Kuo skiriasi merginų ir vyresnio amžiaus moterų paakių priežiūra?

  • Teksto dydis:

Sakoma, kad akys yra žmogaus sielos veidrodis. Nėra labai gražu, kuomet šis veidrodis yra įrėmintas raukšlelių, paburkimų ar tamsių ratilų. Kad taip neatsitiktų, būtina tinkamai prižiūrėti paakių odą.

Ypatingai jautri zona

Paakių oda yra labai sausa – joje mažai riebalinių liaukų, todėl ji 3-4 kartus plonesnė nei kitų kūno dalių ir neatspari neigiamam aplinkos poveikiui. Be to, oda aplink akis smarkiai juda: juk kasdien sumirksime daugiau kaip 10 tūkst. kartų. O kur dar mimikos judesiai reiškiant įvairias emocijas: juokiantis, pykstant, stebintis ir t.t.

Kaip rašoma pranešime spaudai, paakių išvaizdai kenkia ir nesveikas gyvenimo būdas – rūkymas, alkoholio vartojimas, miego stoka, nuovargis, stresas. Be tinkamos priežiūros šios jautrios zonos oda metams bėgant glemba ir raukšlėjasi, atsiranda tamsūs ratilai po akimis.

Kada susirūpinti?

Rūpintis paakiais reikėtų pradėti sulaukus dvidešimties, tačiau jaunos merginos ir brandžios moters paakių priežiūra turėtų būti skirtinga. Priemones reikėtų rinktis atsižvelgiant ne tik į amžių, bet ir į paakių zonos būklę. Vaistininkė Ieva Sauserytė sako, kad jaunoms moterims reikėtų naudoti kuo natūralesnes skystas paakių želė arba lengvos konsistencijos kremus su gaiviais vaisių ar uogų ekstraktais. Vyresnėms moterims efektą duos didesnės koncentracijos preparatai (serumas, paakių kapsulės), kurių sudedamosios dalys skatina odą atsinaujinti, taip pat skatina elastino ir kolageno sintezę. 

Būtina nuvalyti makiažą

Matyt, kiekvienai yra pasitaikę, kad pavargus į lovą kritote nenusivaliusi makiažo, nors visos puikiai žinome, kad šiukštu to negalima daryti. Miegant savo „juodą darbą“ atliks neplonu sluoksniu padengta pudra, nuo prakaito ir dulkių praskydę akių šešėliai, nutrupėjęs blakstienų tušas. Jie sutrikdo aplink akis esančių smulkiųjų kapiliarų veiklą, sausina ir dirgina odą.

Vieną ar du kartus per savaitę akių vokų ir paakių odą reikėtų palepinti kaukėmis.

„Geriausia paakių makiažą valyti specialiu valikliu. Jis paprastai būna želė ar skysčio konsistencijos, daug švelnesnis už veido valiklį. Gerai tinka tos akių makiažo valymo priemonės, kurias sudaro du nesusimaišantys sluoksniai: pirmasis – tai labai lengvi aliejai, nuvalantys vandeniui atsparią kosmetiką, antrajame yra raminamųjų augalų ekstraktų. Vokų ir paakių odą valykite ant vatos diskelio užtepus valiklio, braukite iš apačios į viršų ir stipriai netrinkite“, – pataria vaistininkė I. Sauserytė.

Netepkite kremo iki pat akies

Individualiai jums parinktą paakių kremą tepkite labai atsargiai ir nestorai, nes oda negalės laisvai kvėpuoti. Kremą tolygiai paskirstykite bevardžių pirštų pagalvėlėmis nuo nosies smilkinių link. Nuo vokų krašto reikia palikti bent pusę centimetro, kad mirksint jis nepatektų į akis. Jaunoms moterims pakanka drėkinamojo gelio, vyresnėms – rekomenduojamas maitinamasis kremas ar serumas nuo raukšlių, priemonės su pakeliamu, liftingo efektu. Esant tamsiems ratilams aplink akis, rekomenduojama naudoti kremą su kofeinu ir kalogenu.

Serumas sustiprina kremo poveikį

Serumas yra itin didelės koncentracijos kosmetikos priemonė, kuri odai padeda greičiau atstatyti kolageno ir elastino sintezę. Amžiui bėgant, būtent šių audinių funkcijų susilpnėjimas lemia odos senėjimo proceso pradžią. Serumą reikėtų naudoti nuo 2 iki 4 savaičių kasdien ryte ir vakare, kelis kartus per metus. Paakių serumuose paprastai būna daugiau biologiškai aktyvių medžiagų negu kremuose, didelės koncentracijos biologiškai aktyvios veikliosios dalys atgaivina, drėkina, stangrina odą. „Vienam paakių patepimui užtenka keletos serumo lašų. Jis greitai įsigeria į odą ir tada galima naudoti kremą. Serumas papildo ir sustiprina kremo poveikį. Kaip ir kitas kosmetikos priemones, paakių serumus reiktų rinktis individualiai, pasitarus su specialistu“, – teigia vaistininkė.

Palepinkite odą kaukėmis

Vieną ar du kartus per savaitę akių vokų ir paakių odą reikėtų palepinti kaukėmis. Kaukės, anot specialistės, gerina paakių odos medžiagų apykaitą, padeda ilgą laiką išsaugoti stangrią paakių odą, todėl jos – puiki profilaktikos priemonė nuo senėjimo. Jose esančios augalinės medžiagos neleidžia susikaupti skysčiams, padeda jiems geriau nutekėti. Dėl to akivaizdžiai sumažėja paakių paburkimas, akys patiria gaivos bei lengvumo pojūtį. Jaunoms merginoms tinka kaukės su natūraliomis medžiagomis: petražolėmis, agurkais, ramunėlėmis, bulvėmis. Vaistininkai padės jums išsirinkti ir maitinamąją, balinamąją ar stangrinamąją kaukę, kurios labiau tinka brandaus amžiaus moterims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių