išskirtinumas ir yra vis kitoks printas kiekvieną sezoną.

– Galbūt yra mados dizaineris, kuris yra jums didžiausias autoritetas ar jo kūriniai jums turi labai didelę įtaką?

– Ne, nesu kokio nors vieno dizainerio gerbėja. Man didesnę įtaką daro žmonių stilius gatvėse, spalvos gamtoje, interjero siluetai.

– Esate ne tik mados kūrėja, bet ir profesionali vizažistė, tad akivaizdu, jog estetika ir grožis jums – itin artima tema. Kaip vertinate kai kurių žmonių nuomonę, jog svarbiausia ne išorinis, o vidinis grožis?

– Manau, jog tik vidinis grožis ir atskleidžia išorinį. Nuoširdžios akys ir nuoširdi šypsena, šiltas apsikabinimas – man tai yra svarbiausia. Galiu būti ir nepasidažiusi, gal net ir susivėlusi, bet ar kas tai pastebės, jei šypsena bus plati ir žodis pasakytas iš širdies. Be abejonės, reikia pradėti nuo meilės sau, nuo labai stiprios meilės savo kūnui, reikia pamilti save tokį, koks esi, ir nesistengti būti į ką nors panašiam, būti savimi, rūpintis kitais, daryti gera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
O kas per pavardė KAZLAUS? nė šis, nė tas.

ja

ja portretas
Deja, bet apie pavardes tikrai derėtų kalbėti plačiai. Čia reiškinys kaip migracijoje. Migruojantys sako, kad išvyksta dėl mažų algų. O dėl ko trumpinamos pavardės? Ogi iš ties dėl - kvailumo, beribio noro nors kuo nors išsiskirti. Mūsų pavardės įdomios, jos mūsų paveldo, kultūros dalis. Gruzijoje netrumpinamos pavardės, jomis didžiuojamasi. Islandijoje, Prancūzijoje ir t.t. Jau nematom kiek daug turim gero ir gražaus,originalaus. Dainuojam tik angliškai, trumpinam pavardes, mąsiškai migruojame ir ryjame hot dogus. Tokia tat mūsų šiandieninė esmė. Nenuostabu, kad atsirado visokios bunkės, zvunkės, šiurpės, žiurpės, nuostabiau kai savo pavardes bjauroja, atrodo, išsilavinę žmonės...

Rina

Rina portretas
Negi straipsnis dėl pavardės analizavimo?Komentuojate ne į temą.Gal skaityti nemokate.?,,,,,,Net juokas neima...prikibo prie pavardės :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių