Plaukų stilistų rekomendacijos: plaukams – aiški forma ir skanios spalvos

  • Teksto dydis:

Geometrija, linija ir detalėmis neapkrauta švara – tokiems kirpimams žalią šviesą dega plaukų stilistai šią vasarą.

Sintetinės, rėkiančios spalvos jau nebėra sezono „vinis“, bet ryškumo plaukų dažymo tendencijose nestinga, – visgi dabar spalvos tampa „skanios“, o jų aprašymai labiau primena kulinarijos objektus nei sausus koloristikos terminus.

Tokias gaivias tendencijas atskleidė „Unison Lab4“ meistrų komanda savo naujausioje kolekcijoje „Tyra energija“.

Elegantiška linija garbanose

„Vienas dažniausių stereotipų, su kuriais tenka susidurti mūsų darbe, – garbanotų klienčių įsitikinimas, kad geriausias kirpimas garbanoms – galiukų patrumpinimas. O juk iš tikrųjų tinkamu kirpimu galima ne tik atskleisti tikrąjį garbanų grožį, bet ir padėti klientei patogiai ir greitai jas susitvarkyti,“ – apie vieno iš darbų priešistorę pasakoja plaukų stilistė Valentina Valiūnienė.

Toks kirpimas ne tik padeda lengviau suvaldyti gausius plaukus, bet ir atskleidžia elegantišką liniją: parenkant jos aukštį ir kampą galima atskleisti gražiausias veido dalis, pavyzdžiui, pabrėžti akis ar išraiškingus skruostikaulius.

Modelio plaukuose žaidžia kelių spalvų duetas: tendencijas atspindintis razinos rudumas, kuriame žaižaruoja alyvinių atspalvių sruogos.

„Beje, iš esmės šis kirpimas yra klasikinis, bet su moderniais prieskoniais, todėl forma atrodo tokia gyva ir gaivi,“ – sako darbo autorės.

Universalieji kirpčiai

Šio sezono „arkliukas“ – kirpčiai. Ir tai puikiausia naujiena ilgaplaukėms, nes būtent kirpčiais galima akimirksniu pakeisti pabodusią šukuoseną ir kartu išsaugoti plaukų ilgį.

„Ilgi plaukai neprivalo būti nuobodūs! Ypač lengva atgaivinti įvaizdį kirpčiais – tik labai svarbu juos tinkamai pasirinkti: kirpčiai gali padėti optiškai „pataisyti“ pernelyg ilgą ir siaurą veidą arba atvirkščiai – aukščiau prasidedantys kirpčiai pailgins itin apvalų veiduką. Kirpčių ilgis padeda paryškinti arba paslėpti tam tikrus veido bruožus. Dar daugiau: kirpčiai neprivalo būti lygūs ir glotnūs – sukuriant įdomesnę liniją ar asimetriją, suteikiant jiems tekstūros taip pat galima žaisti įvairiais efektais,“ – apie kirpčių universalumą pasakoja plaukų stilistė Inga Rimkevičienė.

Ilgaplaukio modelio šukuosenai dinamikos suteikia originalus dažymo sprendimas: akį patraukia kontrastas, tačiau jį sukuria ne pačios spalvos, o jų šiltumas/šaltumas. Žvelgiant į veidą, įspūdį sustiprina masyvūs šalta pilkšva spalva dažyti kirpčiai ir šiltos skruostus įrėminančios sruogos.

Lengvumas galiukuose

„Trikampio formos kirpimas visada suteikia įvaizdžiui veržlumo ir energijos, o šio kirpimo griežtumą suminkštinome puriais ir žaismingais galais,“ – apie trumpų plaukų modelį pasakoja plaukų stilistė Rasa Gaižauskaitė.

Pasirinkta aviečių kremo spalva – tai dar viena opcija blondinėms, kurios pernelyg dažnai pamiršta, kad šviesiaplaukė – tai nebūtinai akinamai balta ar banaliai gelsva. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad rausva spalva yra įnoringa ir trumpalaikė, o žavesį suteikiantys pigmentai nusiplauna ypač greitai. Tad pasirinkus tokią spalvą, plaukų stilistės pataria ją namuose palaikyti dažomaisiais kondicionieriais, kurie kartu tausoja plaukus bei atkuria jų struktūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių