Mitai ir tiesa apie vyriškus laikrodžius: kaip padovanoti idealiai tinkantį?

  • Teksto dydis:

Skirtingai negu dabintis mėgstančios moterys, vyrai įprastai nėra linkę naktinio stalelio stalčiaus pripildyti kalnais papuošalų. Tačiau nepriklausomai nuo vyro amžiaus, stiliaus ir pomėgio aprangą paįvairinti detalėmis, pagrindiniu stipriosios lyties atstovų aksesuaru vis dar vienvaldiškai išlieka laikrodis.

O juk ir išgirsti, kad vos susipažinus su vyru, pirmasis žvilgsnis krypsta vos į du dalykus – jo batus ir laikrodį, turbūt yra tekę kiekvienam. Ir nors nežinia, ar pagal šias detales galima tiksliai nuspėti žmogaus charakterį bei įpročius, tačiau tai, kad geras laikrodis gali pagyvinti vyrišką stilių ir žmogų kitų akyse paversti solidesniu – tikrų tikriausia tiesa. Tad artėjant Tėvo dienai, tikrai verta apmąstyti ir laikrodžio, kaip puikios ir ilgai apie jį įteikusį artimą žmogų priminsiančios dovanos, variantą. Juk tinkamai parinktas, jis bus ne tik širdžiai mielas papuošalas, bet ir funkcionalus, kone kasdien dėvimas daiktas.

Verta paminėti, jog vis dar egzistuoja prietaras, neva laikrodžių dovanoti nevalia. Tačiau toks įsitikinimas daugiausiai galioja Rytų šalyse, o Vakaruose ne itin artimo žmogaus padovanotas laikrodis gali priversti jį gavusį asmenį pasijusti nejaukiai nebent dėl to, kad laikrodis – palyginti brangi dovana. Beje, yra šalių, kuriose toks prietaras netgi atvirkščias – kai dovanojamas laikrodis, manoma, kad taip jį gaunančiam asmeniui linkima ilgo gyvenimo. Jei vis tik nerimaujate, kad dovana gali užtraukti nesėkmę, mokykitės iš tailandiečių, kuriems įprasta gavus „rizikingą” dovaną, mainais duoti itin mažą kiekį pinigų (mūsų valiuta tai galėtų būti kad ir vienas euras), taip tarsi nusiperkant gaunamą daiktą ir išvengiant visų su juo susijusių prietarų.

Vis tik, kad laikrodis ne tik taptų sėkmės talismanu, bet ir jį gaunančiam vyrui tiktų ir patiktų, reikėtų žinoti keletą dalykų. Visų pirma, svarbu atsižvelgti į jį gaunančio vyro aprangos stilių, amžių ir pomėgius. Pavyzdžiui, sportinio stiliaus laikrodis apyranke iš gumos galbūt ir šauniai tiks jaunam vaikinui ar sporto entuziastui, tačiau trijų vaikų tėtis, darbo dienas leidžiantis biure, greičiausiai retai ras progą, kada tokia dovana papuošti riešą. Galioja ir atvirkščias variantas – padovanoję itin ekstravagantišką aukso laikrodį vyrui, kurio puošniausia apranga – džinsai ir sportiniai marškinėliai, rizikuojate, kad jūsų dovana ilgiems metams nuguls nevarstomame stalčiuje…

Nors tikime, jog savo vyrus ar tėčius pažįstate geriau negu bet kas kitas, bet jei vis tik nerimaujate, kad su išrinktu laikrodžiu „prašausite pro šalį“, yra keli gana „saugūs“ variantai. Vienas jų – klasikinio modelio laikrodis apvaliu ciferblatu ir metaline apyranke. Tiek ciferblato dydį, tiek viso laikrodžio masyvumą lengvai išsirinksite prisiminę keletą mėgstamiausių mylimo vyro ar tėvelio aprangos eilučių ir pagalvoję, koks laikrodis geriausiai ją papildytų. Taip pat itin vyriškai ir stilingai atrodo šiuo metu labai madingi laikrodžiai dideliu ciferblatu, turintys odinę apyrankę. Tokių laikrodžių modeliai varijuoja nuo sendintos odos apyrankių ir kampuotų formų ciferblatų iki genialios klasikos, tinkamos dėvėti tiek prie kostiumo darbe, tiek ir prie įprastų kasdienių drabužių.

Beje, kad dovana būtų dar išskirtinesnė ir artimam žmogui mielesnė, apsvarstykite galimybę jo ciferblato nugarėlę išgraviruoti. Nors populiariausi tokiu atveju užrašomi žodžiai – palinkėjimai ir dovanojusiųjų vardai, ne mažiau originalus užrašas bus ir tik judviems išskirtines asociacijas keliantys dainos žodžiai ar trumpa frazė iš vyro mėgstamos knygos…



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Padovanojom pries daug metu vyrui ir tevui dovana jubiliejaus proga - laikrodi "Romanson" firmos su odiniu dirzeliu, nesioja kiekviena diena ir labai patenkintas. Mes taip pat.

patiko

patiko portretas
"prie kostiumo darbe" o jeigu žmogus proletariato atstovas?

Baubas

Baubas portretas
Kokia nesamonė... Suprantu, kad akis užklysta už antraštės, bet kad tokias "lempas" rašyt.. Gal čia kokie studentai ar mokinukai rešė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių